Follow my blog with Bloglovin Kitchen materials | Teljänneito

Kitchen materials


Siitä kun viimeksi kirjoitin täällä blogin puolella keittiöremontista on jo kulunut vähän aikaa, joten nyt on jo korkea aika taas pohtia valintoja keittiöömme täällä blogin puolella :)
Nyt kun keittiöremontimme on jo käynnissä haluan kertoa mitä olemme keittön suhteen päättäneet tehdä.


Lueskelin taannoisesta Kitchen-postauksestani mitä ajatuksia meillä oli ennen remonttiin ryhtymistä ja hyvin samoilla linjoilla ollaan edelleen muutamaa kohtaa lukuunottamatta :) Tässä uudelleen ajatuksia keittiön materiaaleista ja valinnoista:

- Korkeakiiltioiset valkoiset kaapit 
Mietimme vaihtoehtoisesti mattapintaisia kaappeja mutta päädyimme kiiltäviin oviin. Olen todella tyytyväinen valintaan!
 
- Yläkaapit tulisi olla neliömäiset ilman vetimiä ja ilman kourua. Yläkaappi on yksirivinen.
Halusimme, että yläkaapit ovat mahdollisimman kevyen ja yksinkertaisen näköiset. Tämä toive toteutui todella kauniilla tavalla.

- Alatasossa laatikostot saa olla kouruilla
Koko alataso ovat laatikostoja, ilokseni tiskikone siirtyi toiselle seinälle! Kuvassa näkyvät Domus keittiön kauniit laatikostot lasisilla seinillä.
 
- Pistorasiat tulisi olla valkoiseen tasoon upotettuna. Tämä onnistui kuvassa olevan Savon pistorasioiden avulla.

- Allas tulisi olla valkoinen  ja altapäin kiinnitettynä. Altaaksi valitsimme tyylikkään Blancon valkoisen altaan.

- Hana tulisi olla valkoinen. Myös hanamme on Blancon, se on valkoinen ja mallia Linus. Mietimme myös vaihtoehtoisesti kupariväristä tai rosekultaista hanaa, mutta päädyimme tähän valkoiseen.

- Valaistus huomaamattomat led-valot. Led valaistus upotettiin kaappien taakse jolloin valot itsessään ei näy lainkaan. Olen aivan superinnoissani siitä, että kaikki kolme valoa(yläkaappien päällä, alla ja alakaappien alla) on säädettävissä erikseen kaukosäätimellä, se on niin lapsellisen hauskaa! :D

- Valkoinen taso, valitsimme valkoisen kvartsikivitason
  Aikaisemmassa postauksesa pohdin eri materiaalien eroja. Puu- tai laminaattitaso eivät olleet vaihtoehtoja, mutta kivi(kuten kvartsi) tai corian(komposiitti) oli vaihtoehtoina. 
Luulin, että valinnassa hinta tulee olemaan ratkaiseva tekijä, mutta olin väärässä. Saimme koepalan kotiin kokeiltavaksi valkoisesta corianista(komposiitti), ja onneksi niin. Corian näyttää päältäpäin kiveltä ja on hinnaltaan edukkaampi kuin kivi. Coriania voi muokata lämmön avulla ja siitä voi esimerkiksi tehdä altaan samasta materiaalista. Mutta kokeiltuamme koepalalla tavallista käsittelyä huomasimme, että corian naarmuuntuu todella helposti ja saimme kuulla, ettei se myöskään kestä lämpöä kovin hyvin. Kokeilun jälkeen päädyimme kivitasoon ja olen siitä todella tyytyväinen.

- Välitila?
 Vanhassa keittössä välitila ja taso on tummanharmaata kiveä, joten ajatus siitä, että uusi välitila tai taso olisi marmoria tuntui aivan liian tunkkaiselta. Päätimme siis, että tuomme keittiöömme marmoria pienten yksityiskohtien avulla, kuten leikkuulaudan tai tarjottimen muodossa.
Halusimme lopulta koko takaseinän olevan samaa materiaalia ja olimme jo päättäneet materiaaliksi microsementin. Kävin katsomassa eri sävyjä ja mieli vaihtui täysin! Liikkeessä oli esillä nestemäistä kangastapettia ja rakastuin siihen ensisilmäyksellä, niinpä meidän välitila ja koko takaseinän materiaaliksi valikoitui nestemäinen kangastapetti.

Kodinkoneita on monen monta erinäköistä ja hintaista tarjolla ja valintamme ovat seuraavat:

- Integroitu  Boschin jääkaappi-pakastin sekä astianpesukone

- Valkoinen Smegin uuni vaalealla lasilla näyttää juuri niin hyvältä kuin toivoinkin!

- Valkoinen keittotaso
Induktiokeittotaso upotetaan valkoiseen tasoon ja halusimme mahdollisimman vaalean keittotason, joka löytyi Boschilta. Meitä kovasti peloteltiin, että valkoinen keittotaso on hankala pitää puhtaana, se jää nähtäväksi ;)

- Mikro on kaapissa piilossa
Jotta keittiö olisi mahdollisimman yksinkertainen, päätimme laittaa mikron piiloon. Se sijoitettiin kaappiin uunin yläpuolelle.

Olen todella tyytyväinen siitä, että vihdoinkin saamme uuden keittiön! Se oli jo tätä asuntoa vuosi sitten ostettaessa ajatuksissa ja koko asunnon ilme muuttuu keittiötä uusittaessa. Kuten tiedätte remonteilla on tapana paisua ja niinhän tässä kävi meillekin. Olimme haaveilleet laittian uusimisesta tästä nykyisestä tammiparketista ja uusi lattia tulee olemaan aivan huikea! :)
Myös makuuhuoneemme on saanut uuden ilmeen uusilla peililiukuovilla ja sängynpäädyllä.

Keittiöremontti on tosiaan vielä kesken ja olen ottanut niitä kauheita "ennen-kuvia" ja keräilen tässä rohkeutta jotta uskallan ne postata myös tänne blogin puolelle :D Ennen ja jälkeen-postaukset ovat ehdottomasti omia suosikkeja!

Olisi mukava kuulla mitä ajatuksia tai kysymyksiä teillä on keittiöön liittyen!10 comments

 1. Replies
  1. Ehdottomasti saa, olenkin ajatellut, että budjetti on myös sellainen asia joka olisi hyvä käydä läpi täällä blogin puolella. Osittain siitä, että alkuperäinen budjetimme ei pitänyt.

   Delete
 2. Jännä juttu teillä tuo koepala-Corianin naarmuuntuminen. Meillä Corian-taso ollut käytössä jo pari vuotta eikä mitään naarmuuntumisen jälkiä ole havaittavissa. Coriania pystyy hiomaan ja paikkaamaan (jos syntyy naarmuja tai reikiä) ja tuo yhditesttynä saumattomuuteen oli meille iso tekijä. Mutta en ole kyllä vielä yhtään naarmua onnistunut tasoon saamaan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi, olipa mukava kuulla, että olet ollut todella tyytyväinen tasoonne! Hyvä kun se on pysynyt naarmutta, ja onhan se saumattomuus aivan mielettömän kaunis asia! Emme kuitenkaan uskaltaneet ottaa riskiä ettei se olisi meidän käytössä kestänyt :)

   Delete
 3. Heippa! Keittiösuunnitelmat kuulostavat hienoilta! Itsellänikin juuri remontti valmistumassa ja hyvin samantapainen keittiö tuli myös meille ihan savon pistokkeista alkaen. :) Vinkkinä muuten ellei teillä jo liesituuletinta ole, meillä se asennettiin litteänä kattoon (olikohan AEG:ltä), jolloin se ei vie tilaa seinältä, tai meidän tapauksessa vie näkymää saarekkeen yli.
  -HY

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo Savon pistokkeet on aivan nerokkaat! :) Nauttikaa siitä, että remontti on jo valmistumassa, keittiöremontiin keskellä ei ole kivaa olla ;) Kiitos liesituuletinvinkistä, olen katsonut sellaisia liesituulettimia ja ne ovat todella tyylikkäät! Meidän liesituuletin on sisäänrakennettu yläkaappiin, joten se vie sen yhden puolikkaan yläkaapin verran tilaa.

   Delete
  2. ... itse asiassa liesituuletin on vielä pahvilaatikossa tuossa lattialla, mutta eiköhän se pian löydä oikeaan paikkaan ;)

   Delete
 4. Moikka,

  keittiösuunnitelma kuulostaa hienolta. Onko sulla tietoa miten tuota nestemäistä kuitutapettia voi pyyhkiä? Meillä puuttuu vielä keittiönvälitila ja tuo kuulostaa mahtavalta idealta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pia, suosittelen todellakin nestemäistä kangastapettia! Se on lakattu kahteen kertaan, silloin se kestää myös pyyhkimistä. Kokeilin koepalaan soijakastiketta ja tomaattipyreetä, lähti irti helposti :)

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig