Follow my blog with Bloglovin Planning for 2016 | Teljänneito

Planning for 2016


Kuten uuden vuoden alkuun kuuluu, olen tehnyt hieman suunnitelmia ja tavoitteita tälle vuodelle. En ole aloittamassa uutta elämää enkä pistämässä hetkessä elämääni uusiksi. Uusi vuosi kuitenkin antaa hyvän mahdollisuuden taas pohtia mitä elämältänsä toivoo ja mitä haluaa saavuttaa. Tässä muutamia ajatuksia vuodesta 2016:

Tänä vuonna haluan saada kouluni valmiiksi, jotta voin hyvillä mielin palata työelämään ja keskittyä työhöni. Itseäni unohtamatta. Olen uranaisena paljon pohtinut ja todennut, että kun itse tietää mitä elämästänsä toivoo on huomattavasti helpompaa toimia. Se, mitä minulle on sopivaa ei välttämättä ole muille sopivaa. Vaikka ei anna koko elämäänsä eikä uhraa terveyttänsä pelkästään työhön ei tarkoita sitä, etteikö olisi hyvä työssään. Päinvastoin.

Haluan myös käyttää aikaani järkevämmin. Olemme pohtineet mitä asioita voisi tehdä toisin. Opintovapaa on antanut minulle sopivan hetken pohtia ajankäyttöäni tarkemmin ja elää säästeliäämmin, se tekee minulle hyvää. Pankkineitinä koen sen tärkeäksi ja näkisin mielelläni myös enemmän kannustusta tähän somessa. Kuin tilauksesta Adalmina kirjoitti postauksen ostolakosta. Sana ostolakko antaa minulle hieman negatiivisen mielikuvan. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole lopettaa elämisen, vaan nimenomaan pohtia tarkemmin, mitä haluaa tehdä ja toimia sen mukaisesti.

kuva Pinterest


Kodin osalta on turhien tavaroiden karsimisen lisäksi tarkoituksena uusia lattia. Suunnitelmat ovat hyvin pitkälti edelleen samat kuin tässä postauksessa. Ilokseni muut toiveet tuossa postauksessa ovatkin jo toteutuneet! Juuri siitä syystä tykkään tehdä välillä toive- ja tavoitepostauksia blogiin, niitä on kiva katsoa myös jälkeenpäin. Tulemme varmasti pohtimaan yhtä ongelmallista seinää olohuoneessamme tarkemmin lattian uusimisen jälkeen. Alustavia ideoita seinän suhteen on jo ;)

Purjehdus on tuonut mukanaan todella mielenkiintoisen projektin tämän vuoden alusta, joka tulee myös viemään suuren osan ajastani, varsinkin alkuvuodesta. Tulen varmasti raottamaan asiaa vähän enemmän täällä blogin puolella kun sen aika tulee.

Olen huomannut, että itseäni tavaroiden ja vaatteiden määrän kasvaminen kauhistuttaa. Tässä asiassa useasti laatu korvaa määrän. Elämää rikastuttavat kokemukset vaikuttavat houkuttelevammalta, muutamaa pitkäaikaista materiahaavetta unohtamatta. Aiomme malttaa olla viettämättä suurinta osaa kesälomastamme tänä kesänä Italiassa ja suunnitelmia on jo kovasti tehty kesän matkaa varten. Uusimmille lukijoille tiedoksi, että rakastamme Italiaa ja viimeiset viisi vuotta olemme viettäneet kesälomaa Italiassa ja menimme naimisiin Bellagiossa Como järvellä. Onkin yllättävän vaikeaa yrittää päättä kohteita, on vielä niin paljon näkemättä ja kokematta! Pinterestistä saatta jo arvata minne ajatukset suuntautuvat tällä hetkellä ;)

kuva Pinterest

Näillä ajatuksilla haluan kannustaa teitäkin miettimään mitä on teille tärkeää, mitä te haluatte elämästänne ja ryhtymään toimeen toteuttaaksenne unelmianne! Pienin askelin pääsee kohti tavoitteita  Moni meistä on taipuvaisia olemaan kovin kriittisiä itseämme kohtaan, toki terve itsensä kannustaminen on hyvästä, mutta kyllä ne positiiviset ajatukset tuovat positiivisia asioita! Itse tiedän, että positiivinen asenne on se, mikä minua vie eteenpäin. Ripaus järkevää kriittisyyttä on siihen hyvä lisä. Tähän liittyen näkisin tänä vuonna mielelläni myös kaikilta kriittisempää medialukutaitoa.
Tärkein viesti tässä postauksessa on kuitenkin se, että muistakaa uskoa itseenne ja olla kiitollisia. Kaikki on mahdollista jos muistatte kuunnella itseänne. Ottakaa toki palautettakin vastaan, pahantahtoisestakin voi tietyllä tapaa ottaa opiksi. Mikään ei ole koskaan vaan mahtavaa ja ihanaa, mutta positiivinen asenne tekee asioista mukavempia.

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa, Bloggerissa, Instagramissa, Pinterestissä ja Snapchatissa teljanneito15 comments

 1. Toivon postausta asunnosta ja remontista, olis kiva nähdä enemmän siitä ja keittö näyttää hyvältä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos todella kivasta postaustoiveesta! Voin vakuuttaa,että postausta tulee asunnon remontista myös, ensimmäisenä tulee mikrosementistä ;) Kiva kuulla, että pidät keittiöstä, olemme aivan äärimmäisen tyytyväisiä keittiöön!

   Delete
 2. Heippa ja niin hyviä suunnitelmia olet tehnyt. Tsemppaan sinua ihan mielettömästi tuossa kouluasiassa - se on niin helpottavaa kun se on hoidettu. Paras lahja mitä voit itsellesi antaa, trust me <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos todella paljon, olen aivan varma siitä, että olet aivan täysin oikeassa! <3 Kyllä se siitä, seuraavat kaksi viikkoa tuleekin olemaan vähän rankat koulun osalta ;)

   Delete
 3. Mitä tutkintoa ja missä koulussa opiskelet? Vai opiskeletko avoimessa yliopistossa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tavoitteena on saada mahdollisimman pian KTKn Vaasan Yliopistosta, tällä hetkellä teen mahdollisimman monia kursseja etänä verkkokursseina, ylihuomenna taas Vaasaan ;)

   Delete
 4. Opiskelut kiinnostavat minuakin... olen ymmärtänyt, että opiskelet toisella paikkakunnalla ja käyt paikan päällä vain tarvittaessa. Miten hyvin se onnistuu? Itselläni on se tilanne, että kandi hoituu kyllä kotipaikkakunnalla, mutta maisteriopinnot pitäisi tehdä toisaalla. Tai pitäisi ja pitäisi... onnistuu se maisteri kotipaikkakunnalla mutta toisaalla on mielenkiintoisempi maisteriohjelma. Omat ja miehen työt eivät salli muuttoa toisaalle ja toisaalta en edes parin vuoden opintojen takia halua pysyvästi muuttaa. Siispä opiskellaan pendelöiden ja töiden lomassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Opiskelu pendelöiden ja töiden lomassa on kyllä aikamoista, kovasti tsemppiä sinne! Minulle saa kyllä aina lähettää sähköpostia niin voidaan jutella vähän enemmänkin :) Minun osaltani opinto-ohjaaja on ollut aivan ihana ja korvaamaton apu suunnittelussa! Suosittelen todella paljon tapaamista kasvotusten yhdessä ohjaajan kanssa. Minäkin käyn paikanpäällä vain tarvittaessa, esim tällä viikolla kahtena päivänä, ensi viikolla kahtena päivänä ja seuraavan kerran helmikuun puolivälissä. Opintovapaa oli minulle todella hyvä ratkaisu, sillä töiden ohella en olisi pystynyt antamaan niin paljon aikaa tähän opiskeluun, jonka nyt pystyn antamaan. Ymmärrän hyvin tuskan siitä, että muualla olisi mielenkiintoisempi maisteriohjelma. Minulle ei olisi sen arvoista lähteä toiselle paikkakunnalle kuin mieheni, mutta ehdottomasti kannatan mielenkiintoisemman maisteriohjelman valintaa!

   Delete
  2. Ja vielä täytyy tähän lisätä, että toki kannattaa muistaa, että nämä opinnot ovat kuitenkin aina väliaikaista ja niiden eteen täytyy uhrata osan asioita kuten tulot ja omaa aikaa. Siitä selviää ajattelemalla juuri sitä, että se on väliaikaista ;) Itse yritän kuitenkin muistaa olla tinkimättä liikaa minulle tärkeimmistä asioista, oli sitten siitä aiheutuva kustannus vähän suurempi tai ei.

   Delete
 5. Tsemppiä ja kaikkea hyvää.

  ReplyDelete
 6. säästämisestä olis kiva lukea postaus. :) Tsempii tavoiteissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Katja postaustoiveesta! Ehkäpä voisinkin tehdä kevään aikana postauksen säästämisestä, se olisi todella kivaa :) Kiitos ja samoin sinne!

   Delete
 7. Replies
  1. Kiitos itsellesi Katja! Voin kertoa, että kommenttisi sai minut miettimään asiaa vähän tarkemminkin :)

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig