Follow my blog with Bloglovin Our first day in Sydney | Teljänneito

Our first day in Sydney

Sunnuntai iltana saavuimme meidän Airbnb asunnolle Sydneyn Mosmaniin. Olin toki nähnyt kuvat asunnosta ja uskomattomista maisemista, mutta paikan päällä maisemat olivat todella häkellyttävät (kuulostin ensimmäisen tunnin aikana varmasti pahemmalta kuin se karmea "siis mä en kestä"-biisi) :D 
Ulkona oli jo pimeää ja koko Sydney avautui edessämme koko seinän leveydeltä aukeavasta olohuoneen ikkunastamme. Meidän emäntämme totesi, että odottakaa kunnes heräätte aamulla ja näette maisemat auringonvalossa. Hän oli oikeassa.


Näissä maisemissa on ollut mahtavaa syödä aamiaista, parvekkeemme alla avautuu vehreä puutarha, jossa on grillipaikka ja uima-allas. Emäntämme oli ystävällisesti täyttänyt jääkaapimme valmiiksi, jotta emme tarvinneet heti ensimmäisenä käydä ruokakaupassa. Hän oli pakannut tuoreet hedelmät kauniisti purkkiin pienen terveisen saattamana ja kylmässä odotti myös pieni pullo samppanjaa kylmine laseineen - tässä oli ehdottomasti Airbnb-emäntä minun makuuni! 


Tämä oli viides kerta kun käytimme Airbnb:ta (aikaisemmat kerrat olivat Milanossa, Amsterdamissa, Calellassa ja Trogirissa) ja mielestäni se on todella kivaa vaihtelua hotelliasumiseen. Jollain tavalla tulee tutustuttua sitä kautta alueisiin, jota ei välttämättä näkisi hotelliasumisen yhteydessä. Pidän myös siitä, että voi leikkiä paikallista ja käydä itse kaupassa hakemassa juuri sitä aamiaista, jota itse haluaa syödä ja syödä sitä juuri niin pitkään(ja se on muuten pitkään!) ja niin myöhään kun haluaa. 

Lähdimme ensimmäisenä päivänä kiertämään rantoja keskustaan päin ja Cremore pointin jälkeen kiipesimme alas majakalle, josta avautui näkymät Oopperatalolle ja Darling harbouriin.Kiersimme koko päivän Mosmania ja päädyimme Balmoral beachille. Myöhäiselle lounaalle valitsimme paikaksi Balmoral Boathousen, josta tilasimme raikkaat ja täyttävät salaatit.
Tänään oli Anzac day ja päätimme lähteä Sydneyn keskustaan. Hyppäsimme lauttaan, joka kuljetti meidät 15 minuutissa Darling harbouriin. Lautalta näin ensimmäistä kertaa ylvään Oopperatalon lähempää. Päivä meni yllättävän nopeasti ja palasimme juuri uupuneena takaisin asunnolle, parin päivän kävelyt tuntuu todellakin jaloissa. Huomenna suunnitelmissa on Bondi beach ja illallinen Altitude ravintolassa, jossa kuvittelen nauttivamme vielä upeammista maisemista. Siis mä en kestä.2 comments

 1. Mosman <3 Sydneyn parhaita paikkoja! Asuin Sydneyssä opiskeluaikana. Mosmanissa on kivoja kahviloita, joista saa hyviä aamupaloja tuoreina hedelmäsalaatteineen.
  Suosittelen bushwalkia esimerkiksi Hornsbyn alueen metsässä. Eväät mukaan ja parin-muutaman tunnin kävely.
  Sydneyn pubelämä on mahtava. Ja yöelämä ja ravintolat. Kiva kokemus on myös BYO ravintolat, joihin saa viedä oman viinipullon. Hassua.
  Bondi Beach on mun lemppareita, näin huhtikuussa ei edes ole niin ruuhkainen. Suosittelen myös Manlya js kannattaa lisäksi vuokrata auto ja ajella Avalon Beachille ym, siellä on monta pienempää rantaa, josta voi valkata oman lempparin.
  Oikein hauskaa matkaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vau Satu, Sydney oli varmasti upea paikka opiskeluille! Söimme joka aamiainen asunnollamme, emme malttaneet tehdä muuta kun näkymät olivat niin upeat <3 Kiitos aivan mahtavista vinkeistä! Bondi Beachilla ei todellakaan ollut ruuhkaa, nauroimmekin sitä, että vaikka itse on ihan hikisenä kuumuudesta niin varsinaista ruuhkaa ei kyllä siellä rannalla ollut :D Manlysta kuulimme paljon hyvää, mutta se jäänee ensi kertaan ;) Kiitos kovasti!

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig