Follow my blog with Bloglovin Planning our first trip to Caribbean with 3 months old baby - Matka aurinkoon vauvan kanssa | Teljänneito

Planning our first trip to Caribbean with 3 months old baby - Matka aurinkoon vauvan kanssa

Kuten aikaisemmassa postauksessa mainitsinkin, olemme menossa vajaan kahden viikon päästä ensimmäistä kertaa matkalle aurinkoon vauvan kanssa. Meidän pikkuleijona on siinä kohtaa tasan 3 kk vanha. Olemme mieheni kanssa aika tottuneita ja rentoja matkustajia, joten täytyy toivoa, että rento ote matkustamiseen jatkuu myös näin vauvan kanssa matkustaessa.Tällä kertaa matkalle valmistautuminen on kuitenkin aloitettu huomattavasti aikaisemmin, koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, right? Näin ensimmäistä matkaa varten olin jo aikoja sitten tallentanut linkin Noora&Nooran reissuoppaaseen, joka kylläkin on hieman vanhemman vauvan kanssa matkustamiseen tarkoitettu, mutta postauksesta tuli hyviä matkavinkkejä kaiken ikäisen vauvan kanssa matkusteleville.Meillä on matkarattaat varattu Kinspiringistä ja lista mukaan otettavista asioista on tehty. Matkarattaiksi valitsimme paljon kehutut Babyzen YoYot, joita myös Noora&Noora:t suosittelivat. Suuntaamme pariksi viikoksi Miamin kautta Antiqualle Karibialle ja palaamme takaisin Suomeen sopivasti itsenäisyyspäiväksi.Kun kerran matkakohteita on useampia ja myös auto vuokrattu muutamiksi päiviksi, joudumme todennäköisesti ottamaan meidän Stokken turvakaukalon mukaan matkalle. Tämä hieman mietityttää miten saamme turvakaukaloa kuljetettua järkevästi mukanamme, täytyy varmasti soittaa etukäteen lentoyhtiölle ja varmistaa miten sen kanssa kannattaa tehdä.Lentomatkalla Miamiin vauvalla on jonkinlainen oma paikka (seinään kiinnitettävä kori tms.) mutta lyhyemmällä lennolla Karibialle vauva matkustaa sylissä. Kaikki sanovat, että tämän ikäisen vauvan kanssa on ehdottomasti helpointa matkustella, joten täytynee luottaa siihen. Maito kulkee mukana omasta takaa, joten ei tarvitse kuin muutaman maitokorvikkeen mukaan niin myös mamma voi nauttia hieman enemmän kuplivaa.
Aurinkosuojan osalta täytyy pitää vauva varjossa ja suojata vaatteilla, sillä näin pientä vauvaa ei saa suojata aurinkorasvalla. Tilasimme myös bébén tyylikkäät aurinkolasit Raskauskeijulta, jotka suojaavat pieniä silmiä auringolta.
Vaippoja otetaan mukaan riittävästi käsimatkatavaroihin ja ensimmäisiä päiviä varten.Matka varattiin jo ennen vauvan syntymää ja varmistimme etukäteen miten vakuutukset korvaavat eri tilanteissa mikäli jotain sattuisi. Vauvan nimen sai pienellä lisämaksulla lisättyä lentolippuhin jälkikäteen. Rekisteröimme vauvan nimen maistraatissa jo ennen ristiäisiä, jotta saimme vauvalle haettua passi hyvissä ajoin ESTA hakemuksia varten.Tässä meidän tämän hetkinen lista tavaroista, joita tulisi ottaa mukaan matkalle vauvan kanssa:

 • vauvan passi
 • vauvan ESTA hakemus
 • turvakaukalo
 • matkarattaat
 • vaunuverho
 • kantoreppu
 • harsoja
 • vaippoja 
 • baby wipes
 • vaihtoalusta+suoja
 • babiators aurinkolasit
 • hattu/lippis vauvalle
 • suojaavat vaatteet
 • panadol (nestemäinen)
 • vaihtovaatteita käsimatkatavaroihin
 • maitokorvike 
 • tuttipullo
 • tutti+tuttinauha
 • purulelu
 • imetyshuivi
 • filtti
 • kuumemittari
 • nenäfriida
 • itkuhälytin

Vielä on aikaa ennen matkaa, joten kaikki vinkit vauvan kanssa matkustamiseen ovat tervetulleita!
13 comments

 1. Aurinkovarjo on must!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella monet ovat kommentoineet, että aurinkovarjo on ihan ehdoton! Kuten myös kuulemma uv vaatteet, niistä en ollut aikaisemmin kuullutkaan.

   Delete
  2. Ja kuulemma hieman lapsille tarkoitettua aurinkorasvaa kannattaa sipaista ainakin poskiin :)

   Delete
 2. Kaukalo menee kätevästi ruumassa erikoismatkatavarana. Kentältä saa ilmaiseksi tai pientä maksua varten ostaa ison paksumpaa muovia olevan pussin. Sen voi viikata kasaan ja säilyttää paluumatkaa/lisälentoja varten. Teippiä saa myös kentiltä. Myös Airshell-palvelua voi hyödyntää (vuokrata kaukalolle kuljetuskassin). Ottaisin kaukalon ehdottomasti mukaan, vuokra-autoyritykset eivät niitä takaa vaikka sellaisen olisi varannutkin. Ihanaa matkaa teille! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon vinkeistä! Sain kuulla, että vuokrattavat turvakaukalot jenkeissä saattaa myös olla todella huonossa kunnossa, joten turvakaukalo tulee kyllä mukaan. Täytyy toivoa, ettei se saa liikaa hittiä ruumassa..

   Delete
 3. Niin unohtui sanoa, että kaukalo kulkee ilmaiseksi ruumassa. Paikan päällä myös taksissa (jos käyttää taksia) kaukalo hyvä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh, no hyvä tietää ettei se maksa mitään :)

   Delete
 4. Ruohonjuuresta & joliesta saa vauvoille tarkoitettua fysikaalisella suojalla varustettua spf50 aurinkovoidetta. Toki en koko kropalle laittaisi, vaan ohuillla vaatteilla & puuvillaharsoilla suojaisin. Lisäksi alottaisin myös vauvalle maitohappobakteerit jo ennen reissua, jos ei ole jo käytössä. Olette varmaan testanneet myös sen nestemäisen panadolin, että sopii myös teidän pikkuiselle? Mä ottaisin mukaan myös nenäfriidan & physiomerin baby mistin, jos tulee nuhaa ilmastoinnista. (mutta mä olen vähän hössöttäjä ��) Ja kannattaa miettiä miten se pullojen sterilointi yms onnistuu reissussa - siinä mielessä äm on kätevää, kun on aina puhdasta.��

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maya vinkeistä! Minulla löytyy korkkaamattomat lapsille tarkoitetut aurinkorasvat kaapista, mutta ne eivät taida olla orgaanisia. Meillä on d-vitamiinitipat, joissa on maitohappobakteerit samassa, ne riittänee varmasti(oletan, että vahvempiakin maitohappobakteereja löytyy vauvoille?)
   Kiitos vinkistä, täytyy käydä apteekista hakemassa sen nestemäisen panadolin jo huomenna, sillä torstaina meillä on 3 kk rokotukset - se on varmasti hyvä hetki testata sitä nestemäistä panadolia.
   Uskon, että nenäfriida ja suolaliuos suihke on hyvä idea ottaa mukaan - lentokoneen ja hotellin ilmostointi saattaa olla aika rajua...

   Delete
  2. Kaapista löytyvä lapsille tarkoitettu aurinkorasva on Aco: https://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/TE2104727

   Delete
 5. Komppaan eli nenäfriidan ja baby mistin pakkaisin myös varalta mukaan. 3kk vauva ei ehkä silleen leiki vielä, mutta hyvä olla mukana myös muutamia leluja lennolla ja kohteessa ja automatkoille. Ehkä myös kirja/kuva mitä katsoa esim automatkoilla (toiminut meillä autossa hyvin sellainen mustavalkoinen kontrastikirja jossa piirrettyjä yksinkertaisempia eläintenkuvia).
  Pakkaisin mukaan myös jotain rasvaa, jota neuvola suosittelee, jos auringosta sattuisi palamaan/punottuun iho tai tulee esim vaippaihottumaa yhtäkkiä (kysy neuvolasta varmuuden vuoksi, mut ajattelin esim mietoa hydrokortisonia ja Bepanthenia).
  Korviketta pakkaisin mukaan myös ekstramäärän, jos sattuu, että ei löydy sopivaa paikanpäältä.
  Jos hampaita alkaisikin tulla aikaisin ja reissussa (meillä puski 3-4kk vauvalle ekat kaksi alahammasta ja reissun päällä :) niin jokin purulelu esim Sophie the giraffe on hyvä olla varuilta mukana. Myös sellainen purulelu jonka saa jääkaappiin viilenemään on hyvä. Esim. MAM:lta löytyy niitä.
  Roskapussit koneeseen vaipoille ja mahdolliselle likapyykille.
  Medela-merkiltä löytyy pusseja, joissa voi sterilisoida pulloja mikrossa, tosi kätevä!
  Ja itselle mukaan Purelania, jos tuleekin vaikka nännihaavat yhtäkkiä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkeistä! Nenäfriida pakataan mukaan ja täytyy ostaa tuota baby mistia. Joo kovin kiinnostunut tämä pikkuherra on jo lelujen katselemista, joten ehkä täytyy kokeilla kirjaakin jo ;)
   Bephanteni ja hydrokortisoni löytyy myös kotoa, joten on varmasti hyvä idea pakata mukaan jompi kumpi rasva.
   Heh, kovasti olemme nyt viime päivinä miettineet, että jospa ne hampaat ovat nyt tulossa ;) Onneksi korkkaamaton kirahvi purulelu löytyy kotoa, joten se täytyy myös ottaa mukaan!
   Ja muovipussit/roskapussit ovat aina mukana hoitolaukussa, ne ovat todella kätevät likapyykille ihan arjessakin.
   Kylläpä taas kannatti postata tästäkin asiasta, tosi hyviä vinkkejä olen saanut teiltä :)

   Delete
 6. Ah, Select Travelin hotellivalikoima on aivan mahtava, ja erityisesti Aman-hotellit! Mihin hotelliin päädyitte? Aman-hotellit Amanera ja Amanyara ovat aivan mahtavia molemmat :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig