Follow my blog with Bloglovin Baby on the way ♥ | Teljänneito

Baby on the way ♥


Meillä on ollut pienen pieni salaisuus, josta olen jo useamman kuukauden halunnut kertoa täällä blogissa. Eikä pelkästään blogissa, vaan tietysti muutenkin on tehnyt mieli jakaa ilosanomaa kaikille. Ilouutiset kun ovat parhaimmat uutiset ikinä.

Meille on tulossa vauva.

En voisi olla yhtään onnellisempi juuri nyt. Olemme tietysti kovin innoissamme tulevasta bébéstä. Silti tämän postauksen tekeminen tuntui yllättävän vaikealta, jännittäväähän tämä muutos on. Nyt ruvetaan kuitenkin olemaan siinä pisteessä, että vartaloni muodonmuutos jo kertoo ilosanomaa puolestani. Varsinkin nyt matkallamme kun vaatetukseni on ollut kevyempää kuin kylmässä Suomessa tuntuu siltä, että Australiassa vieraat ihmiset kommentoivat ja onnittelevat todella paljon. Yksi kauppias jopa antoi 50% alennusta ruokaostoksistamme siksi, että olen raskaana :D

Tähän asti raskauteni on edennyt todella hienosti ja olen voinut hyvin, nytkin matkustaessa sitä ei edes juuri huomaa. Muuta kuin jatkuvana vaatekriisinä kun en halua koko vaatekaappiani täyttää uusilla isoilla vaatteilla, samppanjan vähäisyydestä, rajumpana hengästymisenä ylämäessä ja portaissa ja ihmisten ylitsevuotavan avuliaista eleistä.

Alkuraskaudessa huomattavin oire oli väsymys, joka alkoi n viikolla kahdeksan. Vielä viikolla seitsemän muistan olleeni pirteämpi kuin koskaan aamuisin ja väsyneempi illalla ja sanoinkin miehelleni, että jos tämä nyt tällaista on niin olisimme molemmat yhtäkkiä aamuihmisiä, mahtavaa! Noh, aamuvirkeyteni katosi yhtä nopeasti kuin se tulikin ja sen tilalle saapui uskomaton(tarkoitan siis  t o d e l l a  uskomaton) väsymys, joka kesti vähän yli ensimmäisen kolmanneksen(muistaakseni n viikolle 16). Vaikka mieheni herätti minut aamuisin tuntia myöhemmin nukahdin silti bussiin tullessani töistä kotiin, nukahdin taas uudelleen sohvalle ja siirryin sänkyyn nukkumaan yhdeksältä illalla, nukkuakseni yhdentoista tunnin yöunia herätäkseni taas väsyneenä. Alkuvuosi meni toisin sanoen melko rauhallisesti omalta osaltani. Toisaalta se oli oivallinen tapa pakottaa itseään rauhoittumaan kun muuten niin helposti kalenterini jotenkin ihmeellisesti aina täyttyy. Onnekseni pystyin aamuisin nukkumaan pidempään, sillä huomasin heti jos oli liian aikainen herätys tai liian nopeatempoinen aamu: suihkussa, laittautuessa tai aamupalaa tehdessä tuli yhtäkkiä heikko ja huonohko olo, joka onneksi meni ohi heti jos pääsin uudelleen makuuasentoon. Pelastukseni aamupahoinvointiin oli ehdottomasti mahdollisuuteni vaikuttaa aamujen aikatauluihin.

On varmasti sanomattakin selvää, että vuosi 2017 tulee monella tapaa olemaan erilainen ja ihmeellinen vuosi.
Minusta tulee äiti.
Toivon koko sydämestäni, että viimeinen kolmannes sujuu ongelmitta ja saamme saattaa terveen vauvan maailmalle loppukesästä. Näillä näkymin saan toisen leijonan (tai kolmannen, jos Albert lasketaan ulkomuodoltaan leijonaksi) perheeseen.

Tästä päivästä lähtien täällä blogissa nähdään siis uutena kategoriana Bébé-aiheisia postauksia. Edessämme on vielä paljon uutta ja ihmeellistä ja toivottavasti saan myös teiltä paljon hyviä vinkkejä raskauteen, tuleviin hankintoihin ja vauvaan liittyen. Yksin pohdintojensa kanssa tässä ei onneksi tarvitse todellakaan olla, sillä uskomatonta kyllä moni ystäväni on samaan aikaan raskaana. Se tuntuu kivalta, että voin yhdessä minulle rakkaiden ihmisten kanssa keskustella meille uudesta ja ajankohtaisesta asiasta.

Onneksi olen saanut voida tähän menneessä raskautta näin hyvin, sillä matkustushaluni tuntui lisääntyvän hormooneja vauhdikkaammin kun viime vuoden lopulla saimme tietää raskaudesta. Hieman jopa itseänikin hymyilyttää tämän kevään matkustusaikatauluni, ihan kuin elämä loppuisi pian kuin seinään, heh. Just in case. Vaikka tässä kohtaa kuvittelen tietenkin pääseväni perheeni kanssa taas matkustamaan viimeistään tämän vuoden lopussa.
Tiesittekö, että löytyy osuva sana, joka kuvailee loistavasti kuherruslomaa ennen vauvan syntymää: Babymoon. Juuri lämpöä, rentoutumista ja yhdessäoloa toivoin babymoon-lomaltamme Australiassa. Tätä matkaa on hyvä muistella sitten syksyllä yön pimeinä ja itkuisina pikkutunteina.


31 comments

 1. Onnea Jessica <3 niin ihania uutisia! tietysti Albert lasketaan leijonaksi ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Olen kyllä todella onnellinen vaikka vieläkin tuntuu vähän epätodelliselta :D Haha no siinä tapauksessa kolmas leijona olisi tulossa, hui ;)

   Delete
 2. En ehkä kestä, miten ihana uutinen. Kyyneleet tuli ihan silmiin :') Onnea, onnea teille <3 T. Laura

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos todella paljon Laura <3 <3 Olen tätä postausta pantannut jo niin monta viikkoa, vähän jännitti jostain syystä kertoa täällä blogin puolella raskaudesta, se kun on niin suuri elämänmutos :')

   Delete
  2. Onnea! Huikea uutinen!
   Me matkasimme juuri Australiaan viiden kuukauden ikäisen vauvamme kanssa ja loma oli ihana. Vauva oli jo kokenut matkaaja, sillä Keski- ja Etelä-Eurppppaan on lennelty jo kolmesti hänen kanssaan.

   Delete
  3. Vau onnea onnistuneelle matkalle! Ja ihana kuulla, että teillä on jo pieni maailmanmatkaaja :) olisi ihanaa kuulla vinkkeja miten vauvan kanssa onnistuu matkailu parhaiten

   Delete
 3. Ihanaa, onnea! <3 Kaikkea hyvää sinun loppuraskaudelle, toivottavasti jaksat päivittää blogia sitten jatkossakin :)
  - Tiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti Tiina <3 Kyllä uskon vahvasti siihen, että blogi pysyy mukana :)

   Delete
 4. Voi miten ihana uutinen! Onnellista odotusta! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heidi! Onnellista aikaa tämä tuntuu kyllä olevan, toivottavasti loppuraskauskin tulee tuntumaan siltä <3

   Delete
 5. Ihania uutisia, paljon paljon onnea <3 Ja tsemppiä loppuodotukseen <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin Elina <3 Nautitaan tästä loppuraskaudesta eikö niin :) <3

   Delete
 6. Vau, aivan mahtavaa ONNEA! <3 Olen lukenut blogiasi melkein alusta asti ja olenkin miettinyt josko teille tulisi lapsia joskus ;) Ihana uutinen, olen todella iloinen puolestanne :) Nina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Paljon kiitoksia Nina, ihana kuulla, että olit pohtinut asiaa :) Meistä tuntui, että nyt on sopiva hetki elämässämme ja kovin oikealta tämä tuntuu <3

   Delete
 7. Oi miten upeita uutisia!! Onnea ihan valtavasti <3 Muistan itse tuon hetken, kun kerroin Minean tulosta blogissa ja tuntuu kuin siitä olisi ihan hetki ja neiti täyttää tänään jo 7kk! Ihan mahdottoman nopeasti on tämä koko aika kyllä mennyt. Ihanaa loppuraskaus aikaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Marjut! <3 Voin kuvitella, että aika menee todella nopeasti lapsen syntymän jälkeen myöskin, ainakin tähän asti raskaus on mennyt hujauksessa! Kiitos, vielä on paljon uutta edessäpäin ja monia hankintoja edessä, oli mielenkiintoista lukea sinun listaasi tarpeellisista ja tarpeettomista vauvajutuista :)

   Delete
 8. Voi kiitos Marjut! <3 Voin kuvitella, että aika menee todella nopeasti lapsen syntymän jälkeen myöskin, ainakin tähän asti raskaus on mennyt hujauksessa! Kiitos, vielä on paljon uutta edessäpäin ja monia hankintoja edessä, oli mielenkiintoista lukea sinun listaasi tarpeellisista ja tarpeettomista vauvajutuista :)

  ReplyDelete
 9. Tuhannesti onnea teille kahdelle!!! <3 Itse asiassa olen blogisi pitkäaikaisena lukijana "aavistellut" asiaa jo pitkään, itse asiassa vuoden vaihteesta alkaen.. =) Mietin miten sun juoksujutut etenee ja ajattelin, ettei niistäkään taida olla kuulunut.. ja kuvakulmat ovat muuttuneet tai kuvan ovat vanhoja.. Ihanaa todella, että aavistelin oikein. Niin ihanaa. Onnea vielä kerran ja odotan innolla tulevia odotuspaostauksia sekä toivottavasti tulevia postaksia perhe-elemästä. =)

  Onnea odotukseen! -M-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Marika! <3 Hihi, joo onhan se menoa muuttanut ja viimeaikaiset kuvakulmat "päivän asusta" ovat olleet aika naurettavia :D Juoksusta onkin tulossa postaus, sillä toistaiseksi olen pystynyt onnekseni juoksemaan! Tai nyt Skotlannin ja Australian reissujen aikana ei ole tullut juostua, vaan pelkästään käveltyä reippaasti maastossa. Ennen sitä olen Adidas runnersin porukan kanssa juossut kevään mittaan n tunnin lenkkiä kerran viikossa ja aina sen jälkeen on ollut tosi hyvä fiilis! Toivottavasti pääsen taas ensi viikon reissun jälkeen mukaan lenkkeilemään, toivon niin, että se vielä tuntuisi hyvältä, vaikka tahtini onkin hidastunut. Kiitos todella paljon ja jos sinulla on jokin keskiviikko ilta menoa Helsingin suuntaan niin tule ihmeessä mukaan juoksulenkille Adidas runnersien kanssa! Odotan itsekin paljon vauvan tuloa ja tulevaa perhe-elämää, toivottavasti se olisi sen verran rauhallista, että jaksaa pitää blogia yllä ;)

   Delete
 10. Onnea teille, lapsen saaminen on hieno kokemus :) Aika menee nopeasti ja kannattaa nauttia joka hetkestä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, olet varmasti aivan oikeassa! Aika tuntuu jo nyt menevän todella nopeaa, joten varmasti aika kuluu vielä nopeammin sitten kun lapsi on osana aktiivista arkea.

   Delete
 11. Paljon onnea, ihana ilouutinen!

  ReplyDelete
 12. Niin ihanaa, onnea koko perheelle :) toivottavasti saadaan lukea tästä aiheesta paljon lisää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos :) ehdottomasti vauvajuttuja tulee lisää <3

   Delete
 13. Hurjasti onnea tulevasta perheenlisäyksestä! :)

  ReplyDelete
 14. Ihania uutisia <3 odotamme meidän esikoista, syyskuussa on meillä laskettu aika :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi miten jännää, onnea! <3 Toivottavasti teillä menee kaikki hyvin :)

   Delete
 15. Tulen nyt ensin toivottamaan tänne onnea uudesta perheenjäsenestä ja siirryn sitten lukemaan noita muita postauksia. Tuo alkuraskauden väsymys on aivan hirveää. Minäkin olen päässyt viimein eroon siitä. Minun laskettuaikani on loppu syksystä, joten samassa veneessä ollaan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos todella paljon ja ihanaa kun löysit tänne :) Onnittelut myös sinne teille :) nauti raskaudestasi ja ihana kuulla miten sinulla menee jatkossa! Aika menee niin nopeasti, syksy on taas ihan kohta täällä :)

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig