Follow my blog with Bloglovin Travel - Rahan tuhlausta parhaimmillaan? | Teljänneito

Travel - Rahan tuhlausta parhaimmillaan?

Kun sain tietää olevani raskaana heilahtelivat tunteet tietysti melko laidasta laitaan. Ajatukset tulevasta tuntemattomasta oli samaan aikaan mielettömän huikeeta ja kamalan pelottavaa. Yksi ajatuksistani oli se, että nyt se matkustaminenkin sit muuttuu tai pahimmassa tapauksessa vähenee. Se saattaa joillekin kuulostaa todella typerältä, mutta minulle matkustaminen merkitsee todella paljon.
Oikeastaan kaikki elämäni parhaimmat hetket ovat olleet matkustaessa - lapsuuden kesät vietimme veneillen Suomen ja Ruotsin saaristossa, jonka kautta sain sydänystäväni Saran elämääni. Sen jälkeen olemme matkustelleet yhdessä lukuisia kertoja etelään. Rakas mieheni kosi minua Italiassa, jossa kaksi vuotta myöhemmin juhlimme myös häitämme meidän rakkaiden ystävien ja sukulaisten ympäröivänä. Eri puolilla maailmaa olen saanut kokea mielettömiä onnellisuuden hetkiä eri elämänvaiheissa, joista tämä kuukausi Thaimaassa on tuonut aivan uudenlaisen kokemuksen yhdessä vauvamme ja ystäviemme kanssa.


Matkustaa voi tietysti tehdä niin monella eri tapaa. Matkustaa voi lähes olemattomalla budjetilla, yksin, luksukkaasti, vauvan kanssa, kaukomaihin, ystäväporukalla, rakkaan kanssa, sukulaisten kanssa, urheillen tai bailaten. Ihan noin vaan muutamia tapoja mainitaakseni. Olen varsinkin viime vuosina huomannut, että juuri se sekoitus eri matkustustavoista on rikastanut elämääni niin paljon. Matkustaminen tuo ihmisiä lähemmäs toisiaan ja matkailu todellakin avartaa.
Minulle matkustus tulee toivottavasti jatkossakin olemaan muutakin kuin bamseklubbenia(tosin myös se on asia jota vielä täytyy kokeilla) ja toivon saavani myös jatkossa mielettömiä elämyksiä matkustaessa - rakkaani, perheen ja ystävieni kanssa.
"Travel. We do it not to escape life, but for life not to escape us."

Tämä kyseinen lause jäi minulla mieleen monestakin syystä. Yksi syy oli se, että se pyöri nonstoppina huoneessamme Intercontinental Resort & Spa- hotellin telkkarissa kun saavuimme huoneeseemme, mutta myös siksi, että tuo kyseinen lause kiteyttää juuri oman matkustusfilosofiani.
Matkustaminen ei minulle ole tapa paeta elämääni Suomessa, vaan haluan e l ä ä  t ä y s i l l ä. Onni on se, että saan elää täysillä ja nauttia maailmasta yhdessä minulle rakkaiden ihmisten kanssa.  Kiitos siitä ♡ Kiitos myös Intercontinentalille, jossa saimme yöpyä muutaman yön ja josta nämä upeat kuvat ovat otettu.Entä sit se raha? Vaikka pankkitätinä tietysti kannustan säästämistä niin koen silti matkustamisen olevan sijoitus elämään, jota ilman en voisi elää. Itse kukin täytyy pohtia, miten suuren osan omasta rahapussista haluaa käyttää matkustamiseen ja tärkeintä onkin varmasti nimenomaan tehdä tietoinen päätös siitä, minkä verran itse on valmis käyttämään matkustamiseen suhteessa muuhun elämiseen ja säästämiseen.  Hiilijalanjälki taas on asia erikseen, joka onkin viime aikoina saanut enemmän huomiota mediassa - hyvä niin. Uskon, että myös teidän lukijoiden kiinnostusta herättää keskustelut hiilijalanjäljestä, oletteko itse seuranneet asiaa omalta osaltanne?Thaimaan elämää on vielä noin neljäsosa jäljellä ja ilokseni tulevat matkat häämöttää jo! Seuraavat matkamme onkin taas tuttuun ja ah niin ihanaan Italiaan 

6 comments

 1. Tottakai tuo hiilijalanjalki mietityttaa, mutta tasapaino kaikessa ja matkustan toihin julkisilla joten en ole kovin paha yksityisautoilija.

  Kun olimme mieheni kanssa ostamassa kotiamme, anoppini sanoi osuvasti "Make sure you don't use every penny on the house. Save some for a rainy day and some for a sunny day." Kuvastaa mielestani hyvin tasapainoa saastojen ja matkustamisen valilla.

  Minulta loytyy myos ihania muistoja perhelomilta USA:ssa ja ympari Eurooppaa, kosinnasta Islannin jaatikolla, honeymoonista Intian valtameren rannalla ja lukuisilta roadtripeilta ja weekend-matkoilta eri puolilla Eurooppaa.

  Elina

  ReplyDelete
 2. Kiitos Elina kommentistasi, kotosalla koen myös aiheuttavan melko pienen hiilijalanjäljen, mutta matkojen hiilijalanjäljen osalta kompensaatio on silti minusta mielenkiintoinen ja hyvä asia.

  Olipa hyvin sanottu tuo ”some for a rainy day and some for a sunny day” se on asia mitä myös me keskustelemme aina välillä kun innostun jostain uudesta asunnosta :D meillä mieheni on se järjen ääni yleensä siinä kohtaa ;)

  Oi että, näistä muistoista ja kokemuksista olisi ihana kuulla lisää! Kosinta Islannin jäätiköllä, pelkkä ajatus sai minut kananlihalle täällä Thaimaan lämmössä <3 Missä Intian rannalla olitte tarkalleen ottaen? Vielä on niin paljon maailmaa nähtävänä!

  ReplyDelete
 3. Matkustaessa ja uusia paikkoja tutkiessa tunnen todella eläväni! Sanoin kuvaamattoman tärkeä asia siis minullekin. Ja ajattelen matkustelun henkisenä pääomana, kokemuksia ja muistoja ei mikään raha tai tavara korvaa. "Travel is the only thing you buy that makes you richer"! Pakko kyllä todeta, että vilkas poika on tuonut matkusteluun oman mausteensa, mutta täytyy vain yrittää sopeuttaa tietyt asiat. Olet muuten upeassa kunnossa ja Thaimaan maisemat näyttävät ihanilta ♡ Mitä vaaleaa kynsilakkaa sinulla on tuossa kolmanneksi alimmaisessa kuvassa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä aivan totta, juuri totesin ”thai-perheelleni”, että minun täytyisi matkustaa muuallekin Aasiaan, jotta saan vähän paremman käsityksen muustakin kuin Thaimaasta. Heh, tämä 7kk on vielä niin pieni, ettei vielä ole vilkkaudesta kokemusta :D mutta varmasti tulevat vuodet tuo vilkkauden uusiin sfääreihin :’D no voi kiitos kohteliaisuudesta, todella piristävä kommentti <3 se on sellaista CND shellack, voin tarkastaa sävyn myös!

   Delete
  2. Jos millään viitsit niin tarkasta kynsilakan sävy ♡ Kiitos! Aina vaaleita lakkoja ihastelen :) Ja kyllä, varmasti meno kovenee kun vauva kasvaa :D

   Delete
  3. Se on CND vinylux winter glow #203 :)

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig