Follow my blog with Bloglovin Nice is Beautiful. Be nice. | Teljänneito

Nice is Beautiful. Be nice.

Tarkoituksena oli tehdä inspiraatiopostaus tulevasta superihanasta lattiasta, mutta avasin facebookin ja mieli muuttui. Lukemani sanat sai minut pohtimaan, mikä saa naisen luulemaan, että niin voi käyttäytyä. On surullista huomata, miten ilkeitä ihmiset saattavat olla ihan vaan omaksi iloksi. Varsinkin me nuoret naiset olemme erittäin taitavia oivaltamaan juuri ne asiat, jotka satuttavat toisia eniten.

Olisi mielenkiintoista tietää, miten huono fiilis tällä kyseisellä naisella on ollut, kun hän päättää sanoa ilkeyksiä ääneen pienen pojan ja äidin kuullen. Mitä hän saa siitä irti? Entä siinä kohtaa, kun tajuaa pienen pojan ja äidin oikeasti kuulleen loukkaavat kommentit? Onko mitään niin vastemielistä, kuin siinä kohtaa hihittely kavereille? Niin ei vaan käyttäydytä. Se jos jotain tekee ihmisestä vastemielisen ja ruman, oli se ulkokuori sitten miten kaunis tahansa. Toivottavasti tyttö ymmärtää tehneensä väärin, sillä katuminen olisi tässä kohtaa terve tapa reagoida.
En voi olla pohtimatta, mitä itse olisin vastaavanlaisessa tilanteessa tehnyt äitinä. Varmasti kaikkeni, jotta lapsellani olisi siinä kohtaa mahdollisimman hyvä olla ja olisin kauniisti kertonut tytöille, että jutellaan tästä myöhemmin.

Inhoan sitä tilannetta, kun joku käyttäytyy tietoisesti huonosti, juuri esimerkiksi sanomalla tietoisesti jotain loukkaavaa sillä riskillä, että toinen kuulee. Varsinkin, jos olemme samassa seurueessa huonosti käyttäytyvän henkilön kanssa. Juuri tällainen toimintatapa on ehkä ruminta, mitä tiedän. Siinä on epävarman ihmisen tapa toimia. Ystävällisyys ja kannustavat sanat eivät maksa mitään, mutta rumat sanat kannattaa säästää myöhempään hetkeen. Tai oikeastaan kannattaa opetella niistä ajatuksista eroon, sillä positiivinen ihminen on huomattavasti onnellisempi, terveempi, halutumpi ja arvostetumpi. Melko kliseistä, mutta näin on.

Toki on sallittua välillä olla vähemmän korrekti, täytyyhän sitä välillä hassutella. Minulla saattaa jonkun mittapuun mukaan olla epäkorrekti huumorintaju, mutta harrastan sitä vain siinä kohtaa, kun tiedän toisen osapuolen ymmärtävän ja olevan samoilla linjoilla. Mielummin hallitsen huumorintajun taitolajia kuin ilkeyttä. En kiellä sitä, etteikö niitä sammakoita välillä tule ja hävettää usean vuodenkin jälkeen ne hetket, kun tajuaa sanoneensa vitsikkäästi jotain todella loukkaavaa tai nauraneensa juuri väärälle asialle. Rumasti. Onneksi vuosi vuodelta oppii virheistään ja harmikseni yhä uudelleen ja uudelleen hämmästyttää, miten itseään vanhemmat ihmiset saattaa käyttäytyä ilkeästi tahallisesti. Eikö vanhentuessa nimenomaan pitäisi tulla lisää järkeä ja tunneälyä?
Tunneäly on järkevien ja itsevarmojen ihmisten kyky. Ei hätää, tunneälyä voi lisätä myös harjoittelemalla.
Toki meillä kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta sitä ei aina kannata joka tilanteessa ilmaista. Itse arvostan niitä ihmisiä suuresti, jotka tietävät missä kohtaa kannattaa ihan vaan olla sanomatta mitään.
Minulla on tapana vastata kauniisti ja positiivisesti henkilöille, joilla tarkoituksena on olla ilkeä. Välillä toki sitkeämpi ilkimys ei anna periksi, jolloin sallin itselleni näpäyttää hieman. Saatte kokeilla itsekin tätä varsin hyvin toimivaa tapaa toimia.

Oli jo kovin lähellä, että tämä postaus olisi ollut blogihistoriani ensimmäinen postaus ilman kuvaa. Päätin kuitenkin valita kuvan eräästä henkilöstä, jolla on sydän paikallaan. Ja nyt en puhu itsestäni, vaikka itse kuvassa irvistelenkin ;) Näytetään me mallia, miten naiset oikeasti käyttäytyy hyvin, jooko? 
On tietysti hankalaa aina joka tilanteessa ajatella positiivisesti, mutta harjoittelemalla se muuttuu yllättävän helpoksi. Varsinkin nyt kun kevätkin on tulossa ;)


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa, Bloggerissa, Instagramissa, Pinterestissä ja Snapchatissa teljanneito
 photo 5_zps34db02fd.png photo 3_zpsba3cba55.png photo 8_zps028e1e71.png photo 6_zps03bce8d9.png photo 2_zpsd416e313.png
 blogitfi.png
 blogger.png

8 comments

 1. Hyvin kirjoitettu -katja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katja, halusin nostaa esiin tämän, sillä koen sen huolestuttavana asiana. Ei vaan siksi, että koen tämän kyseisen tapahtuman epäkorrektina, vaan myös siksi, että pelkään sen olevan tietyllä tapaa ilmiö. Pelkään, että somessa helposti unohtuvat hyvät käytöstavat alkavat heijastumaan käytöstapoihin myös normaalissa elämässä. Epäkunnioittava julkinen kommentointi ei ole ok. Pyritään muistamaan miten käyttäydytään niin oikeassa elämässä kuin täällä somessakin. Avoin, interaktiivinen ja aito keskustelu on tervetullutta :)

   Delete
 2. Replies
  1. Tack Sara <3 Man blir ju ledsen när man hör att unga kvinnor så lätt glömmer bort ibland hur man bör bete sig bland medmänniskor. Det är en sak som jag tycker att bör tas upp även på bloggen, iom att det känns som om sociala medier delvis har åstadkommit väl mycket förändringar och ångest i oss och yngre ungdomar. Som vi diskuterade senast så är vi ju inte så unga längre, men minns nog allt för väl vissa situationer där man skulle ha kunnat göra lite bättre ifrån sig. Nåmen, låt oss försöka vara ett gott exempel på hur man kan vara snäll å go' :D

   Delete
 3. Todella hyvä kirjoitus! Aihetta on hyvä pohtia ja jokaisen miettiä vaikka tämä ikävä tapaus ei olisikaan tällaista kuohuntaa nostanut. On hyvin vaikea kyllä ymmärtää mitä näiden nuorten ajatuksissa on liikkunut ja ilkeyttä ei mielestäni tarvitsekaan ymmärtää. Sen sijaan, että lähdettäisiin näitä nuoria haukkumaan niin mielestäni nostit postauksessasi hyvän pointin esille; vastata kauniisti ja positiivisesti henkilölle joka ehkä tahallisestikin haluaa olla ilkeä! Pahaan ei kannata koskaan vastata pahalla :)
  Jokaisella meillä on varmasti tässä opittavaakin, kyllä minuakin hävettää miten sitä joskus onkaan käyttäytynyt.
  Käytöstavat ovat kuitenkin asia jota haluan omien lasteni kasvatuksessa painottaa niin että ne ovat heille tulevaisuudessa automaatio, tapa jolla toimitaan ei niin että erikseen tarvitsisi miettiä, että tervehdinkö nyt, toivotanko hyvät huomenet tai avaanko tuolle mummolle oven.

  Kiitos Jessica tästä postauksesta, herätti kyllä itsenikin pohtimaan asioita! Aurinkoa viikkoosi <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin Heculina, juuri ystäväni kanssa mietittiin niitä hetkiä, joita olisikin kiva unohtaa. Tärkeintä on kuitenkin ottaa opiksi, eikä enää murehtia vanhoja asioita :) On se jännää, miten viime aikoina ja vuosina miettii todella paljon asioita lasten kasvatuksen kannalta. Huomaan usein seurailevani ja miettiväni jotain tilannetta juuri kasvatuksen näkökulmasta. Kai se on jokin tapa henkisesti valmistautua tulevaan. Voi että, toivon niin kovasti, että jossain kohtaa itsekin saan pohtia ja väntää rautalangasta lapselle niitä käytöstapoja :'D Vielä kun itse aina muistaisi ne käytöstavat aina jokaikisessä tilanteessa, oli sitten nälkäkiukku tai väsy tai ei. Onneksi aina voi pyytää anteeksi jos tarve vaatii ;) Samoin sinne teille! <3

   Delete
 4. Replies
  1. Sai sisustusinspiraatio odottaa kun täytyi saada ajatukset ojennukseen :) Odotan niin paljon, että nähdään, haluan kulla ajatuksesi ideoistani olohuoneen osalta! Toivottavasti pääset huomenna näytökseen <3

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig