Follow my blog with Bloglovin Kitchen | Teljänneito

Kitchen

Rentouttava viikonloppu on taas takana ja olemme pohtineet enemmän keittiön uusimista. Suunnitelmat alkaa selkiintyä, mutta vielä on monta yksityiskohtaa jotka ovat vailla ratkaisua. Olemme saaneet kahdelta keittiövalmistajalta tarjouksen joista yksi voisi olla vaihtoehto. Odotamme vielä muutamia tarjouksia. On ollut melko mielenkiintoista nähdä, miten eri tavoin suunnittelijat toimivat. Sen lisäksi, että keittiön tulisi olla oikeanlainen on mielestäni tärkeää, että myös suunnitelu yhdessä keittiösuunnittelijan kanssa olisi mieluisaa. Itse odotan keittiövalmistajan edustajalta nimenomaan suunnittelijan uusia näkökulmia ja ehdotuksia, en mitään ylimielistä insinöörimäistä "ei onnistu"-asennetta. Tämänkaltaista "suunnittelua"on meinaan myös ollut tarjolla.


  Olemme paljon pohtineet miltä haluamme keittiön näyttävän, tässä muutama ajatus:

- Korkeakiiltioiset valkoiset kaapit 
Toinen vaihtoehto ovat mattapintaiset valkoiset ovet, mutta omaa silmää korkeakiiltoiset ovet miellyttävät tällä hetkellä enemmän.

- Yläkaapit tulisi olla neliömäiset ilman vetimiä ja ilman kourua. Yläkaappi on yksirivinen
Haluamme, että yläkaapit ovat mahdollisimman kevyen ja yksinkertaisen näköiset

- Alatasossa laatikostot saa olla kouruilla
Koko alataso tulisi olla laatikostoja, astianpesukonetta lukuunottamatta

- Pistorasiat tulisi olla valkoiseen tasoon upotettuna 

- Allas tulisi olla valkoinen  ja altapäin kiinnitettynä

- Hana tulisi olla valkoinen

- Valaistus huomaamattomat led-valot

- Valkoinen taso, komposiittia?
 Täytyy myöntää, että en oikein ymmärrä kaikkien tasojen materiaalin eroja. Puu- tai laminaattitaso eivät ole vaihtoehtoja, mutta kivi, kvartsi tai komposiitti tms on ok. Tässä hinta tulee olemaan ratkaiseva tekijä

- Välitila?
Tällä hetkellä näkyy todella paljon marmoria keittiöissä ja olen kovasti tykästynyt siihen. Mitä mieltä te olette marmorista? Suvi pohti juuri blogissaan "Marmoria keittiön välitilaan?"-postauksessa välitilan uusismista, Suvin ajatuksista voi lukea täältä. Tällä hetkellä välitila ja taso on tummanharmaata kiveä, joten ajatus siitä, että uusi välitila tai taso olisi marmoria tuntuu aivan liian tunkkaiselta. Luulen siis, että tuomme keittiöömme marmoria pienten yksityiskohtien avulla, kuten leikkuulaudan tai tarjottimen muodossa.

Kodinkoneita on monen monta erinäköistä tarjolla ja valintamme ovat todennäköisesti seuraavat:

- Integroitu jääkaappi-pakastin sekä astianpesukone

- Valkoinen uuni 
Valkoinen uuni vaalealla tai peilipintaisella lasilla näyttää mielestäni kevyemmältä kuin musta uuni

- Valkoinen keittotaso
Induktiokeittotaso upotetaan valkoiseen tasoon ja haluaisimme mahdollisimman vaalean keittotason. Mielellä on vaalea keittotaso valikoimassaan, kuin myös Siemensillä.

- Mikro olisi kaapissa piilossa
Jotta keittiö olisi mahdollisimman yksinkertainen päätimme laittaa mikron piiloon. Todennäköisesti se sijoitetaan kaappiin uunin yläpuolelle.

 

Tämän piirrustuksen tein heti keitiösuunnittelijan kanssa vierailun jälkeen, sillä halusin heti ajatukset paperille. Piirrustus on kaikkea muuta kuin tarkka ja kaunis, mutta ainakin siitä saa selville suurin osa ajatuksista :D Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että astianpesukoneen paikka ei ole nurkassa, mutta mitään ei olla vielä päätetty.
Täytyy vielä pohtia tarkemmin, mitä toimintoja keittiöltä odotamme, mutta siitä lisää myöhemmin :)


Ihanaa viikkoa kaikille! Tälle viikolle on jo luvattu vähän lämpimämpää, jes! Kyllä se kevät sieltä vielä tulee ;)

8 comments

 1. Hei,

  Ekaa kertaa kommentoimassa. Yleensä vain taustailen.

  Meillä on marmoria eteisaulassa, portaissa ja kylppärissä. En suosittele. Se on niin huokoista, että jopa pitkään seisonut vesi jää tahraksi, jota ei saa irti. Toiseksi meillä lattia on halkeillut jokin verran. Marmori kuulostaa hienolta ja ylelliseltä, mutta ajan kanssa se näyttää ihan muulta.

  Käypä vilkaisemassa omakotivalkoinen blogin uutta keittiötä. Sieltä voisit saa jotain vinkkejä.

  Vakkarilukija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja kiitos todella paljon kommentistasi!! :) Kommentteja ovat niin mukava lukea kun kuulee teidän omia ajatuksia <3 Hyvä tietää, että marmori on hankala.. Todennäköisesti valitsemme jotain marmorinkaltaisia materiaalia ja ehkäpä vaan johonkin tarjottlimeen tms.. Käyn edelleen kyllä taistelua itseni kanssa, että pitäisikö sittenkin sen valkoisen tason sijaan pohtia marmori-kuviollista! :) Kiitos, kävin taas vilkaisemassa Omakotivalkoinen-blogia ja olemmekin katsomeet tuota Epoq keittiötä Gigantissa ja olimme vähän skeptisiä, ilmeisesti turhaan! :)

   Delete
 2. Piti tulla kehumaan, kun löysin blogisi ja tykästyin heti :)

  Keittiösuunnitelma näyttää ihanalta :) Tosin, jos jääkaappi ja uuni ovat vierekkäin, niin saattaa nsotaa sähkökulutusta (näin olen kuullut) ja jääkaapin suhteen on kätevää jos se on laskutason vierellä. Tosin se on kyllä ehkä enemmänkin makukysymys :)

  - Katja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katja ja tervetuloa lukijaksi! :) Kiitos todella hyvästä huomautuksesta, täytyypä varmistaa miten tuo sähkönkulutus menee kodinkoneiden osalta! Laskutilaa on hieman vähänlaisesti keittiössä, sitä voisi kyllä olla enemmänkin ;) Uunin vieressä on ehdottomasti oltava myös laskutilaa, tässä tapauksessa se taitaa viedä jääkaapin laskutilan :D

   Delete
 3. Innolla odotan millainen keittiöstänne tulee, varmaan ihana, suunnitelma ainakin kuulostaa tyylikkään yksinkertaiselta. Miettisin vielä uunin sijoittelua, ei jääkaapin viereen aina uunista tulee lämpöä myös ulos, joten en laittaisi kylmälaitteen viereen. Uunissa paistetaan yleensä laatikoita, patoja, pullia, piiraita hieman pidempään ja sieltä tulee höryjä ja tuoksuja, joten olisi hyvä, jos sen päällä olisi liesituuletin. Laittaisin sen lieden alle, kyllä ne paistokset jaksaa alhaalta nostella, jääkaapista tulee useammin otettua ruokia esiin, joten sen lähellä hyvä olla laskutaso. Mutta tsemppiä remonttiin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tii, olisin jo aivan valmis tilaamaan keittiön heti nyt!! :D Täytyy kuitenkin yrittää malttaa kysyä muutamia tarjouksia, jotta saamme hyvän kokonaisuuden hyvään hintaan. Olemme neljän suunnittelijan kanssa käyneet suunnitelmaa läpi, eikä mikään niistä ole kommentoineet uunin sijoittamista jääkaapin viereen. Kieltämättä se laskutaso jääkaapin viereen olisi hyvä! Puh, vielä on monta asiaa mietittävänä kyllä ;)

   Delete
 4. Yhdyn täysin edellisiin: jääkaappi/pakastinta ja uunia ei kannata laittaa vierekkäin. Kylmälaitteiden jäähdytysjärjestelmät ylikuumuvat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi, tämä on asia joka ei ole itsellä tullut mieleen, mutta kuulostaa loogiselta. Täytyy varmistaa vielä suunnittelijalta sekä koneiden valmistajalta mitä mieltä he ovat asiasta!

   Delete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig