Follow my blog with Bloglovin Winter survival kit - Hyvinvointi edellä | Teljänneito

Winter survival kit - Hyvinvointi edellä

Minulla on aina vuoden alussa ollut tapana pohtia mitä haluan uuden vuoden tuovan mukanansa tai mitä voisin tehdä toisin. Mikä voisi tehdä tästä vuodesta parhaimman mahdollisen? Varsinkin jos on kesäihminen kuten itse olen on hyvä pohtia mikä auttaa jaksamaan talven pakkasessa ja hyväksi todetuista asioista kannattaa pitää kiinni. Tässä muutama asia, joka auttaa minua jaksamaan yli talven:


Kehonhuolto
Aloitin viime vuoden lopussa kiropraktikolla käynnin, omat selkä- ja niskavaivat olivat sen verran läsnä synnytyksen jälkeen. En kerta kaikkiaan tajua, miten en kokeillut käydä kiropraktikolla aikaisemmin, vaikka Carita ja muutama muu oli vinkannut ViaVitalin Simosta jo aikoja sitten. TACK Carita! Alaselkä- ja niskakivut sekä päänsärky meni parempaan suuntaan jo ensimmäisen kerran jälkeen, soitin heti isälleni ja kehuin miten henki taas kulkee paineen tunne rintakehän alueella helpotti. Jouduin valitettavasti korvatulehduksen takia perumaan edellisen kiropraktikon ajan, odotan jo kovasti seuraavaa aikaa, sillä aikaisemmat käynnit ovat auttaneet todella paljon jäykkään niskaan ja väsyneeseen selkään.
Kokeilin myös aikaisemmin tänä vuonna osteopaattista hierontaa ja se oli mielettömän rentouttavaa. Urheilu taas on jäänyt alkuvuodesta vähäiselle, varsinkin nyt viime viikkoina kun sairastelu on pitkittynyt, mutta tiedän jokavuotisen innostuksen urheilua kohtaan nostavan päätänsä kun kevät tekee tuloaan!Hyvä ruoka
Kehonhuollon lisäksi myös ruokavalio vaikuttaa mielettömän paljon hyvään oloon. Vaikka alkuvuonna olenkin antanut itselleni luvan syödä valtavia määriä suklaata täytyy sanoa, että terveellisemmät herkutteluhetket ovat mielestäni niin parasta. Onneksi äitiyslomalalla on mahdollisuus syödä aamiaista vaikka joka päivä useamman tunnin (jep, rakastan aamiaista!) ja herkuttelen pitkin päivää juomalla kahvia kauramaidolla ja vitamiinijuomia. Ruokavalio näkyy myös ihossani helposti, kuten myös stressi tai unenpuute. Muutaman viikon kokeilussa ollut Swiss clinicin roller* tuntuu olevan hyvä apu saada iho näyttämään kirkkaammalta, mutta vielä täytyy jatkaa kokeilua.


Rakkaat ihmiset 
On kiva tehdä ja suunnitella asioita yhdessä ja olen niin kiitollinen siitä, että löytyy ystäviä, jotka mielellään keksii yhdessä vaikka mitä. Jollain ihmeen kaupalla ympärilläni olevat ihmiset yllättävät jatkuvasti ihanilla teoillaan ja sanoillaan, se jos jotain saa minut iloiseksi ja energiseksi!  Varsinkin nyt kipeenä olleena ei voi muuta kuin olla kiitollinen rakkaimmalle, joka auttaa ja pitää huolta kun ei itse ole kunnossa.


Kotoilu
Toipumiseni korvatulehduksesta on yllättävän hidasta ja taidan ensi viikolla yrittää levätä hieman enemmän. En ole tottunut olemaan kipeä näin pitkään, joten riittävä lepääminen tuntuu olevan hieman haasteellista kun kalenerissa on vaikka mitä kivaa. Onni on Freska*, joka auttaa pitämään kotia siistinä kun itse sairastelee tai rientää kaupungilla mammalomalaisena!Matkustus
Vaikka aurinkoiset talvipäivät ovatkin kauniita niin parasta mitä tiedän on haaveilla auringosta ja lämmöstä. Oma arki sujuu mukavammin kun on matka lämpöön tulossa. Onneksi muutamia matkoja on varattu tuleville kuukausille enkä millään malttaisi odottaa tulevia matkoja! Ilokseni olemme suuntaamassa tänä vuonna taas Italiaan muutamaan otteeseen, on mahtavaa taas saada nauttia Italian auringon alla mielettömän herkullisesta ruoasta ja upeista maisemista.
* Postaus sisältää mainoslinkkejä

4 comments

 1. Taisit käydä vyöhyketerapiassa myös ennen synnytystä? Mikä auttoi enemmän? Olen käynyt vuosia sitten osteopatilla, mutta kiropraktikolla en ole käynyt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävin vyöhyketerapiassa muistaakseni kolme kertaa ennen synnytystä, viimeisen kerran päivää ennen kuin synnytys alkoi. Vyöhyketerapia auttoi ainakin minua selkäkipujen osalta ja rentoutti kehoa, vaikka en sanoisi vyöhyketerapiaa rentouttavaksi. Kevyt mama to be-hieronta oli huomattavasti rentouttavampaa, mutta selkäkipuihini vyöhyketerapia oli kyllä tehokkaampi.
   Kiropraktikolla olen käynyt vasta synnytyksen jälkeen ja sitä en vaihtaisi enää ikinä pois! Se on aivan uskomatonta miten keho tuntuu niin rentouneelta kiropraktikon jälkeen, vaikka minulla ensimmäisten kertojen jälkeen seuraavana päivänä paikat tuntui jäykiltä, mutta Simo varoitteli asiasta ja se meni ohi. Nyt viime kertojen jälkeen on vain tuntunut hyvältä ja jokapäiväiset niska- ja hartiajumit ja pääsärky on poissa. Itse asiassa myös huimaus.
   Kokemukseni osteopaattisesta hieronnasta oli mieletön, täytynee joskus kokeilla osteopatiaakin, kunpa joku hyvä osteopaatti löytyisi :)

   Delete
 2. Hei, oletko miettinyt lapsesi rokotuksia liittyen matkustamiseen? Italiassa on suurentunut riski saada tuhkarokko, kuten myös muuallakin Euroopassa. Tuhkarokkorokotus (MPR) on rokotusohjelmassa vasta 1-vuotiaalla (12-18 kk).

  -Ausku-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Kyllä, olemme miettineet Wn rokotuksia ja jos matkaa suunnittelee on hyvä myös muistaa ajoissa keskustella asiasta neuvolan kanssa. Me otimme viime viikolla MPR tuhkarokkorokotteen Wlle, sillä se tulisi antaa viimeistään kaksi viikkoa ennen matkan alkua. Matkoja on tulossa useampia, jolloin neuvolatätimme totesi, että annetaan se nyt jo. W on tällä hetkellä viikon päälle 6kk vanha. Juuri viikonloppuna keskustelimme mieheni kanssa siitä, että tuntuu ihan eriltä viedä 7kk vanha vauva reissuun, jossa n 28-30+ lämmintä verrattuna 3kk vauvaan, hän oli silloin niin paljon pienempi ja hauraampi kuin nyt. Toisaalta taas ruokamaistelut/ruokailu on tällä kertaa mukana kuvioissa, mitä silloin 3kk vanhana ei ollut. Kaikki vinkit liittyen 7kk vauvan kanssa matkustamiseen otetaan vastaan :D

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig