Follow my blog with Bloglovin #Onnenonkija pankkineidin silmin | Teljänneito

#Onnenonkija pankkineidin silmin

Kävin keskiviikkona katsomassa #Onnenonkija elokuvaa ja suosittelen ehdottomasti sitä teillekin! Ensi-ilta on perjantaina 25.3. Se tosiaan kertoo bloggaajasta, joka elää yli varojen ja pyrkii saamaan rikkaan perijän avuksi talousvaikeuksiinsa. Vaikka elokuva onkin hauska ja romanttinen komedia siinä on mielestäni myös ajankohtainen asia, jota olisi syytä pohtia tarkemmin. Ajankohtaisella asialla en suinkaan tarkoita blogeja ja vlogeja(olenko muuten ainut, joka ei seuraa yhtäkään vlogia?) vaan elämistä yli varojen.kuva, Kristian Tervo
Maksuhäiriöitä on tällä hetkellä Suomessa enemmän kuin koskaan.
Elokuvan ohjaaja kertoo taustatyötä tehneenä törmänneen useampaan bloggaajaan, joka on joutunut rahavaikeuksiin yrittäessä ylläpitää blogin kulisseja. Tämä on huolestuttava asia, sillä bloggaaja toimii monessa esikuvana ja edesvastuuton rahankäyttäjä ei ole kovin hyvä esikuva. Elokuvan tarinan opetus ei kuitenkaan ole se, että bloggaamisesta syntyy rahavaikeuksia, vaan näen enemmänkin opetuksen olevan maksuvaikeuksien ja häpeän voittaminen.
Vaikka työni puolesta olenkin myös näiden ikävempien raha-asioiden kanssa tekemisissä, pääsi viime viikolla eräässä alan tilaisuudessa julkaistu statistiikka ulosotosta ja maksuhäiriöistä yllättämään minut negatiivisessa mielessä.
Onneksi nämäkin asiat ovat aina ratkaistavissa, jos vaan niihin rohkeasti tarttuu! Olavin vinkit elokuvassa on ihan oikeasti hyviä. Ja vielä parempaa on tietenkin pohtia omaa taloutta tarkemmin, vaikka ongelmia ei olisi. Milloin olet itse viimeksi tarkastellut omia tuloja ja menoja? Olen saanut täällä blogin puolella paljon postaustoiveita säästämisestä ja työstäni, haluankin tässä kohtaa kiittää teitä niistä. Ne ovat tietysti vähän henkilökohtaisempia asioita, joita en ollut ajatellut kuuluvan blogiini.  Olen miettinyt näitä toiveitanne jo jonkin aikaa, joten lisää ajatuksia saa esittää. Ihan konkreettisia kysymyksiä raha-asioihin liittyen saa tottakai myös kysyä, jospa jaetuista vinkeistä olisi useammalle hyödyksi!
valkoinen kauluspaita, InWear
helmet, Doppwoman
flare hame, InWearNata, Kira ja Julia, kuva Kristian Tervo

Tilaisuuden dresscode oli WwAw (What would Alexa wear). Kuvista päätellen Alexa olisi valinnut valkoisen kauluspaidan yhdistettynä mustaan ;)

Ihanaa viikonloppua teille! Minulla viikonloppu tulee menemään matikankurssin parissa, eikä kyllä yhtään huvita. Tarvitsen jostain lisää motivaatiota kurssin osalta, ja nopeasti! Lauantaina onkin Charin tuparit tulossa, asuvalinta tulee todennäköisesti olemaan LBD. Yllättävä valinta, eikö ;)

Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa, Bloggerissa, Instagramissa, Pinterestissä ja Snapchatissa teljanneito
 photo 5_zps34db02fd.png photo 3_zpsba3cba55.png photo 8_zps028e1e71.png photo 6_zps03bce8d9.png photo 2_zpsd416e313.png
 blogitfi.png
 blogger.png

10 comments

 1. Hyviä ajatuksia! Itse olen myös pankissa töissä ja se on välillä hurjaa huomata, miten varsinkaan nuoret eivät aina tunnu ymmärtävän, että ne luotot, lainat ja osamaksut on myös joskus maksettava takaisin. Ilmaista rahaa, kun ei useinkaan ole.
  Olen siis itsekin kyllä nuori (kai 26-vuotias on? :D), seuraan blogeja ja välillä toki tulee sellainen olo, että minäkin haluan tuon ja tuon jutun, mutta mieluummin sitten säästän niitä isompia juttuja varten (asunto, matkat, auto jne) ja ostan harkiten näitä mielitekoja.
  Ja sekin on muuten mielenkiintoista, että usein ihmiset sanovat, etteivät he pysty laittamaan kuukaudessa rahaa säästöön vaan kaikki menee. Mutta jos alkaa oikeasti miettimään mihin menee esimerkiksi 50e, niin yksi baari-ilta kuukaudessa vähemmän ja tuo raha on säästetty. Toki tilanteita on hyvin erilaisia ja varsinkin tämän hetken taloustilanteessa uskon hyvin myös sen, ettei kaikilla varmastikaan ole edes tuota 50e laittaa säästöön vaan silloin eletään oikeasti kädestä suuhun.
  Huh alkoi hieman ajatukset lentämään ja tästä voisin jatkaa vaikka miten kauan :D Pointti varmaan tuli kuitenkin selville eli mielelläni lukisin sinun ajatuksia enemmänkin näistä raha/talous-asioista jos et koe niitä liian henkilökohtaisiksi. Säästämisen vinkkejä on mielestäni aina kiva jakaa, koska usein ihan pieniäkin asioita muuttamalla voi pitkässä juoksussa säästää paljon :)

  -Madde

  ReplyDelete
 2. Kiitos kommentista Madde! Ja kyllä, tiedän just ton tunteen kun ajatukset lähtee lentämään tästä aiheesta! Rakastan just näitä keskusteluita ja olen täysin samaa mieltä kanssasi. Olen jo pitkään pohtinut, että haluaisin tuoda blogiini myös talousasioita, sillä se on aihe, joka on niin lähellä sydäntäni. Jotenkin se kuitenkin on jännittänyt, sillä se on niin henkilökohtaista. Uskon, että asian tuominen tänne blogiin rohkaisisi nimenomaan muita naisia tarttumaan omiin raha-asioihin ja miettiä mitä voisi tehdä toisin.

  Kiitos todella paljon kannustuksesta ja ihana kuulla, että kannustat raha-asioiden tuomista osaksi blogia! Blogini tarkoituksenahan on kertoa niistä jutuista, jotka ovat ajatuksissani ja inspiroida muita.
  Ihanaa viikonloppua sinne!

  Ps. 26 vuotias on ehdottomasti vielä nuori! Olen itse 27 vuotias ja pidän itseäni erittäin nuorena ;)

  ReplyDelete
 3. Ei nyt liity mitenkään tähän postaukseen, mutta oletko tehnyt koskaan videopostauksia? Seuraan sua snapchatissa ja tuli vain mieleen kun siellä tänäänkin höpöttelit smoothien tekemisestäsi ja sulla on jotenkin tosi miellyttävä ääni ja sun snäppejä on ollut tosi kiva katsella! Että blogin puolelle kans videoita vaan kehiin!! :-) Tietysti, onhan se paljon vaivalloisempaa kuvata video blogiin kuin kuvata 10 sekunnin video suoraan snäppiin :D mutta jos joskus innostut niin oon aivan varma että niistä tykättäisiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kääk, älä yllytä hullua! :D Se voisi olla tosi kiva kokeilla tehdä videoita jos joku neuvoo kädestä pitäen ja tekee muutamat ekat videot mun kanssa ;) Heh, ei kyllä uskoisi, että olen joskus opiskellut datanomiksi ja videokäsittelyä, puolustaudun sillä, että siitä on jo jonkin aikaa :D Ihailen muita bloggaajia, jolla on kauniit ja laadukkaat videot blogeissaan, mutta en tiedä mistä ne repivät aikaa siihen, heh. Olen juoksemassa puolimaratonin pian, niin siitä voisi olla kiva tehdä video, tai ehkä asunnosta kun lattia on valmis! Hitsi kun minäkin aina innostun kaikesta :D Ihana kuulla, että snapit on kivoja, on kiva myös kuulla ja nähdä teidän juttuja sitä kautta!

   Delete
 4. Hei, Jessica!

  Nyt sivusit todella mielenkiintoista aihetta. Minä olisin ainakin kiinnostunut lukemaan lisää taloudesta, oman talouden hallinnasta, suunnittelusta ja säästämisestä. Minua on aina hieman ihmetyttänyt, miksi näistä asioista ei puhuta enemmän ja julkisesti. Toisaalta aihe on hyvin henkilökohtainen, mutta onhan myös esimerkiksi terveyteen liittyvät asiat myös henkilökohtaisia. Talousasioista on paljon tietoa tarjolla, mutta sitä on monesti tarjolla liian isoina kokonaisuuksina ja vaikeasti ymmärrettävillä alan sanoilla höystettynä. Olisi kiva jos rahaan ja talouteen liittyviä asioita nostettaisiin esille yleisellä tasolla, yksittäisinä toisiinsa liittyvinä kokonaisuuksina ja niistä puhuttaisiin vastaanottajiin uppoavalla kielellä. =) Odotan innolla postauksiasi ajattelin nimittäin seuraavaksi mennä lukemaan Vauras Nainen -sivuston talousvinkkejä.. =) Ehkä niitä löytyy pian täältäkin..?! =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes Marika, ihana kuulla, että sinuakin kiinnostaa lukea lisää tästä aiheesta blogissa! Kyllä, taloudesta löytyy vaikka miten paljon tietoa tahansa, mutta jos asia tuntuu hieman hankalalta sitä ei tuosta vaan eksy hakemaan tietoa tai opiskelemaan asioita tarkemmin. Lupaan tehdä parastani, jotta asioita käsitellään maanläheisesti, mutta siihen tarvitsen teidän apua, kommentteja, toiveita ja palautetta :)
   Ehkäpä hyvin piankin? ;)

   Delete
 5. Tuo leffa herätti mielenkiinnon! Heitin sinulle blogihaasteen. Aurinkoista sunnuntaita kaunottarelle! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen Onnenokijaa kyllä, se oli hauskaa katseltavaa ja myötähäpeä oli suuri aika ajoin ;) Samalla siinä tosiaan oli tärkeää pohdittavaa, perjantaina on ensi-ilta!
   Kiitos haasteesta, jospa tämän kiireisen kurssin jälkeen tartun haasteeseen ;) Aurinkoista tiistaita! (mihin nämä päivät oikein menee?)

   Delete
 6. Låter som en bra film och så sällan jag ser någonting finskt! :) och du vet förstås också att jag älskar att prata om detta ämne! Hehe. Så det får nog gärna komma till bloggen, åtminstone på ett allmänt plan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Denna film är faktist kul, det är mycket att fnissa åt som är väl bekant för oss bloggare :D Tack, behöver helt klart en kaffestund med dej för att fundera närmare på hur jag ska skriva om ämnet här ;)

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig