Follow my blog with Bloglovin Sydney: Bondi Beach, Opera House and Darling Harbour | Teljänneito

Sydney: Bondi Beach, Opera House and Darling Harbour

Sydneyssä tekemistä riittää ja yritimme olla maltillisia suunnitelmissamme, jottei päivät täyty liikaa. Meillä on useimmiten ollut tapana olla melko aktiivisia lomalla ja pidämme todella paljon kävelemisestä ja liikumme mielellämme paikasta toiseen. Sydneyssä kuitenkin ajattelimme, että parempi valita muutama must see eikä ahmia liikaa tekemistä - ajatus siitä, että aivan varmasti palaamme tänne uudellen auttoi kummasti.

Olen huomannut tutustuvani etukäteen eri kohteisiin perinteisten tapojen lisäksi nykyisin myös visuaalisemmin Pinterestin ja Instagram -hakujen avulla. Mielestäni se on hauska tapa nähdä mitä muut ovat tehneet eri kohteissa ja Pinterestistä useimmiten kuvien takaa löytyy matkablogeja tai muuta tietoa kohteista.

Bondi Beachille halusimme ehdottomasti ja päätimme lähteä kävelylle rantoja (ja portaita, huh!) pitkin Coogee beachille. Julkisilla matka Bondi beachille olisi kestänyt puolitoista tuntia, joten päätimme käyttää Uberia. Se osoittautui todella hyväksi valinnaksi, sillä kaikki kuskimme ovat olleet todella puheliaita, avuliaita ja valveutuneita. Kävely Bondi beachilta Coogee beacille oli muistaakseni n 6 km ja maisemat olivat todella näkemisen arvoiset. Päätimme myös syödä lounaan kauniissa Coogee pavilionissa.
Asunnoltamme lauta kulki suoraan Circular Cayhin, josta meillä oli mielettömät näkymät: Harbour Bridge ja Oopperatalo olivat upea näky niin päivällä kuin illalla.
Yhtenä päivänä kävelimme The Rocksin ympäri Darling Harbouriin lounaalle. Darling Harbour on varmasti myös illemmalla kiva paikka useimpine ravintoloineen. 
Vaatetuksen osalta täytyy sanoa, että pikainen pakkaamisoperaatio meni todella nappiin. Sydneyssä iltaisin oli viileää, jolloin neule ja pitkä hame ei ollut todellakaan liiottelua. Päivisin taas oli niin lämmin, että toppi ja lyhyt hame oli jo liikaa, varsinkin jos matkan varrelle sattui yhtään ylämäkiä tai paljon portaita.

paita, Zara
hame, NeoNoir
laukku, Dior
ballerinat, AndiamoSydneystä matkamme jatkui lentäen Cairnsiin, josta saimme kuljetuksen Palm Coveen. Pohdimme myös auton vuokraamista matkan suunnitteluvaiheessa, mutta totesimme nopeasti, että lentäminen on kätevämpi tapa liikkua valtavan maan sisällä. Olimme vajaa viikon Sydneyssä ja olen todella tyytyväinen siitä, että päätimme aloittaa matkamme sieltä. Sydney oli meitä miellyttävä kaupunki ja voisin tämän lyhyen tutustumisen jälkeen hyvin kuvitella asuvani siellä. Se ei lainkaan ollut liian hektinen, mutta silti rauhallinen rantaloma Sydneyn jälkeen tuntuu todella mukavalta ja rentouttavalta.3 comments

 1. Voi ihana, mitä kuvia! Olen käynyt Sydneyssä joskus 90-luvulla tanssiryhmäni kanssa ja silloin jäi näkemättä todella paljon, eikä lapsena kaupungille ehkä osannut antaa samaa arvoa – juoksentelin lähinnä karkkikauppojen perässä :D. Olisipas mahtavaa päästä tuonne uudestaan.

  Ihanaa lomaa!

  <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin kuvitella, että silloin lapsena ei ehkä aivan saanut samanlaista kuvaa Sydneystä :D Itseä ei taas tehnyt lainkaan mieli kuluttaa aikaa Sydneyn valtavissa tavarataloissa - mielummin tutustuu eri kaupunginosiin :) Meidän asunto oli tosiaan Mosmanissa ja siellä tuli paljon käveltyä myös :)

   Delete
 2. Aivan ihanat ballerinat :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig