Follow my blog with Bloglovin Travel with baby: 3kk vauvan kanssa matkustaminen ja vauvatavaroiden Airbnb | Teljänneito

Travel with baby: 3kk vauvan kanssa matkustaminen ja vauvatavaroiden Airbnb


Viime viikolla tuli muisteltua vuoden 2017 ihania matkoja täällä blogissa, toivottavasti tämäkin vuosi tuo mukanansa monta ihanaa matkaa aurinkoon! Vauvan myötä matkustaminen muuttuu tietysti hieman ja tämän vuoden kesämatkalla pikkuherramme tulee varmasti olemaan haastavampi matkustaja kun rupeaa liikkumaan ja syömään. Nautitaan siis vielä tästä vaiheesta ;)

Tein ennen matkaa tämän aikaisemman postauksen siitä, mitä suunnittelimme ottavamme mukaan matkalle vauvan kanssa ja sain hyviä vinkkejä ja keskusteluita instagram storiesin, facebookin ja blogin kautta, kiitos siitä.
Matkamme sujui mielestämme todella hyvin ja ajattelin tehdä postauksen näin matkan jälkeen meidän kokemuksista.

Meidän poikamme on nyt 4,5 kk vanha ja hän oli 3 kk kun lähdimme kahdeksi viikoksi Miamiin ja Antiqualle. Lyhyemmät matkat ovat olleet hyvää harjoittelua vauvan kanssa, jotta matkamme aurinkoon pariksi viikoksi sujui mutkattomasti. Tässä muutama asia, joka helpotti meidän vauvan kanssa matkustamista:

 Matkarattaiden vuokraus Kinspiringilta
Tämän vauvatarvikkeiden aribnb:n idea on aivan loistava! Kiitos Mona vinkistä! Me tosissamme ajattelimme, että ottaisimme pelkästään vaunujemme rungon ja yhteensopivan turvakaukalon ja voi miten onnellinen olen siitä, että päädyimme lainaamaan Kinspiringin* kautta nuo  m i e l e t t ö m ä n  kevyet ja superkätevät Babyzen Yoyo rattaat! Lisäksi meillä oli mukana Raskauskeijulta hankittu valkoinen vaunuverho, joka yhdessä harsojen kanssa suojasi auringolta hyvin (olematta liian lämmin ja tunkkainen ratkaisu) Ei olisi ollut mitään järkeä hankkia omat Babyzen Yoyot vauvaosalla, sillä seuraavan kerran kun vaunuja tarvitaan aurinkomatkalla W on jo niin iso, että hänelle käy isojen poikien ratasosa rattaisiin.
Antiquan resortilla oli myös englantilainen 3 kk vauva, heillä oli pelkästään turvakaukalo+vaunurunko mukana ja valittivat sitä, että se oli todella hiostava ja kuuma vauvalle.


Matkarattaat menee niin pieneen nippuun, että ne saa ottaa mukaan lentokoneeseen käsimatkatavaroihin ja mahtui hyvin autoon: 


✓ Stokken turvakaukalo
Oma turvakaukalo oli meidän reissullamme ihan must. Helsinki-Vantaan lentokentällä saimme pyydettäessä pussin, jolla suojata turvakaukaloa. Joku osasi neuvoa ennen matkaa, että suojapussi kannattaa säilyttää - väsyksissäni kuitenkin repäsin sen rikki Miamin lentokentällä ja muilla kentillä uutta pussia ei saatu. Eli suojapussi kannattaa joko hankkia etukäteen tai muistaa säilyttää suojapussi seuraavia lentoja varten ;)
Automatkoja tuli useampia lentokentälle, hotellille yms ja sen lisäksi meillä oli agendalla kolmen päivän roadtrip autolla, joten turvakaukalo oli reissulla kovassa käytössä. Autovuokraamojen turvakaukalot saattavat olla vähän mitä sattuu.


✓ Babiators aurinkolasit
Nämä maailman suloisimmat vauvan Babiators aurinkolasit* Raskauskeijulta sulattivat jokaisen vastaantulijan sydämen! Sen lisäksi ne suojasivat todella hyvin vauvan silmiä auringolta ja pysyi yllättävän hyvin päässä ilman mitään lisätoimenpiteitä.✓ Matkan tilaus ennen vauvan syntymää
Matka tilattiin jo ennen vauvan syntymää ja hänen nimi lisättiin lipulle kun hänen passi oli saapunut (kannattaa varmasti soittaa lentoyhtiölle ja varmistaa asia etukäteen, sillä eri lentoyhtiöillä saattaa olla eri käytännöt). Onneksi tilasimme matkan etukäteen, sillä vauvan syntymän jälkeen on paljon muuta ajateltavaa, jolloin matka olisi saattanut jäädä tekemättä.
Varmistimme myös matkavakuutuksestamme mitä tapahtuisi jos matka peruttaisiin mikäli tulisi komplikaatioita synnytyksessä tai sen jälkeen.

 Lennon ajaksi oma paikka vauvalle

Lentoja oli yhteensä viisi ja jokaisella lennolla oli hieman eri järjestelyt: joillakin lennoilla hänellä oli oma istumapaikka järjestetty(eli tyhjä paikka sijoitettu meidän viereen) kun taas pisimmällä lennolla(Helsinki-Miami) lennolla vauva sai oman korin missä nukkua. Oli todella helpottavaa saada laskea nukkuva vauva viereiselle istumapaikalle, sillä vaikka meitä oli kaksi vuorottelemassa sylissä pitämistä oli mukavaa saada hieman omaa aikaa myös.

 Vaihtovaatteet käsimatkatavaroihin.
Jep, niitä todellakin tarvittiin. Parhaimmillaan meillä oli tullut kaksi vaippavuotoa ennen koneen nousua. Parasta oli paketoida pieneen hoitopussukkaan valmiita vaippasettejä (muovipussiin vaippa, kertakäyttöalusta ja babywipesia) jolloin käytetyn setin muovipussi toimi tarvittaessa likapyykin pussina. Meillä toimi valkoinen FACE Stockholm-pussukka matkakokoisena hoitolaukkuna, sinne mahtui riittävästi vaippasettejä ja vaihtovaatteita. Listalle lisäisin myös vaihtovaatteet aikuisille käsimatkatavaroihin ja pyykinpesuaine ;)Matkan paras viihdyttäjä oli helisevä elefantti Pikkuvaniljalta, se toimi sekä puruleluna että unikaverina kun oli jo tuttu kaveri entuudestaan.

Meillä (eli miehelläni) oli tarpeeksi tilaa Rimowan matkalaukussa, joten otettiin isompi vaippapaketti mukaan kotoa. Ajattelin sen olevan hieman turhaa, mutta se osottautui oikein hyväksi päätökseksi, sillä ensimmäisen viikon resortimme sijaitsi kaukana kaupoista ja hotellin minikaupassa kaikki oli myös resortin minikaupan hintatasoa. Vaippoja kannattaa varmasti ottaa mukaan vähän enemmän kuin ajattelisi tarvitsevan, ettei heti perille tultaessa tarvitse lähteä metsästämään auki olevaa vaippakauppaa.


Poikamme kävi Karibianmeressä "uimassa" aikaisin aamulla auringon noustessa, mutta emme pitäneet häntä lainkaan auringossa tai uima-altaalla muuta kuin varjossa vaunuissa. Kuvia varten hänet nostettiin varjosta tai vaunujen suojasta hetkeksi, mutta olin (ehkä jopa turhan) tarkka, ettei poikamme olisi muutamaa minuuttia pidempään tukahduttavan kuuma ilman ja auringon alla. Onneksi matkarattaat olivat ihanan ilmava ja viileä suoja. Meillä ei ollut mukana uv-vaatteita, ne ovat varmasti hyvä olla vanhemmalla vauvalla, joka ei enää suostu olemaan paikalla vaunuissa tms varjossa.

Tässä lopuksi vielä lista tavaroista, joita ottaa mukaan matkalle. Mukana oli tosiaan myös meidän kantoreppu ja se oli itkuhälyttimen lisäksi ainut, joka jäi tällä reissulla käyttämättä kun matkarattaat toimivat niin kätevästi joka paikassa.
 • vauvan passi
 • vauvan ESTA hakemus (USA:n mentäessä)
 • turvakaukalo
 • matkarattaat
 • vaunuverho
 • kantoreppu
 • harsoja
 • vaippoja 
 • baby wipes
 • vaihtoalusta+suoja
 • babiators aurinkolasit
 • hattu/lippis vauvalle
 • suojaavat vaatteet
 • panadol (nestemäinen)
 • vaihtovaatteita vauvalle käsimatkatavaroihin
 • vaihtovaatteet vanhemmille käsimatkatavaroihin
 • pyykinpesuaine
 • maitokorvike 
 • tuttipullo
 • tutti+tuttinauha
 • purulelu
 • imetyshuivi
 • filtti
 • kuumemittari
 • nenäfriida
 • itkuhälytin • Lisää vauvapostauksia löytyy Bébé- kategorian alta

  * Postaus sisältää mainoslinkkejä

  4 comments

  1. Toi vaihtosettien pakkaus yksittäisiin pusseihin on loistava idea!! Kiitti!!

   ReplyDelete
   Replies
   1. Se oli todella kätevää! Sama toimii hyvin myös junassa ;) Idean sain Noora&Nooran blogista!

    Delete

  2. This is very educational content and written well for a change. It's nice to see that some people still understand how to write a quality post.!
   minibus and driver Self Drive Minibus

   ReplyDelete
  3. If you set out to make me think today; mission accomplished! I really like your writing style and how you express your ideas. Thank you. Cheap Cruises

   ReplyDelete

  Kiitos kommentista :)

  © Teljänneito

  This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

  Professional Blog Designs by pipdig