Follow my blog with Bloglovin Baby Essentials - Part 1 | Teljänneito

Baby Essentials - Part 1

Nyt kun ensilumi on taas yllättänyt Suomen ja autoileva kansa pyrkii olemaan turvallisesti liikenteessä on mielestäni sopiva aloittaa Baby Essentials- kategorian täällä blogissa. Ensimmäisenä sarjan pääsee nyt sopivasti aloittamaan turvakaukalo, joka on must have autoilevalle mammalle. Se on myös tarpeellinen heti ensimmäisenä synnytyslaitokselta lähtiessä.Muistan kun raskaana ollessani katsoin Home via Lauran TOP 15 vauva-ajan hankinnat -postauksia 1, 2 ja 3 ja kirjasin niistä muistiinpanoja omalle listalleni. Lauran listalta jäi mieleen muun muassa Ikean Len patjasuojus(joita meillä taitaa olla n 5 kpl), Love to Swaddle Up kapalopussi ja unipesä, josta olenkin jo aiemmin kirjoittanut. Lauran listaa lukiessa päätin, että haluan itsekin listata omat suosikkini jossain muodossa tänne blogiin, olkoon se nyt Baby Essentials- kategorian muodossa. Vauva-arkea voi mielestäni helpottaa ja tehdä astetta ihanamman valitsemalla mahdollisimman käytännölliset ja omaa silmää miellyttävät tarvikkeet. Vähemmällä pärjää varmasti aivan hyvin, mutta koiranomistajana olen todellakin oppinut sen, että elämä on niin paljon mukavempaa jos varusteet ovat kohdillaan.

Turvakaukaloa valittaessa tietenkin turvallisuus on tärkeintä, siitä oli sopivasti eilen artikkeli Helsingin Sanomissa. Turvallisuuteen liittyen toivon, että sielläkin saadaan ajoissa talvirenkaat vaihdettua, itse kävin bébén kanssa tänään vaihdattamassa renkaat.Meidän valinta oli Stokken iZi Go ModularVaunuaittasta, jossa näytillä oli paljon erilaisia turvakaukaloita. Halusimme myös turvakaukalon olevan mahdollisimman käytännöllinen, sillä emme halunneet mallia, jota pitäisi kiinnittää turvavöillä. Ainoa epäkäytännöllinen asia tässä mallissa on se, että tarvitset molempia käsiä kun haluat säätää kantokahvan asentoa. Voisin kuvitella, että tähän löytynee jokin syy turvallisuuteen liittyen.
Valinnanvaraa oli loputtomasti, mutta onneksi Karo Vaunuaitassa jaksoi kokemattomalle mammalle ja pappalle selittää mallien erot ja jaksoi vielä metsästää oikean sävyisen turvakaukalon, kiitos siitä.
Halusin tietysti auton sävyihin sopivan turvakaukalon, joten väriksi valikoitui tyylikäs Beige Melange. Ainakin toistaiseksi vaalea sävy ei ole tuottanut minkäänlaista ongelmaa, vaikka vahinkoa sattuisikin on kangas kestävää ja sen saa helposti pyyhittyä puhtaaksi.Yksi syy miksi päädyimme juuri tähän malliin oli telakka, joka soveltuu myös jatkossa kun turvaistuin vaihtuu isomman lapsen malliin. Telakat ovat yllättävän kalliita, ja siinä säästy hieman rahaa kun uutta telakkaa ei tarvitse ostaa kun turvaistuin vaihtuu isompaan.

Tämä turvakaukalo on myös yhteensopiva meidän Stokke Trailz vaunuihin ilman erillisiä adaptereita, joka tekee turvakaukalolla liikkumisen todella helpoksi kun sen saa kiinni suoraan Stokken vaunun runkoon. Tästä postauksesta näkyykin hyvin kun turvakaukalo on kiinnitettynä vaunun runkoon kun lähdimme synnytyslaitokselta kotiin.Toinen vaihtoehtomme oli myös Maxi-Cosin Cabriofix sävyssä Nomad Sand, joita ainakin viimeksi löytyi Vaunuaitasta myös. Se oli hieman edukkaampi, mutta mielestäni todella tyylikäs. Myös tämä malli on yhteensopiva Stokken vaunuihin.Mikäli tämä postaus oli teille ajankohtainen saattaa myös postaukseni lastenhuoneesta ja sairaalakassista kiinnostaa.

Vaikka nyt tekisikin mieli jäädä mysailemaan peiton alle niin ei auta - kumpparit ja sadevaatteet päälle ja koiran kanssa lenkille :)

* Postaus sisältää mainoslinkkejä

4 comments

 1. Toivottavasti Baby Essentials juttuja tulee pian lisää! Näitä on niin kiva lukea ja kiitos vinkistä!

  Laura

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä niitä tulee :) Tässä kahden kuukauden aikana on tullut ihastuttua moneen vauva-arkea helpottavaan ja kauniiseen tuotteeseen! ;)

   Delete
 2. Meillä on tämä Besafen turvakaukalo harmaana ja mä olen miettinyt miksi sitä kantokahvaa ei saa väännettyä yhdellä kädellä!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmaa oli todella tyylikäs, se olisi varmasti ollut valintani ellei auton sisustus olisi vaalea beige :) Kantokahva olisi kieltämättä kätevä jos voisi yhdellä kädellä säätää, mutta kai siinä turvallisuutta on ajateltu

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig