Follow my blog with Bloglovin Vineyard in Tuscany - Ruffino Poggio Casciano | Teljänneito

Vineyard in Tuscany - Ruffino Poggio Casciano

Kaupallinen yhteistyö, Viinimaa


Keksustelimme muutama päivä sitten tämän kesän kohokohdista enkä tarvinnut kovinkaan pitkään miettiä vastaustani. Meidän kolme viikkoa kestäneen Italianmatkan yksi kohokohdista oli ehdottomasti vierailu Ruffinon Poggio Cascianon viinitilalla Toscanassa. Olimme vuokranneet mielettömän villan Radicondoli kylästä ystäviemme kanssa ja halusimme porukalla lähteä myös viinitilavierailulle. Kun lähdimme pohtimaan vaihtoehtoisia viinitiloja tuli minulle ensimmäisenä mieleen Ruffino, sillä heidän chiantinsa on jo useamman vuoden ollut yksi meidän punnkuvalikoiman house wine, sitä tai pullo valpolicella ripassoa löytyy miltei aina viinikaapistamme. Kun selvisi, että Firenzen lähistöllä sijaitseva Ruffinon viinitila ottaa vieraita vastaan päätimme varata sinne vierailun ja viinitastingin.

Ruffinon viinitila oli aika erilainen kuin olin kuvitellut. Perillä meitä odotti ylellinen kartano viiniköynnösten keskellä, siellä kuulemma mielellään järjestetään myös häitä ja ymmärrän hyvin miksi. En olisi uskonut, että koko tämä tila pyörii vain 20 työntekijän voimin.
Heille oli juuri avautumassa aivan ihanan näköinen Bed&Breakfast ja toivoisin kovasti pääseväni sinne vierailulle sitten kun se aukeaa, niin tunnelmallinen paikka se oli infinitypooline kaikkineen! Suosittelinkin juuri tätä kartanomaista viinitilaa kollegalleni ja täytynee selvittää onko Bed&Breakfast jo avattu.
Koko vierailumme ajan Silvia opasti meidät tilalla viiniköynnösten, viinikellarin ja viinitastingin läpi.
Tämä Poggio Cascianon tila on ainut Ruffinon tiloista, joka ottaa vieraita vastaan ja tällä tilalla valmistetaan Super tuscan viiniä mm cabernet savignon ja merlot rypäleestä. Chianti on alueena ja viininä tiukkaan säännelty lajike, kun taas Super tuscanilla on uudempana tulokkaana hieman vapaammat säännöt.

Saimme vierailumme aikana tietää muun muassa miten ympäristötietoiselle viinitilalle kierrätys on sydämen asia ja miten chianti classicon kukko on päätynyt etikettiin. Silvia osasi myös kertoa, että vaikka prosecco on kuplajuomana tullut vespan kaltaiseksi hitiksi kuitenkaan harva tietää prosecon rypäleen olevan glera - enpä tiennyt minäkään.


Saimme maistaa punaviiniä, valkoviiniä ja proseccoa ja kaikki löysimme omat suosikimme. Minun ehdoton suosikkini oli heidän Chianti Classico riserva ducale oro black rooster, jonka Silvia mielsi klassiseksi ja hienoksi - "it's like a chanel dress" hän sanoi.

Koko vierailumme ajan tunnelma oli ainutlaatuinen ja kiireetön, ehdimme jopa hetken jutella henkisiä keskenäämme viinitastingin jälkeen. Viinitastingin yhteydessä saimme maistaa myös paikallista oliiviöljyä, joka sopi aivan täydellisesti yhteen viinien ja tarjoilujen kanssa, ei ole tainnut viinit maistua koskaan niin hyvälle kuin näissä maisemissa. Jälkeenpäin juttelimmekin siitä miten uskomattoman osaava ja ystävällinen Silvia oli ja hän sai meidän vierailun tuntumaan niin erityiseltä, grazie mille Silvia!

 Tastingin jälkeen suosittelen käyntiä viinitilan myymälässä, siellä löytyy laajempi valikoima kuin mitä Alkosta on saatavilla. Lastasimme lähtiessä automme takaluukun täyteen ja viinien lisäksi löysimme Ruffinon myymälästä kevytuntuvatakin(!), muoviset viinilasit(täydelliset villan poolilla) ja viinilaatikon(joka ei muuten ollut ihan helppo saada pakattua mukaan Suomeen!) ja kirjan.
Villalla grillasimme seuraavana päivänä ja valitsimme viiniksi Ruffinon Chianti Superioren, joka oli minulle jo Suomesta tuttu. Näitä kuvia katsoessa ei voi miuta kun kaivata takaisin Toscanaan, tunnelmallisempia maisemia saa hakea.Lopuksi täytyy vielä teillekin vinkata Silvian kertomasta ”A room with a view” elokuvasta, joka on meillä vielä näkemättä - tämä on kuulemma aivan ehdoton elokuvaklassikko Italiaa rakastaville!

Ciao bellat, oletteko huomenna menossa Taiteiden yöhön?

8 comments

 1. "A room with a view" on miltei klassikko ja Toscana varastaa show'n. Tosin, Italia on paras livena - mikaan leffa/sarja ei tuo esille sita fiilista minka aito Italia tuo.

  Suosittelen Pugliaa ja Sisiliaa myos

  Elina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa kyllä hyvältä, leffailtoja ei ole viime aikoina ollut, joten tällä täytyy korkata syksyn leffaillat ;) Se on kyllä niin totta, että mikään tuo esiin sitä aitoa oikeaa Italiaa samalla tavalla kuin Italia itse! Sisiliassa olimme muutama vuosi sitten ja tykkäsin ehkä eniten pienemmästä paikasta nimeltä Cefalu, se oli jotenkin todella symppis. Pugliassa ei olla vieläkään(!!) näiden kaikkien vuosien jälkeen oltu, mikä olisi sinun suosikkipaikkasi? Bari? Lecce?

   Delete
  2. Pugliassa Martina Franca, Ostuni ja Otranto olivat suosikkikaupunkeja mutta maaseutu oliivilehtoineen ja viinitiloineen oli parasta. Ei kun menoksi.

   Sisiliassa tykkasin myos maaseudun pikkukylista.

   Italia on vaan niin huippu

   Eluna

   Delete
  3. Kiitos vinkeistä! Täytyy tutustua tarkemmin näihin ehdottamiisi paikkoihin, vaarana on vaan taas nouseva Italiankuume ;)

   Delete
 2. Hei, saitko vastausta onko tuon Poggion Bed&Breakfast jo avattu? Ollaan lähdössä 2 viikon Italian reissulle ja olen etsimässä viinitilamajoitukisa. Aiomme kierrellä sekä Piemontessa että Toscanan alueella

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oohh mahtavaa, ihanaa päästä Italiaan! Ja kiva jos sattui postauksen ajoitus juuri oikeaan aikaan kun etsit viinitilamajoituksia :) Kysyn vielä uudestaan, toivottavasti saadaan vastaus pian bed&breakfastin osalta! Suosittelen koko sydämestä tätä tilaa, tunnelma oli aivan mahtava <3

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig