Follow my blog with Bloglovin Cleaning Lady Services | Teljänneito

Cleaning Lady Services

Kerroinkin jo aikaisemmassa postauksessa siitä, että yksi tavoitteestani tänä vuonna on käyttää aikaani järkevämmin. Olemme pohtineet asioita, joita voisi tehdä toisin. Asioita, jotka vaikuttavat ajankäyttööni sekä parantavat elämänlaatua.

Yksi näistä asioista on siivouspalvelun käyttö. Tänään on se päivä, kun siivooja on tulossa ensimmäistä kertaa meille auttamaan. Toivoisin tämän postauksen auttavan myös muita naisia oivaltamaan, että kaikkea ei voi ehtiä tehdä. Ja se on ihan ok, kysykää vaikka Maaretilta.

Mediassa on viime päivinä ollut paljon keskustelua naisten ja miesten tehtävistä. Niistä vanhanaikaisista rooleista, kyllä te tiedätte. Olen todella onnellinen siitä, että mieheni on ottanut osaa kotitöistä meillä. Tai ottanut osan kuulostaa vähättelyltä. Kyseessä on kuitenkin uskomaton herra, joka siivoaa, tekee ruokaa, pyykkää ja käy kaupassa kaiken muun lisäksi 
Entä sitten, kun molemmilla olisi töitä tehtävänä ja haluaa töiden lisäksi priorisoida myös parisuhdetta? Opintovapaani aikana olemme paljon yhdessä kotona ja pyrimme käymään Albertin kanssa yhdessä lenkillä. Olen käytännössä aina ollut aikaisemmin silloin töissä kun pojat ovat lähteneet lenkille, joten nautin suunnattomasti meidän yhteisistä lenkeistä, se jos jotain on arjen luksusta.Olemme pohtineet siivouspalvelua pitkään, joten asiaa on kypsytetty ja mietitty monesta näkökulmasta. Olen asteittain päässyt yli siitä pelosta, ettei nainen ole minkään arvoinen jos ei itse pidä hushållistansa huolta. Olen myös päässyt yli siitä ajatuksesta, ettei yhteiskunta hyväksy siivouspalvelun käyttöä, mikäli ei ole vähintään kaksi lasta. Ja koira. Tai kissa.
Mutta mikä kieltää sen, että käyttäisi apua kotisiivouksessa nykypäivänä vaikka lapsia ei olisi?
Tässä vaiheessa huomautan, että Albertillakin on oma vaikutuksensa meidän kodimme siisteyteen ;)

Kyllä, olemme tietoisia siitä, että siivouspalvelut aiheuttavat kustannuksia. Mutta näkisin sen vaihtoehtoiskustannuksena. Aika on rahaa ja emme halua tinkiä yhteisestä ajasta tai harrastuksista. Tällä hetkellä meidän on järkevämpää panostaa aikaamme työhön ja kouluun, sillä opintovapaa vaikuttaa tietysti melkoisesti tuloihin. Oletettavasti vuonna 2016 on sallittua jopa Suomessa käyttää palveluita, jotka edesauttavat perheen hyvinvointia.
Olen huomannut kodin siisteyden vaikuttavan mieleni levollisuuteen. Varmasti moni teistäkin ovat todenneet sen saman. Mikä on mukavempaa kuin keskittyä siihen olennaiseen päivän todo-listaan kun koti on siistinä!

Siivouspalveluiden keskimääräinen hinta on kotitalousvähennyksen jälkeen n. 20 euroa tunnissa. Miltä se kuulostaa jos kuukaudessa käyttää esimerkiksi 100 euroa omaan mielenrauhaan ja kodin siisteyteen? Kahden hengen kotitaloudessa se on 50 euroa kuukaudessa per henkilö. Levollisen mielen antaa myös ajatus siitä, että edesauttaa yhden ihmisen työllistymistä. Olisko Suomi onnellisempi ja vauraampi maa, jos useampi suomalainen käyttäisi aikaansa yhdessä perheensä kanssa tai itsensä toteuttamiseen ja käyttäisi siivouspalveluita, jolla on työllistävä vaikutus? Tässä kohtaa muistuttaisin, että on kaikille enemmän hyötyä jos valitsee palvelun joltain, jolta saa kotitalousvähennyksen. Siivouspalveluita on monia, joten kannattaa valita omia arvoja vastaava yritys.

On täysin mahdollista ulkoistaa juuri ne asiat, joista vähiten tykkää. Minä nautin todella paljon esimerkiksi meidän superihanan valkoisen keittiön siivoamisesta! Kai se on ihan normaalia? :D
Ja rakastan järjestelyä. Voin linnoittautua tunneiksi järjestelemään vaatehuonetta. Ehkä tämä myös antaa minulle aikaa luopua ylimääräisestä tavarasta? Ehkä, mutta koulutyöt ensin.Minua rohkasi Lauran ja Kertun kertomukset siitä, että jopa sisustusbloggaajat(jonka kuuluisi rakastaa sitä siivoamista yli kaiken) käyttävät siivouspalveluita. Kiitos siitä.

Tällä hetkellä vähän jännittää, mitä jos ovesta astuu sisään minua arvosteleva ihminen? Minä kun en edes osaa emäntänä siivota kotiamme. Näin en kuitenkaan usko tapahtuvan ja lupaan, että tästä aiheesta tulee myös lisää jatkossa!

Ihanaa viikonloppua kaikille! Oma viikonloppu menee vientimarkkinoinnin kurssin parissa :)

Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa, Bloggerissa, Instagramissa, Pinterestissä ja Snapchatissa teljanneito


18 comments

 1. Olipa jotenkin turha postaus- miksi tästä piti edes mainita?
  Kaikilla sitä on tänä päivänä siivoojat eikä ketkään sitä julkisesti mainitse. Miksi piti selitellä tätä päätöstänne näin kovin? Ja miksi piti puolustella päätöstänne niin pitkäveteisesti, välitätkö todella niin paljon ihmisten mielipiteistä?

  Kummaa touhua.

  ReplyDelete
 2. Postauksessa kerroinkin selkeästi tarkoituksen. Toivottavasti moni joka painii samojen ajatuksien kanssa päättää myös kokeilla apua. Haluan kannustaa siihen, ettei tulisi pohtia muiden mielipiteitä, vaan nimenomaan rohkeasti päästää irti ajatuksesta, että täytyy pystyä tekemään kaiken itse.

  ReplyDelete
 3. Det här kan faktiskt vara en riktig bra ide! :) Eller, åtminstone för mig är det riktigt svårt att studera, om hemmet är inte städat :D Därför måste jag ganska ofta åka till biblioteket, där kan jag fokusera på skrivning. Hur går det med studierna? Min kandi blir nog färdig, hitaasti mutta varmasti :D Tsemppiä!

  - annikasandra

  ReplyDelete
  Replies
  1. Annika, jag rekommenderar verkligen att pröva! Det var otroligt skönt att få njuta av ett nystädat hem och kunna koncentrera sig på skrivandet i lugn å ro. Studierna går framåt, just nu är det vientimarkkinointi och henkilöstöoikeus som är de mest intressanta kurserna. Härligt att det går framåt med kandin! Många verkar gärna åka till biblioteket för att kunna koncentrera sig bättre. Dock måste jag erkänna, att jag gillar att spara tid på att jobba hemma istället för att fixa mig å åka iväg bland folk till biblioteket, tror jag inte skulle vara lika effektiv då ;) Har du redan bestämt dej när den blir klar? Kämpa på, we can do it! Vi får fira våra framsteg lite närmare sommaren sen!

   Delete
 4. Oi ihanaa! Olemme pohdiskelleet saman palvelun hyödyntämistä, koska aika on aika kortilla. Tosin taaperon vanhempina siitä siisteydestä saa nauttia ehkä kolme sekuntia, ehkä sitten kun poika on vähän isompi :D.

  Siistiä koti ja tuoreet kukat, aivan ihana yhtälö <3.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan vaikka nyt jo helmikuussa! Juuri blogissasi haastoit meiä kaikkia lisäämään nautintoa elämään. Mitä jos kokeilette esimerkiksi kahden tunnin siivouspalvelua? Meille se oli suuri apu ja perjantain ilta sujui mukavasti nautiskellen siisteydestä :)
   Tiedän juuri tuon tunteen, kun siisteydestä saa nauttia sen kolme sekuntia! :D Se määrä kuolaa, karvoja ja hiekkaa mitä Albert saa aikaiseksi on oikeesti hämmästyttävä määrä. Onneksi se tuo elämäämme myös suurin piirtein saman verran hymyjä ja rakkautta, siitä tuleekin postaus lähiaikoina :)

   Delete
 5. Olipa erilainen postaus. Pisti meikäläisenkin miettimään! Tuo musta tarjotin näyttää todella siistiltä, mitä materiaalia se on? - Tiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että postaus pisti ajatukset liikkeelle! Se oli tämän postauksen tarkoituskin :) Tiedän niin monen ajattelevan, ettei se ole omalla kohdalla pakko, kyllähän tässä pärjää vaikka kirves selässä. Mutta miksi ei mielummin edes osittain käyttäisi siivouspalveluita oman mielenrauhan takia? :)

   Musta tarjotin on Balmuirin wellington tray ja materiaali on nahkaa.

   Delete
 6. Olipa silmiä avaava postaus erityisesti kun olit ihan konkreettisesti laittanut näkyville nuo kustannukset! Eipä tosiaan paljoa per nenä kuukaudessa ole jos sitä vastaan "voittaa" itselleen/perheelleen aikaa. Mielestäni on hyvän emännän/naisen merkki kun osaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja löysätä tietystä päästä narua. Jokaiselle tietysti se tärkeysjärjestys on erilainen, mutta parisuhde mielestäni näistä yksi tärkein eikä se todellakaan hoidu sivussa ilman hoitamista ja siihen panostamista!

  Meillä kävi joulun alla siivooja pesemässä saunan, sängyt ja sohvan. Fakta on, että hänellä on laitteet ja aineet joita meidän siivouskaapista ei löydy ja näin ollen sai esim sängyn pestyä tavalla johon me emme koskaan yltäisi :)

  Tulevaisuudessa kun itse palaan työelämään ja lapsilla olisi hoidon aloitus ajankohtainen haaveilen au-pairista! Tämä helpottaisi arkea kovasti ja olisi yksi ajankäyttööni positiivisesti vaikuttava tekijä! Pakko tähän loppuun vielä mainita, että oma mieheni myöskin siivoaa, kokkaa, hoitaa lapsia ja käy kaupassa ;) Olemme molemmat taitaneet löytää rinnallemme hyvät kumppanit! ;)
  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan mahtavaa kuulla Heculina, juuri sitä silmiä avartavaa ja konkreettisuutta halusin tällä postauksella! :) Olet aivan täysin oikeassa, että tärkeysjärjestys on meillä kaikilla eri ja myös nautitaan niin erilaisista asioista. Täytyy sanoa, että itse myös nautin suunnattomasti siivoamisesta ja järjestelystä silloin kun minulla on siihen aikaa. Se on niin palkitsevaa! Mutta sotkuinen koti aiheuttaa myös todella paljon ärsytystä kun tietää, että täytyy priorisoida toisin. Olen kantapään kautta kokenut sen, ettei parisuhde hoidu siinä sivussa kaiken muun ohella ja en edes sitä haluaisi tehdä, sillä se on minulle tärkeintä mitä tässä maailmassa on <3

   Ooh, tuo sängyn ja sohvan peseminen kuulosti mielenkiintoiselta! Just tuossa kun pakkaset oli kovimmillaan vietiin patja ja peitot ulos. Au-pairista olisikin mukava lukea enemmän, siinä on niin monta asiaa jota tulisi ajatella! Joten jos pohdit sitä enemmän niin luen mielelläni siitä blogissasi tarkemmin ;) Aikamoinen kultakimpale olet rinnallesi saanut ja ihana kuulla, että osaat sitä arvostaa <3 Arvostus on vaan niin valtavan tärkeää, sillä itsestäänselvyys aiheuttaa suhteeseen niin paljon hallaa ja sen huomaaminen voi tapahtua liian myöhään. Haleja ja rakkautta sinne! Ja hei sun pitää oikeesti kertoa lisää siitä Noshista!

   Delete
 7. Vi har också bestämt att skaffa städerska iår! Då båda jobbar är det svårt att ha tid, och dessutom får man ju skatteavdrag! Hör gärna mera om era erfarenheter! :)

  ReplyDelete
 8. Hej M å så kul att du kommenterade! :) Rekommenderar verkligen att ta tag i saken å hitta en passlig städerska. Det är verkligen avslappnande att få koncentrera sig på bågot annat och samtidigt få njuta av ett rent hem. Man får ju själv komma överens om antalet timmar per månad så man får just den hjälp man behöver. Delar gärna med oss av våra erfarenheter!

  ReplyDelete
 9. Olipa mielenkiintoisia näkökulmia, minunkin ajatukseni avartuivat huomattavasti kyseisestä asiasta. Kiitos! Ja jälleen on pakko todeta, miten paljon silmäni lepäävät näissä kauniissa kuvissasi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä juuri toivoinkin tätä postausta kirjoittaessa, kiitos palautteesta :) Kuvat ovat otettu keittiön ja olohuoneen avotilasta, ilokseni saamme todennäköisesti uuden lattian asennettua pian niin saamme vähän erilaisia kuvia kodistamme myös! :)

   Delete
 10. I can see that you are an expert at your field! I am launching a website soon, and your information will be very useful for me.. Thanks for all your help and wishing you all the success in your business. Bissell Spotbot Pet Handsfree

  ReplyDelete
 11. I read that Post and got it fine and informative. i robot vacuum

  ReplyDelete
 12. The post is written in very a good manner and it contains many useful information for me. http://3countiescleaning.com

  ReplyDelete

 13. This blog is really great. The information here will surely be of some help to me. Thanks!.
  water damage repair malibu

  ReplyDelete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig