Follow my blog with Bloglovin Paris, Tour Eiffel and Canal Saint Martin | Teljänneito

Paris, Tour Eiffel and Canal Saint Martin

Muutama postaus Pariisista on vielä jäänyt luonnoksiin, maanantain piristykseksi tässä muutama kuva matkastamme aikaisemman postauksen lisäksi :) 
Tällä kertaa halusimme nähdä eri osia Pariisista kuin aikaisempina kertoina. Jo hotellia tilatessa valitsimme hotellin eri puolelta Seineä kuin aikaisempina kertoina. Hotellimme sijaitsi 6. kaupunginosassa. Hotellimme lähin metroasema oli Les Gobelins. Lähellä hotellia sijaitsi mm. Jardin du Luxembourg, Latin quarter ja Rue Mouffetard. Varsinaista todo-listaa meillä ei kuitenkaan ollut, vaan halusimme päästä nauttimaan tunnelmasta Pariisin kaduilla, kävellä rauhassa Eiffel-tornin puistossa sekä Seinen rantaa pitkin. 

Pariisissa ollessa kannattaa muistaa, että metro on ehdottomasti kätevin tapa liikkua. Yhden päivän aikana on täysin mahdollista tutustua useampaan kaupunginosaan eri puolilla kaupunkia metron avulla. Metrolinjan vaihtamista useamman kerran ei kannata arastaa. Me nautimme todella paljon kävelemisestä, mutta näinkin isossa kaupungissa kannattaa säästää jalkoja shoppailuun ja kohteessa kävelemiseen. Vaikka olen kokenut korkokenkien käyttäjä olisi ehkä ollut viisasta pakata mukaan edes yhdet korottomat kengät! :D 

Hotellin valitseminen täysin toiselta puolelta kaupunkia kuin aikaisemmin oli mielestäni todella hyvä valinta. Tällä tavalla tuli myös käytettyä eri metropysäkkejä kuin aikaisemmin ja Eiffel-tornin puistoon tultiin tällä kertaa Ecolé Militaire-asemalta.


Matkan toisena päivänä halusimme Galerie Lafayette Hausmann-tavaratalossa shoppailun jälkeen lähteä tutustumaan Canal Saint Martinin alueeseen. Olin lukenut siitä Maijan blogista ja ajattelimme lähteä sinne lounaalle. Menimme metroon ja hyppäsimme pois République-pysäkillä.  Canal Saint Martin oli rentoa aluetta, joskin kyseisenä päivänä hieman hiljainen. Alueella oli monta mukavan näköistä lounaspaikkaa ja meille iski se niin kovin tuttu valinnanvaikeus ;) Voisin kuvitella, että lämpimänä kesäpäivänä alue on todella eloisa, suosittelen tutustumaan Canal Saint Martiniin mikäli haluaa nähdä hieman erilaista osaa Pariisista!
 
2 comments

  1. Hei missä hotellissa olitte ja suosittelisitko sitä tai jotakin toista hotellia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se oli pieni boutique-henkinen hotelli Five. Hotelleja on varmasti aika laidasta laitaan Pariisissa, joten kannattaa valita hotelli riippuen millä alueella haluaa oleskella.

      Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig