Follow my blog with Bloglovin POST HALF MARATHON RECOVERY | Teljänneito

POST HALF MARATHON RECOVERY
Halusin jo eilen tehdä postauksen HCR puolimaratonista, mutta illallisen jälkeen sänky houkutteli puoleensa enemmän kun läppäri ;)

HCR meni tosi hyvin, analysoitua matkaa näin jälkeenpäin olin turhan varovainen ensimmäiset 10 km. Sadetta oli luvattu oikein kunnolla, mutta onneksi taisi ainoastaan piskotella ihan vähän alkumetreillä. Join jokaisella juomapisteellä Maximin urheilujuomaa, kahdella viimeisellä myös vettä. Ennen lähtöä join Synergy e9 energiajuoman ja söin energiapatukan. Mukana minulla oli myös energiageeliä, joita taisin lenkin aikana ottaa kolme, jokaisen juomapisteen jälkeen. 
Tälläkin kertaa energiaa olisi ollut vielä jatkaa ja taas jäi vähän harmittamaan, etten uskaltanut juosta kovempaa. Tällä kertaa puoliska kesti muutaman minuutin pidempään kuin edellinen, mutta olen silti todella tyytyväinen! Täytyy sanoa, että olen aivan supertyytyväinen uuteen Polar M400 sykemittariin, joka on kyllä niin paljon enemmän kuin sykemittari! Sen avulla pystyin laskemaan jo matkan aikana mikä minun todennäköinen loppuaika on. Polar Flown avulla pystyy myös muut seuraamaan treeniä, joten valmentajat pääsee helposti tutkimaan tuloksia. Onneksi päätin hankkia Polarin juuri ennen lauantaita, sillä se rauhoitti mieltä mukavasti kun ei tarvinnut murehtia aikaa.

Heti päästyäni maaliin join vettä ja söin banaanin, sillä jaksoi hyvin kotiin asti. Heti tultua kotiin menin pitkään ja lämpimään suihkuun käyttäen osuvasti Kerasilkin reconstruct hiusnaamioa, jonka jälkeen söimme vielä illallista. Siinä kohtaa olin tosiaan jo aivan valmis menemään nukkumaan, mutta keho oli varmasti vielä sen verran kierroksilla, ettei uni tullut kuin muutaman tunnin päästä.
Adidas urheilutoppi ja Ultraboost ST juoksukengät
Lumene Blooming Meadow kynsilakka
Polar M400 ja iPhone 6S

Kiitos todella paljon tsemppauksista ja biisivinkeistä!   Oli todella hauskaa kun olitte Snapchatissa mukana ja oli aika helppoa Snäppäillä juostessa. Vähän kyllä nauratti jälkikäteen kun en tiennyt, että Snäpeissä ei kuulu musiikkia jos käyttää kuulokkeita, hih. Kommentit, kuten "Marika, mikä biisi?" jäi toisin sanoen aidosti arvailuksi :'D 

Tämä päivä alkoi jo aikaisin aamulla veneen vesillelaskun parissa ja koko loppupäivä onkin mennyt kotosalla siivoillessa remontin jäljiltä. Muutama lattialista puuttuu vielä ja yksi seinäkin on maalaamatta. Tänään olen venytellyt varovaisesti ja käytin kevyesti vähän Casallin foamrolleria. Tällä hetkellä lonkankoukistajat ovat jäykkänä ja etureisissä tuntuu. Jos olen ymmärtänyt oikein on vielä jouksutekniikassa harjoittelemista kun etureisissä tuntuu enemmän kuin muissa lihaksissa, sillä se ilmeisesti tarkoittaa, että olen "kyykännyt" koko puoliskan läpi :'D Alkuviikko tulee olemaan melko kiireinen koulun osalta, mutta loppuviikosta onkin jotain todella kivaa luvassa! Hyvää yötä ja energistä tulevaa viikkoa!

6 comments

 1. Mä kuvittelin, että olisit hyväkuntoinen ja hyvin valmistautunut puolikkaalle, toki aina voi tulla ongelmia vatsan kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa voi apua, tässähän tulee aivan paineita jos minulta odotetaan kovaa suoritusta! :D eivais, juokseminen on minulle ihan fiilispohjasta ja olen tosi tyytyväinen suoritukseen! Se on varmasti vähän sama juttu kuin purjehtiessa, on matkaveneilijöitä ja kilpapurjehtijoita, tavoitteet ja tyyli on hyvin erilaiset ;) Itse sain varmuutta siitä, että tuntui hyvältä koko matkan ja olisi ollut energiaa jatkaakin. Tästä on hyvä fiilistellä, että kaikki meni hyvin ja tiedän saaneeni voimia seuraavaan puoliskaan :) Olen niin onnellinen, että polviin ei sattunut! Onneksi vatsani on melko rautainen, ettei vatsan kanssa ollut tälläkään kertaa ongelmia juoksun aikana. Se, mitä jännitin oli polvet, sillä jos polviin rupeaa sattumaan niin ei ole järkevää jatkaa ja varmasti siksi tuntuikin turvalliselta aloittaa varovasti. Nyt etureidet onkin aivan tulessa, herranjestas! :'D

   Delete
 2. Totta totisesti, jos on ollut ongelmia matkan varrella, niin hiljaa hyvää tulee ja hyvät, ettei polvissa kipua. Kyllä se aika siitä paranee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, juuri näin! Eilen oli ekat mäkitreenit ja hyvältä tuntui :)

   Delete
 3. Hyvä Hesarin artikkeli asiasta: http://www.hs.fi/blogi/juoksublogi/a1463449220185

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistan lukeneeni artikelin aikaisemminkin ja olisi todella mielenkiintoista käydä fysioterapeutilla tai osteopaatilla taas. Viimeksi kävin fysioterapeutilla ennen edellistä puoliskaa vuonna 2012 kun polvet kipeytyi, silloin syynä oli kireät kalvot(jokin kalvo, joka ylettyy pohkeiden ja polvien yli) ja hän osasi neuvoa, miten niitä venyttää. Moni lihas tuntuu olevan kireä tai heikko, jospa ensi viikolla ehtisi varata ajan urheiluhierojalle ;)

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig