Follow my blog with Bloglovin Scotland, fairytale castles of Ardverikie | Teljänneito

Scotland, fairytale castles of Ardverikie


Tänään on meidän viimeinen päivä Skotlannissa, joka näyttäytyi olevan todella rentouttava paikka pääsiäisen viettoon. Pääsiäisemme vietettiin näissä upeissa maisemissa Ardverikien tilalla Highlandseissa. Ajatus lomasta juuri Ardverikiessa heräsi jo neljä vuotta sitten, joten tätä matkaa oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään.


Tilan omistajat olivat viettämässä pääsiäistä linnassa. Jäimme valitettavasti vailla kutsua afternoon teelle, ehkä se johtui meidän sopimattomasta vaatetuksesta vaelluskenkineen ja Gore-tex vaatteineen.
Majoituksen valinta ei ollut vaikeaa. Löydettyäni juuri tuon kolmikerroksisen pienen linnan, joka sijaitsi varsinaisen Ardverikie linnan vieressä olin aivan myyty. Tämä suloinen pikkulinna on osa Ardverikie tiluksia ja sen alkuperäinen tarkoitus on vartioida porttia, jonka tie vie linnalle.Se, että majoituksemme lähistöllä ei ollut yhtäkään kauppaa tai ravintolaa ja puhelimet olivat kuuluvuusalueen ulkopuolella ei varsinaisesti vähentänyt rentoutumisen tasoa, päinvastoin. Päivät alkoivat nauttien rauhallisista aamiaisista ja lehtiä lukien.
Ardverikien linna maisemineen oli vielä upeampi kuin Monarch of the Glen- sarjassa. Jos kyseinen sarja ei vielä ole tuttu ja Downton Abbey oli mielestäsi mieluisa - suosittelen. Vuokrasimme auton Glasgown kentältä ja ajoimme kolme tuntia kohti Highlandsia. Kyllä väärän puoleinen liikenne jännitti myös kartanlukijaa ja olin jatkuvasti aluksi istumassa väärälle puolelle autoa, heh. Auto oli välttämätön päästäkseen Ardverikieen ja oli todella mukava lähteä tutkimaan myös viereisiä kyliä autolla. 

Vaikka patikoinnit jäivät vain muutamien tuntien pituisiksi oli ne aivan tarpeeksi, jotta saimme ihailla henkeä salpaavia maisemia ilman muiden ihmisten läsnäoloa. Tämän matkan jälkeen onkin mukava palata takaisin töihin, vaikkakin vain muutamaksi päiväksi ennen seuraavaa matkaa.


No comments

Post a Comment

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig