Follow my blog with Bloglovin A week full of summer in Helsinki | Teljänneito

A week full of summer in Helsinki

Viime viikko on ollut poikkeuksellisen täynnä ystäviä, aurinkoa ja herkuttelua. On tullut syötyä ja nautittua Helsingin ravintoloista, mutta lista paikoista - oikeastaan terasseista - jossa haluan tänä kesänä käydä on vielä pitkä ;) Tässä muutama kuva tältä viikolta ja ravintolavinkkejä Helsingin kesään:Magnum Pleasure Store
Avajaisia juhlittiin keskiviikkona ja Magnumin jäätelöt oli yhtä makeat ja herkulliset kuin aina. Työpaikkani sijaitsee Magnumin jäätelöbaarin lähistöllä, joten saatan hyvin olla yksi heidän vakioasiakkaista ;) Tänä vuonna jäätelöbaari on uudessa osoitteessa: Unioninkatu 25.Ravintola Bryggan 
Olimme viime lauantaina Porkkala Marinin edustalla sijaitsevassa ravintola Brygganissa pizzalla ja siinä istuessa laiturilla kesämekossa tunsin ensimmäistä kertaa, että nyt kesä vihdoinkin on saapunut! Päätimme suunnata Brygganille mahdollisimman pian uudelleen :)


Roof
Stockmannin kattoterassi oli kiva uusi lisä keskustan terassitarjontaan. Onneksi aurinko paistoi kun olimme siellä, sillä tuuli osui kattoterassille aika hyvin. Suurin osa terassista oli katettua, joten luonnollisesti aurinkoinen osa terassista oli hieman ruuhkainen. Olisin itse mielelläni (varsinkin nyt raskauden aikana) nähnyt, että olisi mahdollista tilata jotain muutakin kuin pelkästään sushia terassille, kuten esimerkiksi salaattia lounaalla.Kämp
Terassilla tuli otettua jääkahvi kun tunsin tarvitsevani hetken taukoa työpöydän ääreltä. Sinä päivänä olin valinnut aivan liian tiukan mekon päälleni ja olo oli tukala - ilokseni Sohvi käveli vastaan sopivasti Esplanadilla, joten sain hänestä kahvitteluseuraa!


Esplanadin puisto 
Ehdottomasti suosikkipaikkani Helsingissä, siellä on aina mukava istuskella ja seurata ihmisiä ja elämää. Välillä käyn lounastauolla hakemassa salaatin Café Esplanadista tai Teatterista ja syön lounaani puistossa istuen.Roster 
Oli tälläkin kertaa hyvä valinta lounaspaikaksi, sillä äskettäin Esplanadille avattu ravintola on tyylikäs ja ruoka ja palvelu oli taas mukavaa.

Bronda 
Sienipasta oli todella hyvää ja niin oli myös alkupalaksi tilatut arancinit. Italialaista ruokaa ja Italiaa on kovasti ikävä ja toivon, että suuntaamme Italiaan taas pian.Cargo
Kahvilaa Ruoholahdenrannassa tuli myös yksi päivä kokeiltua extempore työpäivän päätteeksi Caritan kanssa. Söimme heidän herkullista jaettavaa annosta, jossa oli mm friteerattua parsaa. Kahvila tarjoilee muitakin terveellisiä herkkuja.


The Cock
Kävimme ystävämme kanssa afterworkilla ja aloitimme The Cockissa ennen dinneriä ravintola Tokassa. The Cock saa erityismaininnan heidän herkullisista alkoholittomista drinkeistä :) Ennen raskautta elin siinä uskossa, että kaikista ravintoloista löytyy hyvin sekä alkoholitonta skumppaa ja mocktaileja. Valitettavan usein kuitenkin tarjoilija ehdottaa alkoholitonta olutta tai limsaa - ei kiitos.Tämä viikko tulee jäämään mieleen monellakin tapaa, sillä Sohvin vierailu Suomessa ja Monan muutto Helsinkiin on piristänyt viikkoa kovasti! Oli niin kiva nähdä Monaa ihanan masunsa kanssa pitkästä aikaa, meillä on Monan kanssa vain kolme viikkoa eroa laskettuun aikaan. Olen niin onnellinen siitä, että muuttivat nyt Helsinkiin, ja vielä kohtuullisen lähelle meitä :)Sen lisäksi ystävämme tyttövauva syntyi reilu viikko sitten ja kävimme viikolla pienen pientä prinsessaa katsomassa. Olin kovasti odottanut pienenen tytön ensitapaamista ja oli todella mahtavaa saada keskustella ystäväpariskunnan kanssa heidän synnytyksestä ja ensimmäisistä hetkistä vanhempina.
Perjantaina vietimme rauhallista iltaa kotosalla tyttöjen kanssa ja viikonloppu onkin mennyt lepäilessä ja perjantain jämiä herkutellessa.
Ihanaa sunnuntaita ja tulevaa viikkoa!

4 comments

 1. Nämä ravintolavinkit tulevat niin tarpeeseen. <3 Mä haluaisin olla hieman enemmän kulinaristi, mitä nyt olen ja olen yrittänyt etsiä kivoja ravintoloita kokeiltavaksi. Paras on, kun vinkit kävelevät näin vastaan. :) Alkoholittomia drinkkejä on pakko päästä kokeilemaan. Minkin alan kyllästyä pelkkään limuun ja veteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hienoa, että tulivat tapeeseen! :) Odotan innolla lämpimiä päiviä ja hetkiä myös Allas seapool barissa ja Lonnassa, jossa en ole itse vielä käynyt :) Tykkään kokeilla uusia ravintoloita, välillä sitä tulee kuitenkin käytyä näissä tutuissa paikoissa. Myös Stockmannin kattoterassilla oli kivat alkoholittomat drinkit.

   Delete
 2. Kiitos vinkeistä <3 Helsinkireissu on suunnitteilla loppukesästä! En malta odottaa <3

  ReplyDelete
 3. Rakastan kesäistä Helsinkiä, vaikka olemme asuneet täällä jo neljä vuotta olen vieläkin yhtä innokkaana kokeilemassa uusia ravintoloita ja paikkoja! Toivottavasti loppukesän matka sujuu mukavasti :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig