Follow my blog with Bloglovin Firenze in five days | Teljänneito

Firenze in five daysViisi päivää Firenzessä takana ja en tiedä montako pastaa ja gelatoa on nautittu punaviinin ja proseccon kera, huhuh! Tämän hiilaritankkauksen jälkeen lienee taas hyvä syödä vähän kevyemmin ja liikkua enemmän. Italialainen ruoka on vaan niin parasta, onneksi palaamme takaisin Italiaan kahden viikon päästä. Italia on erityisen lähellä sydäntä ja tämä oli ensimmäinen kerta kun 9kk vauvamme oli Italiassa. Lensin tälläkin kertaa yksin vauvamme kanssa, sillä mieheni oli jo Firenzessä kun saavuimme perille. Vaikka meidän rakas poikamme on todella reipas matkabébé täytyy myöntää, että olen todella innoissani ja kiitollinen siitä, että lähdemme kahdestaan mieheni kanssa seuraavaksi Wieniin ja Sardiniaan! Olin tietysti aivan fiiliksissä siitä, että sain olla Firenzessä elämäni miesten kanssa ja matkamme sujui hyvin. Ainakin tämän perusteella Italia toimi hyvin matkakohteena vauvan kanssa. Seuraavan kerran matkustamme vauvan kanssa Italiaan juhannuksen jälkeen, onneksi lennämme silloin yhdessä mieheni kanssa, jolloin meitä on kaksi viihdyttämässä pikkukaveria. Saa nähdä käveleeköhän se silloin jo! 
Firenzessä olin aikaisemmin käynyt vain juna-asemalla, joten on sanomattakin selvää, että olin odottanut kovasti Firenzen näkemistä vihdoinkin. Italiaa on tullut nähtyä viimeisen kahdeksan vuoden aikana melko lailla - voisin ehkä tehdä jonkinlaisen Italia-koosteen tänne blogiin tämän kesän jälkeen!


Matkustaminen vauvan kanssa on tietysti erilaista, jolloin täytyy suunnitella menoja hieman tarkemmin. Minunkaltaiselle elämästä nautiskelijalle se onkin hieman kova pala kun ei pystykään yhtä spontaanisti toimimaan (tai pystyy toki, mutta niistä hetkistä ei välttämättä pysty nauttimaan ihan samalla tavalla kuin aiemmin). Esimerkiksi olin ajatellut käyväni Leonardo da Vincin museossa ja katsomassa aidon David Michelangelon, mutta tuntitolkulla jonottaminen vauvan kanssa ja riski siitä, että just sisälle päästyä olisi väsy/nälkä/muuten vaan huono päivä ei vaan yhtään tuntunut houkuttelevalta. Kaikkea ei voi aina saada ja onneksi sitä osaa arvostaa omaa aikaa enemmän kuin koskaan aiemmin, varsinkin matkustaessa. Onneksi Firenzeen pääsee toistekin vaikka aikuisten museokiertelymatkalle.Firenze toimi mielestäni hyvin myös vauvan kanssa ja kuten aina matkoilla tuli käveltyä paljon. Rakastetaan kävelyä varsinkin matkoilla ollessa - mikäs sen parempi tapa tutustua uuteen paikkaan!
Ehdimme nähdä muun muassa Palazzo Vecchion piazzalla sijaitsevan Micheangelon, suloisen Ponte Vecchio sillan, Piazza del Duomon Santa Maria del Fioren tuomiokirkon ja Piazza della Repubbican. Kävelyreiteillemme osui sopivasti monet markkinat ja tunnelmalliset kujilla sijaitsevat trattoriat.
Lämpötila ja sää oli aivan täydellinen - hyvin pärjäsi pelkällä mekolla tai hameella ja topilla vielä illallisellakin. Usein olemme olleet keskikesällä Italiassa ja tällä kertaa n 23 astetta tuntui kaupunkilomaan varsin sopivalta.

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig