Follow my blog with Bloglovin Feeling good + Arvonta! | Teljänneito

Feeling good + Arvonta!

Eilen juoksimme ELLE x Adidas runnersien kanssa Midnight Runin ja aamulla herätessä olo oli tyytyväinen, mutta flunssainen. Koko eilisen illan satoi aivan kaatamalla! Kumisaappaille olisi todellakin ollut tarvetta. Kerron enemmän Midnight Runista kun saamme kuvaajalta kuvat. 
Olen kuitenkin ylpeä siitä, että osasin valmistautua ihan hyvin, joten en ollut aivan väsyneenä matkassa. Tämän vuoden aikana olen pohtinut jaksamista ja hyvinvointia paljon ja olen oppinut kuuntelemaan kehoani enemmän kuin aikaisemmin. Yritän pitää opeistani kiinni myös opintovapaani jälkeen nyt kun työt ovat taas alkaneet. Siitä on jo jonkin aikaa kun olen täällä blogin puolella käsitellyt hyvinvointia, se kun oli yksi tämän vuoden tavoitteistani halusin tuoda sitä vielä enemmän esiin. Hyvinvointi on asia, joka on minulle hyvin tärkeää ja tiedän, että se on asia, jonka tärkeys kiireessä monilta helposti unohtuu. Toivottavasti saan teitä kannustettua pohtimaan omaa hyvinvointianne hetken tämän postauksen myötä. Yksi vaikeimmista asioista minulle on lepo. Rakastan kun tekemistä riittää ja tykkään osallistua niin paljon kun kalenteri antaa myöden(ja vähän enemmänkin), mutta nykyään osaan myös kieltäytyä edes osasta. Yksi avaintekijä tässä ajattelutavan muutoksessa on ollut nainen nimeltä Teresa, joka on funktionaalinen sairaanhoitaja ja terveysvalmentaja. 

Tutustuin Teresaan keväällä, kun varasin Elämyslahjojen kautta ajan hoitoon Terveysklinikka Pisaraan. Jo näytehoidon aikana Teresa sanoi asian, joka on muuttanut omaa ajattelutapaa monessa asiassa: solusi eivät valehtele. Näytehoitoon kuului hoidon ja terveyshistorian läpikäynnin lisäksi myös mm. lymfaterapia, enkä enää aio olla yhtäkään kuukautta ilman sitä. Lymfahoito yhdistettynä päähierontaan työpäivän päätteeksi on just niin rentouttavaa kuin miltä se kuulostaakin.

Nyt olemme siinä pisteessä, että olemme edenneet puoliväliin omalla Method Pisara hoitopolullani. Oma hoitopolkuni aloitettiin elämänpäiväkirjalla, joka ei vaan ollut ruokapäiväkirja, vaan kokonaisuus ruokavaliosta, stressistä, tuntemuksista ja menneisyydestä. Tarkoituksena on saada keho kuntoon solutasolla ja priorisoida itselle tärkeimpiä asioita. Näytehoidossa tehty lymfaterapia osoitti, että riittämätön kehohuolto oli saanut lihakseni kovasti jumiin reisien ja niskan osalta. Niinpä seuraavana vuorossa oli lihasten sähkölaukaisu ja fascia-käsittely, jotka auttoivat enemmän kuin pelkkä hieronta. Ensi tiistaina on seuraava hoito tulossa, jossa lymfan lisäksi keskitytään ongelmakohtiini. 
Olen niin tyytyväinen siitä, että löysin Klinikka Pisaran ja Teresan, sillä hoitojen aikana olen saanut niin paljon apua siihen, miten kaikki liittyy kokonaisvaltaisesti hyvinvointiini ja olen vihdoinkin saanut aseita tulehduskierrettä vastaan. Lihaskivut, väsymys tai muut vastaavanlaiset ongelmakohdat vaikuttavat niin paljon omaan jaksamiseen ja hyvä alku niiden selvittämiseen voi olla maksuttoman konsultaation varaaminen.
Syksyn ja talven tullessa on tärkeää saada riittävästi energiaa, jotta jaksaa olla tehokas myös talven pimeimpinä päivinä(kyllä, olen todellakin kesäihminen!) Minulle ei riitä se, että juuri ja juuri jaksan olla työpäivän hereillä, vaan haluan jaksaa olla hyväntuulinen, urheilullinen ja tehokas myös.

Syyskuun 27. päivä Teresa pitää terveysvalmennus-luennon, johon itse olen myös osallistumassa. Ilokseni sain Pisaralta myös teille 10% alennuskoodin marraskuun loppuun asti: teljanneito10 ja koodi toimii kaikkiin hoitoihin(myös näytehoidoissa) ja luennoihin.

Arvon yhteistyössä Elämyslahjojen kanssa Facebookissa 100 euron Elämyslahjojen lahjakortin, jonka voi käyttää Terveysklinikka Pisaran hoitoihin! Itse suosittelen näytehoitoa, jonka hinta on teille 117 euroa ja sisältää  mm. verenkiertoa lisäävän yhdistelmähoidon reisien tai vatsan alueelle ja lymfaterapian.

Arvontaan voi osallistua tykkäämällä Facebook-julkaisusta. Arvonta päättyy sunnuntaina 11.9 klo 22.00, onnea arvontaan!

10 comments

 1. APV1-tutkintoa tällä hetkellä suorittavaSeptember 4, 2016 at 3:33 PM

  Nyt kun olet palannut töihin, niin saitko opintovapaasi aikana tutkinnon kasaan? Suorititko muuten myös sen APV2-tutkinnon ja työskenteletkö sitä vastaavissa tehtävissä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sain todella hyvin opinnot kasaan ja pääsen valmistumaan vuoden lopussa kun viimeinen kurssi päättyy joulukuussa. APV2 kurssi ovat parasta aikaa meneillään ja tähtää loppuvuoden tenttiin. Tällä hetkellä APV2 suhteen ei siis mene paljoa aikaa, mutta pian siihen pitäisi jo ruveta lukemaan enemmän. Nykyisessä positiossani APV2 ei ole pakollinen, mutta suotavaa.
   Tsemppiä kovasti APV1-tutkinnon kanssa!

   Delete
  2. KTM:sikö valmistut? Itse sain vasta edellisen tutkintoni kasaan (tradenomi) ja myös loppuvuoden tenttiin tähtään :) Itselleni APV1 on työnkuvani kannalta pakollinen, tosin näinhän se nykypäivän finanssimaailmassa lienee vähän jokaiselle :D Josko sitten muutaman vuoden kuluttua ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan. Katsotaan mihin suuntaan tämä ura lähtee rakentumaan nyt loppuvuoden aikana... Jännät hetket siis käsillä :D :D

   Delete
  3. Hei kuules, älä vähättele hienoa tutkintoasi! Se on todella hyvä suoritus, että olet saanut tradenomin tutkinnon tehtyä. Tunnen monta fiksua tradenomia, jitka ovat aivan mielettömissä työtehtävissä :) Hyvin se APV1 menee! Ja onneksi se on todella mielenkiintoinen ja lukeminen kannattaa tietysti, ainakin omalta osaltani ;) itse valmistun toivottavasti pian KTKn kautta KTMksi ja kyllä ne maisterinpaperit on täysin mahdollista saada sitten kun sinä vain niin päätät! Pidän peukkuja sinulle loppuvuoden uran rakentamiseen ja APV1 osalta, kerrohan sit miten meni! :)

   Delete
 2. Upeat kuvat, todella tunnelmalliset! Lepo on kyllä tärkeetä ja toi lihashuolto kans. Toivottavasti onni suosii arvonnassa!!
  - Jaana

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, tuo smoothiebowl-kuva on kyllä aivan ehdoton suosikkini :) en ole aikaisemmin ymmärtänyt miten tärkeää juuri lepo ja lihashuolto on, mutta onneksi olen saanut siihen apuja ja huomaab todellakin eron omassa jaksamisessa ja siinä, miten osaan lukea kropan signaaleja. Nyt tällä hetkellä se sanoo, että pää tyynyyn ja nukkumaan, joten hyvää yötä :)

   Delete
 3. Hei!

  Mihin tutkintoon siis valmistut? Onnea jo tässä vaiheessa!
  Kiitos kivasta ja kauniista blogista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä kohtaa KTK ja johtaminen pääaineena, APV2 on tässä samalla siihenkiva lisä :) voi kiitos kovasti! Viime viikot ovat olleet kovin kiireiset, jolloin omaa aikaa on ollut älyttömän rajallisesti, olisi taas niin paljon postauksia ja kerrottavaa, mutta ehkäpä pian löytyy sopiva rako myös uudelle postaukselle ;)

   Delete
 4. Hienoa ja onnittelut KTK -tutkinnosta! Olen käsittänyt, että opiskelet avoimen yliopiston puolella, voiko sitä kautta valmistua KTK:ksi vai pitääkö sinun hakea yliopiston puolelle vielä sisään?
  Olen itse miettinyt avoimen opintoja, joten on ollut kiinnostavaa seurata opiskelupolkuasi.
  Ihanaa syksyä sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos kovasti! Avoimen yliopiston kurssit ovat oivallinen tapa suorittaa kursseja, mutta tutkinnon voi suorittaa ainoastaan "päiväpuolella" eli minun tapauksessani Vaasan Yliopistossa. Toki tutkinto-opiskelijat saadaan myös valita avoimen kursseja, jotka ovat käytännöllisempia näin Helsingistä käsin. Suosittelen todella lämpimästi avoimen puolen kursseja ja annan mielelläni vinkkejä myös sähköpostitse! Ainoa huono puoli on se, että ovat maksullisia ei tutkinto-opiskelijoille... Kiitos samoin ja oikeesti, just do it! <3

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig