Follow my blog with Bloglovin Dream Nursery | Teljänneito

Dream Nursery


Raskausviikko 34 on alkanut ja työpäiviä on enää 9 jäljellä ennen äitiysloman alkua. Uskomatonta. Mielessä on luonnollisesti jo jonkin aikaa pyörineet lastentarvikkeet ja niiden hankinta. Mitä kaikkea meidän tuleva pieni vauva tarvitsee?
Totuus taitaa olla se, että pieni vauva tarvitse vain läheisyyttä ja rakkautta, mutta toki meidän tulevien vanhempien elämää helpottaakseen olemme jo jonkin verran hankintoja tehneet.
Tehdyt ja tulevat hankinnat ei ole tehty pelkästään helpottaaksemme meidän uutta elämää vauvan kanssa, vaan tarkoitus on myös miellyttää meidän esteettistä silmää ja taltuttaa tämän tulevan mamman sisustusintoa ;)
En ole vielä tarkemmin tuonut sitä täällä blogin puolella esiin, mutta instagram storysta onkin jo osa teistä päätelleet, että meille on tulossa poika 

Ennen varsinaista vaatehuoneen muuttamista lastenhuoneeksi ja saapuneiden pahvilaatikoiden purkamista halusin tehdä hieman tulevan lastenhuoneen suunnittelua näin kollaasin muodossa ja Pinterest onkin ollut kovassa käytössä. Postaus on tehty yhteistyössä Jollyroom.fin kanssa.


Huonekalut ja tekstiilit
Oikeastaan kaikki muut huonekalut ovat jo ostoslistalla tai hankittu, mutta huone kaipaisi ehkä vielä lepotuolia. En vielä tiedä mahtuuko se ylipäätään huoneeseen, joten se vaatii vielä hieman pohdiskelua. Kuvittelen kuitenkin, että lepotuolista olisi huoneessa hyötyä esimerkiksi imettämiseen. Parasta olisi varmasti jonkinlainen sängyn ja lepotuolin välimalli jossa olisi mukava loikoilla.

Pohdimme pitkään kehdon tarpeellisuutta, mutta olin ehdottomasti sitä mieltä, että haluan kehdon pinnasängyn lisäksi. Kehto on kuitenkin sen verran paljon pienempi ja kätevämpi pitää vaikka tarvittaessa olohuoneessa, kuten ystävilläni on tällä hetkellä ja se näyttää toimivan hyvin. JLYn kehtoa on myös mahdollisuus keinuttaa tarvittaessa kun taas Petite Cherien mooseskoria on helpompi liikutella vauvan nukkuessa korissa.

Meillä on yksi korkea kaappi varattu vauvalle ja lisää säilytystilaa lastenhuoneeseen saadaan lipaston avulla. Lipasto tuo myös huoneeseen laskutilaa, joka varmasti on tervetullutta.

Vaatenaulakon hankintaa taas on hieman hankalampi perustella käytännöllisyydellä, mutta se on sitäkin suloisempi! Kuvitelkaa siinä roikkumassa niitä pikkuisia neuleita jossa söpöillä pikkukorvilla varustettu huppu, oih :)JLY Kehto*, Jollyroom
Diinglisar Pehmolelu*, Jollyroom
Pyyhe vaaleansininen, Hermès
Vauvakirja, Pikkuvanilja
Torkkupeitto harmaa, Hermès
Lepotuoli, Ikea
Lipasto, Stokke

Valaisin
Vanhemmiltani saatu kattokruunu, joka näkyy yllä olevassa kollaasissa on tarkoitus jättää huoneen kattoon vaikka huone muuttuukin vaatehuoneesta lastenhuoneeksi. Myös huoneessa olevat Ikean hyllyt saavat jäädä sellaisenaan, ainakin näillä näkymin.

Sävymaailma
Tarkoitus on pitää lastenhuoneen sävymaailman melko neutraalina ja pääväreinä jatkuu muun asunnon valkoiset ja harmaat sävyt. Lisäksi lastenhuoneeseen tulee varovainen ripaus vaaleansinistä ja creme sävyinen vaalea beige. Ripaus vaaleansinistä saadaan pienistä yksityiskohdista, kuten Hermesin sinivalkoisesta pyyhkeestä sekä Maison Helsingin vaaleansinisistä silkkihortensioista.


Tässä vielä muutama inspiraatiokuva kauniista lastenhuoneista, kuvat lainattu Pinterest Bébé-kansiostani:


Verhot
Olemme myös pohtineet pimennysverhoja lastenhuoneeseen. Ihastuin kovasti ravintola Sunnin verhoihin kun kävin siellä viimeksi, siellä oli yhdistetty harmaat paksummat verhot ja kevyen hennot valkoiset verhot todella kauniisti. Makuuhuoneemme verhot tilattiin Eurokankaalta ja olemme todella tyytyväisiä niihin, joten saatamme tilata sieltä astetta vaaleammat harmaat verhot myös lastenhuoneeseen. Haluaisin myös lastenhuoneeseen verhokiskon kattoon, joten suurin osa valmisverhoista ovat valitettavasti liian lyhyet.

Vaikka vaatehuoneesta luopuminen tuntuukin haikealta olen silti todella innoissani meidän tulevan pienen poikavauvan lastenhuoneen suunnittelusta. Olisipa posti auki huomenna niin pääsisin heti hakemaan saapuneet paketit!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

5 comments

 1. Onnea pienestä pojasta. <3 Meillekin selvisi viime viikolla tulevan vauvan sukupuoli. :) Nyt sitä voin minäkin alkaa miettimään kunnolla hankintoja, sillä koska esikoisemme on tyttö, vaikuttaa toisen vauvan sukupuoli hieman siihen mitä hankitaan. Tyttöä varten on paljon valmiina entuudestaan, joten toisen kohdalla sitä ehkä uskaltautuisi satsaamaan muutamiin helmiin, kun poika tarvitsisi puolestaan paljon uutta esim vaatepuolelta. Me pidämme tiedon kuitenkin yllätyksenä. :)
  Kannatan tuota lepotuolia. Hyvä, tukeva tuoli, omassa rauhassa on varmasti hyvä apu, varsinkin yösyöttöjen kanssa. Minä kyllä imetin suurimmaksi osaksi sohvalla, koska onnistuessaan imetyskerrat olivat varsinaisia maratoneja. Myöhemmin tuolilla voi sitten viettää rauhoittumishetkiä isomman lapsen kanssa ja lukea esim kirjoja.
  Ihanaa loppuodotusta sinulle Jessica.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Jenni <3 Ja onnea myös teille siitä, että saitte tietää vauvan sukupuolen :) se teki ainakin omala osalta ajatukset vauvasta paljon konkreettisemmaksi kun pystyy suunnittelemaan kaiken paljon enemmän. Hihi, minäkin ajattelin ensin, että pidetään vauvan sukupuoli yllätyksenä suurimmaksi osaksi, mutta siitä se sitten lähti pikkuhiljaa lipsumaan ;)
   Mittailin hieman eilen lepotuolin paikkaa, mutta täytyy yrittää malttaa odottaa sen kanssa ettei tule turhia hankintoja. Kiva kuulla, että suosittelet lepotuolin hankintaa lastenhuoneeseen, sillä sohva toki on olohuoneessa, mutta silti olisi mukava myös saada aikuisille istumapaikan lastenhuoneeseen.
   Kiitos samoin :)

   Delete
  2. Meillä on salaisuus pysynyt vielä toistaiseksi salaisuutena, vaikka jotkut ystävät ovatkin hieman turhautuneita, kun eivät tiedä. :D

   Delete
 2. Lastenhuoneessa kannattaa miettiä käytännöllisyyttä ja omaa viihtyvyyttä jos imegys ei suju. Kauniita ajatuksia sinulla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä, se on varmasti täysin totta. Saa nähdä mikä lopputulos on, tämänhetkinen tilanne on sellainenkin laatikkokaaos :D

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig