Follow my blog with Bloglovin School outfit | Teljänneito

School outfit

Maanantai! Tänään on minun ensimmäinen maanantai opiskelijana, sillä opintovapaani alkoi viime tiistaina. Opintovapaa alkoi hieman haikein tunnelmin, mutta onneksi fiilis parani päivä päivältä ja näin opintovapaan ensimmäisenä maanantaina olen jo aivan innoissani! :) 

Tämä uusi arki tuo mukanaan paljon uutta, kuten esimerkiksi asukriisit. Miten opiskelijana tulisi pukeutua? 
Olen kohta neljä vuotta ollut pankissa töissä, joten tyylini kulmakivet ovat kotelomekot, hameet, kauluspaidat sekä jakkupuku. Oikeastaan nykyään juuri tuossa järjestyksessä. Tein viime vuonna tähän aikaan postaukset työpuketumiseni kulmakivistä, postaukset löytyvät täältä ja täältä. Vaikka tässä vuosi on jo mennyt en koe tyylini muuttuneen kovinkaan paljon. Ja itse asiassa, neljän vuoden aikana en ole todellakaan kyllästynyt pankkineidin tyyliin, päinvastoin! On ollut todella mukavaa valita erilaisia asusteita jolla saa perinteisen businesslookin muokattua helposti. En usko tyylini muuttuvan kovinkaan paljon opiskelijana, mutta olen kyllä innoissani siitä, että voin yhdistellä kauluspaidan jatkossa rennommin vaikkapa farkkuihin! :D (farkut eivät kuulu pankin pukukoodiin)

Tässä asuvalintani ensimmäiselle luennolle, otin varmuuden vuoksi mukaani myös Louis Vuittonin huivin jos olisi luennon aikana tullut kylmä. Jotenkin minulla oli sellainen muistikuva, että ennen minulla oli aina luennoilla todella kylmä! Noh, tällä kertaa oli kyllä aivan superkuuma eikä huivia tarvinnutkaan käyttää kun vasta kotiin mentäessä. Kuvat ovat otettu aikaisemmin, kiitos Emma kuvista :)


tuoksu, Jean Paul Gaultier, Intense
toppi, Zara
hame, Tiger of Sweden
aurinkolasit, Ray-Ban
kello, Michael Kors
helmikoru, House of Elliot
kengät, Tamaris


Huh, näitä kuvia katsellessa olen iloinen siitä, että pääsen tänään taas Q Hairin Tarun luo! Tuo juurikasvu rupeaa taas olemaan aika paha ;) 

Aurinkoa maanantaihin!

Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa, Bloggerissa, Instagramissa, Pinterestissä ja Snapchatissa teljanneito

13 comments

 1. Mikä olet aiemmalta koulutukseltasi ja mitä nyt aloit opiskelemaan?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse asiassa en varsinaisesti aloittanut opintoja nyt, vaan jatkan opiskelua mihin jäin Vaasassa :) opiskelu töiden ohella on ollut tauolla sen jälkeen kun muutimme Helsinkiin kaksi vuotta sitten! Ennen sitä opiskelin vuoden verran ammattikorkeassa, mutta totesin, ettei se ollutkaan mun paikkani. Kaksi keskenerästä ei valitettavasti yhtä tutkintoa tee :D tein peruskoulun jälkeen kaksoistutkintona lukion ja datanomin, vaikkei siltä enää tunnukaan :D sen huomaa kyllä, etten ole alalla ollut hetkeen ja mieheni(joka siis on it-alalla) kiusaa minua jatkuvasti siitä :D

   Delete
 2. Miten olet aikoinaan päätynyt pankkiin töihin? Jos olet tosiaan datanomi+yo koulutukseltasi, niin eihän tuo pankki välttämättä vastaa koulutustasi? Olisin muutenkin kiinnostunut kuulemaan urastasi, eli aloititko pankissa ihan kassalta? Harva taitaa tosiasiassa aloittaa suoraan neuvotteluista :) Työskenteletkö nyt sitten yritysasioiden, henkilöasiakkaiden, lainojen vai sijoittamisen tai esim uusasiakashankinnan parissa? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hain pankkiin, sillä halusin opintojani vastaavan työpaikan. Halusin kokeilla työskentelemistä sen parissa mitä olin jo opiskellut muutaman vuoden it-alan työni ohessa. Suunnitelmana oli tosiaan saada tutkinto valmiiksi töiden ohessa, mutta tänne Helsinkiin muutettuani se ei enää tuntunut mahdolliselta. Päätin nyt ryhtyä tuumasta toimeen :) Urani kannalta koen muutoksen olleen hyvä valinta. Aloitin pankissa henkilöasiakkaiden parissa ja työskentelen edelleenkin. Voin toki kertoa tarkemmin sähköpostitse teljanneitocitylife@gmail.com jos voin mitenkään auttaa tai kannustaa ura-asioissa! Tärkeintä on tosiaan tehdä töitä sen eteen, että elää unelmiansa, eikä lannistua muiden "ei kannata" ajattelusta :)

   Delete
 3. Todella upea, klassinen asukokonaisuus! Tuo Tigerin hame näyttää kivalta, pitääpä käydä kokeilemassa jos malli sopisi itsellenikin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin kyllä todellakin suositella Tiger of Sweden hameita! Tämä on kolmas hame heiltä, laatu on todella hyvä. Kangas pysyy kauniina ja ne istuvat minulle todella hyvin! Kannattaa muuten kokeilla useampaa eri mallia, sillä vaikka ne silmärääräisesti näyttääkin hyvin samalaiselta saattaa istuvuus kuitenkin olla hyvinkin erilainen. Toivottavasti sinäkin tykästyt niihin :)

   Delete
  2. ... En kuitenkaan suosittele pyöräilyä hameen kanssa, sitäkin on tullut kokeiltua :'D Pilasin ensimmäisen hameen sillä ;)

   Delete
 4. Replies
  1. Tack Matilda! :) Less is more, åtminstone ibland ;)

   Delete
 5. Eli jatkoitko siis opintoja ammattikorkeassa, siitä mihin Vaasassa jäi? En nyt oikein ymmärtänyt ensimmäisestä vastauksesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koin vuoden ammattikorkean opintojen jälkeen, ettei se ole oikea paikka minulle. Aloitin sen jälkeen Vaasan avoimen yliopiston kautta kauppatieteiden opintoja ja siitä jatkan nyt. En suosittele välttämättä tätä muille, sillä tällä tavoin meni n 60 op ammattikorkeassa hukkaan, vain 5 op saa hyväksiluettua. Mutta minkäs teet kun aina haluaa kaikki-heti-nyt ;) Jos kesken ammattikorkean opintojen huomaa, että haluaa sittenkin yliopistoon kannattaa sinnitellä ja hakea sitten suoraan maisteriohjelmaan ;) Opinto-ohjaajat auttavat todella hyvin tällaisissa asioissa, ohjaajani Sonja on todella sinnikkäästi jaksanut auttaa vuodesta toiseen <3

   Delete
 6. Moi!

  Olet todella tyylikäs ja aina niin viimeisen päälle huoliteltu! Tykkään tyylistäsi, sillä se naisellinen ja klassinen. :)

  Mulle jäi epäselväksi, että oletko siis jo kirjoilla Vaasan yliopistossa vai käytkö vain avoimen yliopiston kautta kursseja? :) Vai onko tarkoituksesi hakea avoimen kautta yliopistoon ilman pääsykoetta?

  Olen vain tosi kiinnostunut näistä opiskelu kuvioista, koska itselläni ne on selkeänä mielessä, mutta silti vähän auki.

  -Emmi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Emmi! Kyllä täytyy myöntää, että olen kyllä valinnut rennompia asuja myös nyt viime aikoina, cashmere neule ja huivi on vaan ihana yhdistelmä ;)
   Ota ihmeessä yhteyttä sähköpostitse jos kiinnostaa jutella tarkemmin ja keskustele yliopistojen ohjaajien kanssa, se kannattaa! Olen haalinut avoimen ja kesäyliopiston kursseja sopimaan kalenteriini, jotta varmasti saan mahdollisimman paljon tehtyä opintovapaani aikana. Kannattaa miettiä mikä itselle on se tärkein asia, haluatko opiskella mahdollisimman nopeasti, edullisesti vai pikku hiljaa töiden ohella?

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig