Follow my blog with Bloglovin Lago di Maggiore | Teljänneito

Lago di Maggiore

Takana on reilu kaksi viikkoa Italiassa ja meidän ensimmäinen kohde oli Lago di Maggiore. Meillä oli villa varattuna Bavenosta viikon verran, josta teimme päiväreissuja Stresaan, Isola Bellalle, Isola Superiorelle ja Sveitsiin.Juuri tätä tunnelmaa toivoin Bavenosta. Heti kun nousimme junasta pois Bavenossa tuli näistä Maggioren maisemista Comon järvimaisemat mieleen. Kävelimme kohti rantaa ja ilokseni tunnelma oli hyvin samanhenkinen kuin Bellagiossa, jossa menimme naimisiin. Tosin tämä kylä ei ole hinnoilla pilattu. Parhaimmalla järvimaiseman ravintolassa ruokakaan ei maksa maltaita ja maisemat ovat henkeä salpaavat. Lomamme ensimmäinen illallinan Posto ristorantessa jäi erityisesti mieleen kun saimme matkamme parhaimmat raviolit scamorzalla höystettynä.
Vuokrasimme tälläkin kertaa Airbnbn kautta villan lähellä uimarantaa ja se osottautui aivan mielettömäksi: vaaleanpunainen villa oli usealla parvekkeella ja ihanalla puutarhalla varustettu. Päätin jo heti mihin katamme aamiaispöydämme: isoimmalle parvekkeelle, josta oli näkymät järvelle. Paikallisten asunnon vuokraus on mielestäni ihana tapa majoittua lomalla. Silloin saa kokea hieman aidomman osan paikallisten elämää ja aamiaista saa nauttia juuri siinä muodossa kuin itse haluaa ja voi välillä nauttia illallista omalla parvekkeella ravintoloiden sijaan. Useimmiten asuntojen emännät haluavat myös yllättää esimerkiksi puollollisella viiniä tai, kuten tässä tapauksessa, myös vastaleivotulla kakulla.
Päätimme yhtenä päivänä lähteä kävellen Stresaan, joka oli Bavenon vieressä sijaitseva kylä. Kävely oli aika pitkä, mutta tarjosi kauniit näkymät Isola Bellan saarelle, jossa myös kävimme päiväretkellä:


Isola Bellan saarella sijaitsee Palazzo Borromee, joka oli yksi kauneimmista palatseista, jossa olen vieraillut. Mikäli matka on varattu Maggioren järvelle suosittelen ehdottomasti vierailua Palazzo Borromeen palatsiin ja kävelyä palatsin puutarhassa Isola Bellan saarella. Saari itsessään oli söpö, mutta ravintolat tuntuivat olevan aikamoista turistihöttöä.
Isola Bellan vieressä oleva Isola Superiore saari on kuvankaunis ja tunnelmallinen. Venelaitureiden lähistöllä ravintoloiden taso oli hämmästyttävä(onneksi huomasimme heti ravinolaan astuessa, että pastat ja pizzat lämmitettiin valmispakkauksissa mikrossa) mutta kuitenkin juuri sopiva maisemien ihailulle ja aperol spritzille. Isola Bellan kärjessä sijaitseva Verbano hotelli näytti olevan suosittu paikka järjestää häitä, parasta aikaa saarella juhlittiin häitä ja poikamme pääsi leikkimään juhlavaatteisiin pukeutuneiden poikien kanssa, ne oli niin suloisen näköiset!


Yhtenä päivänä matkustimme myös Sveitsin puolelle, sillä halusin ehdottomasti myös käydä ensimmäistä kertaa Sveitsissä. Junamatka passitarkastuksineen oli melko vaivaton ja tarjosi uskomattoman kauniit vuorimaiseman näkymät koko junamatkan ajan.


Lago di Maggiorelta suuntasimme seuraavaksi kohti Toscaanaa ja Luccaa. Minulta toivottiin inspiraatiota lomapukeutumiseen, joten ajattelin seuraavaksi tehdä postauksen asuistani täällä Italiassa. Meidän nettiyhteydet on aiemmissa paikoissa ollut aika huono, mutta kuvia on matkalta tullut otettua aika runsaasti ja nyt tällä hetkellä netti tuntuu myös toimivan aika mukavasti - ehkä loman tässä vaiheessa malttaisin käyttää aikaani bloginkin parissa hieman ;)


No comments

Post a Comment

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig