Follow my blog with Bloglovin Vienna weekend | Teljänneito

Vienna weekend

Wienin matkaa olin odottanut jo miltei vuoden verran ja vaikka olin kuullut hyvää tästä kauniista kaupungista yllätyin kuitenkin Wienistä positiivisesti - aurinkoisen kaupunkilomamme kruunasi Schönbrunnin kesäkonsertti. Kaupungin siisteys ja saksalaisuus tuntui mielestäni varsin kotoisalta ja viihdyimme vallan mainiosti arkkitehtuuria ihaillen koko viikonlopun - vaikka pidempiin siirtymiin käytimmekin metroa tuli silti käveltyä todella paljon.
mekko, Bubbleroom*
aurinkolasit, Chanel
rannekoru, HermesEniten olin odottanut Schönbrunn Philharmoniker Sommernachtkoncertia, joka pidetään Schönbrunnin linnan puutarhassa. Tästä kyseisestä konsertista koko ajatus Wienin matkastamme lähti, sillä se on jo ollut vuosia haaveemme saada kokea tämän klassisen musiikin konsertin paikan päällä. Olimme pakanneet mukaan huopan piknikiä varten ja piknik- eväiden kera suuntasimme hyvissä aioin paikalle, mutta vaikka olimme paikalla kaksi ja puoli tuntia ennen konsertin alkua oli kukkulalla sijaitseva piknikille soveltuva alue jo täpötäynnä. Itse alueelle lähemmäs lavaa ei ole sallittua tuoda juomia, joten päätimme istahtaa alas kukkulan viereiselle nurmikkoalueelle ja nauttia itävaltalaisesta viinistä ja muista piknik- eväistämme ennen siirtymistä lähemmäs esiintymislavaa. Suosittelen siis olemaan jo aikaisin päiväsaikaan paikalla jos ensi vuonna toivoo piknik paikkaa kukkulalta kesäkonsertin aikana, jolloin konsertin aikana voi myös nauttia viiniä. Suosittelen myös suojautumaan hyttysiltä, johon huomasimme reagoivamme voimakkaammin kuin suomalaisiin hyttysiin ;)

Päätimme myös yhtenä päivänä käydä Belvederen linnalla ja oli ilo viettää päivää linnassa taidenäyttelyitä kierrellen ja puutarhassa kävellen. Tätä suositeltiin kovasti Wienin matkaoppaissa ja yhdyn täysin niihin - Belvederen linnassa kannattaa vierailla. Linnan jälkeen suuntasimme kohti Hundertwasserhausenia:Myös museokortteli kokonaisuudessaan oli näkemisen arvoinen, sillä se tuntui olevan loputtoman suuri ja varsinkin Maria Theresien Platzilla kävellen tuli hämmästeltyä museoiden upeita ja valtavia rakennuksia. Kaupunki todellakin huokui historiallista arvokkuutta ja onneksi mukanani oli oma historian oppaani ;)mekko, DOPP
laukku, Dior
puhelinkuoret, Ideal of Sweden
rannekoru, Hermes
sormus, Edblad

Tulemme palaamaan takaisin Wieniin näillä näkymin sopivasti nauttimaan joulutunnelmasta, mutta just nyt olen niin tyytyväinen kun olemme palanneet takaisin Suomeen ja oli ilo saada huomata miten hyvin poikamme oli viihtynyt mummolassa 

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

2 comments

 1. Ystäväni on naimisissa wienläisen miehen kanssa. Itävaltalaiset eivät tykkää, jos vertaa Saksaan, Saksa kun miehitti Itävallan 2 maailmansodassa.

  Wien on oma lempikaupunkini. Suosittelen Hofburgin linnaa, mm. keisarinna Elisabetin eli Sissin museo on tosi mielenkintoinen, Sissin tavaroita, vaatteita jne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, silti tietysti kielen myötä se tulee mieleen ja oli todella mielenkiintoista kiertää kaupunkia, joka pitää sisällään niin paljon historiaa. Mieheni sanoi samaa kun toimi historianopettajana siinä kävellessä :D kiitos Hofburgin linnan vinkistä, jospa sitten joulun tienoilla käydään siellä.

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig