Follow my blog with Bloglovin My camera | Teljänneito

My camera
Mitä kameraa käytät?

Tämä on ehdottomasti yksi blogiurani kysytyimmistä kysymyksistä. Tästä syystä ajattelin pyhittää kameralleni ihka oman postauksen, sillä sen verran paljon tätä on tullut kehuttua kun kyselyitä kuvistani ja kamerastani tulee!Olen jo vuosikausia kuvannut pääsääntöisesti Olympuksella ja uusi Olympus Pen E-PL8* on nyt ollut muutamia viikkoja käytössä. Aikaisempi kamerani (saman sarjan E-PL7) oli aina reissuissa mukana ja kulki yleensä myös arkipäivinäkin käsilaukussani mukana. Niin kulkee myös uusi kamerani, sillä pienikokoinen kamera ei paljoakaan tilaa tarvitse. Esimerkiksi täällä Thaimaassa minulla on pelkästään tämä E-PL8 käytössä, sillä koen toisen kamerani(Canon 6D) olevan sen verran iso, että en jaksa sitä kantaa mukanani. Tämä E-PL8 on hinta-laatusuhdeltaan todella hyvä ja siinä on niin monta asiaa, joka tekee kuvaamisesta helpomman. Hektinen arki tarkoittaa nimittäin omalta osaltani sitä, että ei ole aikaa pitkille ammattimaisille kuvaussessioille, vaan kuvaan hyvin pitkälti "ohimennen" asuja tai ruokaa, sitä tavallista elämää. Toki sitten välillä vauvamme päiväunien aikaan ehdin ottaa kuvia, mutta silloinkaan harvemmin jaksan asetella esille lisävaloja, salamaa, eri objektiiveja tms. Kai voisi oikeastaan sanoa, että kuvaan mahdollisimman helpolla ja nopeimmalla tavalla ja tiedän, että ammattikuvaajien mielestäni kuvani ovat ylivalottuneita yms, itse kuitenkin tykkään vaaleista kuvistani ja sehän on tärkeintä :)
Kuvaan yleensä kiinteällä Zuiko 25 mm objektiivilla*, jonka lisäksi minulla on ns pannukakkuobjektiivi. Olen monta reissua matkustanut pelkästään 25 mm linssillä, mutta tuo pannukakkuobjektiivi on siitä kätevä, että siinä on enemmän liikkumavaraa kun voit ahtaissakin tiloissa saada mukaan kuvaan enemmän. 25 mm objektiivi taas on valovoimaltaan parempi. Jos teitä kiinnostaa voisin myös tehdä vertailupostauksen kameroista ja objektiiveistani! Käytännössä kuitenkin kaikki viimeisimmät postaukseni ovat otettu tällä E-PL8 kameralla ja 25mm objektiivilla ja postaukseni ennen sitä ovat kuvattu E-PL7* kamerallani yhdistettynä 25 mm linssiin.Nämä asiat kamerassani helpottavat nopeaa ja vaivatonta kuvausta:

Kääntyvä näyttö
Kääntyvä näyttö on loistava kun otat selfien tai käden pituus ei riitä(kuljetan useimmiten mukanani vain 25 mm objektiivia, jolloin käden pituus ei välttämättä riitä kun kuvaat annostasi ravintolapöydässä). Aika usein kuvaan esim pöytäasetelmaa ylhäältä sillai, että käännän näytön selfie-moodiin ja nostan kameraa ylöspäin (tästä löytyy musiaakseni jotain todistusaineistoa Caritan blogista :D)

WIFI
Kuvien siirto kamerasta puhelimeen wifillä nopeuttaa esimerkiksi kuvien julkaisua instagramiin ilman, etä minun täytyisi siirtää ne muistikortilta tietokoneen kautta instagramiin. Tosin usein käsittelen kuvat hieman ennen julkaisua.

Olympus OI Share app puhelimeen
Myös Olympuksen appi ansaitsee erityismaininnan, sillä sen avulla pystyy käyttämään puhelinta kaukolaukaisimena, joka on todella kätevä! Usein otan kuvat kaukolaukaisimella puhelimellani kuin vaivaan muita ottamaan kuvan. Kamerajalustana toimii mitä milloinkin: matkalaukku, kivi, hylly tai lastenvaunu/meikkipussi/purkkapaketti-kombo, kuten esimerkiksi toissapäivänä :D
Tämän uuden kameran kanssa olen käyttänyt myös Olympuksen laukkua, joka on varmasti tyylikkäin kameralaukku joka markkinoilta löytyy. Tätä laukkua on jo tullut käytettyä iltalaukkuna monesti! Asukuva kameralaukun kanssa löydät täältä. Kameran ja kaneralaukun lisäksi on tullut kyselyitä myös tästä kamerahihnasta, joka siis myös löytyy Olympuksen verkkokaupasta.

Sain kunnian yhteistyössä Olympuksen kanssa tarjota teille alennuskoodin ”teljanneito” jolla saatte -20% alennusta Olympuksen verkkokaupan E-PL8 kameroista ja PEN lisävarusteista! Koodi on voimassa 1.4 asti.
Ps. Aurinkohattuni löysin Seenspacen kaupasta täällä Hua Hinissa, se sopii täydellisesti mammaloma-moodiin vielä elokuuhun asti :)


*Postaus sisältää mainoslinkkejä

4 comments

 1. Hei! Kiitos valaisevasta kirjoituksesta.
  Minulla on sama kamera, tosin 7-versiona ja kuvaan sillä kaikki blogini kuvat. Olenkin ollut erittäin tyytyväinen siihen ja erityisesti viimeksi hankkimaani kiinteään objektiiviin (25 mm 1.8) ja iso plussa on kameran näppärän pieni koko, se kulkee aina mukana.
  Olen käyttänyt myös itselaukaissinta puhelimen kautta ja törmännyt siihen, että en saa tarkennettua kuvia. Onko sinulla siihen jokin vinkki?
  Kiitos etukäteen! Maarit

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa Maarit! Ymmärrän todellakin, että olet ollut tyytyväinen juuri tuohon E-PL7 ja 25 mm linssiin! Hmm, sellaista ongelmaa minulla ei ole ollut itselaukaisimen/appin kanssa. Oletko päivittänyt sen milloin viimeksi? Pystyn valitsemaan (eli painamaan puhelimen näyttöä) puhelimella sitä pistettä johon haluan fokusoida (eli vihreä neliö siirtyy siihen kohaa näyttöä, johon haluan fokusoida)

   Delete
  2. Hei kiitos paljon! Mun pitää kokeilla tuota - pieni juttu mutta en varmaan ole huomannut kiinnittää siihen huomiota. Mukavaa Pääsiäisviikonloppua!

   Delete
  3. Toivottavasti se toimisi myös sinulla, kerrohan sitten miten onnistuit! Kiitos samoin sinne :)

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig