Follow my blog with Bloglovin Our wedding in Bellagio, Italy ♥ | Teljänneito

Our wedding in Bellagio, Italy ♥

Häidemme suunnittelu alkoi kaksi vuotta sitten kun kihlauduimme Siennassa. Siitä oikeastaan koko idea juhlia häitämme Italiassa alkoi. Rakastamme Italiaa ja halusimme häistämme ikimuistoiset. Suunnittelu alkoi konkreettisesti kun otimme hääsuunnittelijaamme Tiinaan yhteyttä. Valitsimme MyChoice Events Tiina Oksasen häässuunnittelijaksi muutaman puhelinkeskustelun sekä sähköpostin jälkeen ja olemme niin kiitollisia Tiinalle kaikesta avusta jonka olemme häneltä saaneet. Tiina on ollut ihan korvaamaton! Hän on hoitanut täydellisesti kaikki viralliset asiat vihkimiseen liittyen ja juhlat pienintä detaljia myöden alusta loppuun saakka, kiitos Tiina niin paljon tästä! 
Tapasimme Tiinan ensimmäisen kerran vuosi ennen häitä ja voimme ehdottomasti suositella häntä kaikille jotka haluavat juhlia häitänsä Italiassa.
Getting Ready:
Hääpäivä alkoi rauhallisesti aamupalalla hyvin nukutun yön jälkeen. Vielä aamupalan yhteydessä googletin toiveikkaana päivän sääennusteen jospa luvattua sadetta ei tulisikaan.  Samana hetkenä sain puhelun Tiinalta joka ilmoitti, että siirretään vihkiminen pieneen puistossa olevaan kappeliin varmuuden vuoksi. Sade ei menoa ja tunnelmaa haitannut, ehkä jopa päinvastoin! Sadehan tuo onnea, rakkautta ja rahaa ;)

Olin muutamaa päivää etukäteen tehnyt koekampauksen ja koemeikin. Kampaaja ja meikkaajani Lisa tuli hotellillemme ammupäivällä avustajansa kanssa jossa laittauduimme yhdessä äitini ja kaasoni kanssa. Laittautumisen yhteydessä kaasoni Wilma oli järjestänyt meille lounaan joka tuotiin meille juuri oikeaan aikaan ja vihdoinkin oli aika korkata samppanjan! Koko hotelli kuuli varmasti kiljahdukset ja naurut kun skoolasimme parvekkeellamme ;)


Skoolauksen jälkeen vuorossa oli hääpuvun pukeminen joka meni yllättävän nopeasti kun kaasoni kiristi nyöritystä. Pukuni oli hankittu puoli vuotta sitten Turun hääpukuliikkeestä AngelicaBrides ja on David Tutera puku Billie. Olen todella tyytyväinen hääpukuuni ja AngelicaBridesin tytöt ja ompelija onnistui saamaan toivomani nyörityksen täydelliseksi!Puku: David Tutera Billie, Angelica Brides
Kun hääpuku oli puettu liittyivät tuleva aviomieheni ja bestman joukkoon, voi apua mitä komistuksia!! ;) Smokki istui täydellisesti. 
Oli aika lähteä kuvaajamme kanssa kohti meidän venekuljetusta vihkipaikalle, nyt ei ollut enää kuin muutama tunti ennen vihkimistä. Vaikka yritti pysyä rauhallisena niin kyllähän sitä jo kovasti jännitti ;) Olimme hyvissä ajoin varanneet puisen veneen jossa otimme kuvia kuuluisan Villa Balbianellon edessä ja lähdimme toiselle puolelle Como-järveä Tremezzoon jossa vihkiminen pidettiin.Wedding Ceremony:

Vihkiminen pidettiin Tremezzon satumaisissa maisemissa Como-järven rannalla. Hääsuunnittelijamme Tiinan kanssa kävimme katsomassa paikan vuosi sitten ja maisemat ovat niin upeat! Kuten rakas ystäväni Karolinakin totesi, tänne tulemme tulevaisuudessa hääpäivänämme uudelleen. ♥ 

Vihkiminen oli siviilivihkiminen ja suoritettiin italiaksi Comon kunnan virkamiehen toimesta. Hääsuunnittelijamme Tiina toimi tulkkina. Saimme postissa dokumentit jotka toimitetaan maistraattiin jotta avioliitto saadaan rekistreöityä myös Suomeen. Onneksi Tiina on ollut apuna, hänen ansiostaan kaikki on sujunut niin vaivattomasti!


Bridesmaids and bestman:


Miten olisinkaan selvinnyt ilman kaasojani? ♥ Pitkäaikainen ystäväni Sara oli asiantuntijan roolissa joka aina yhtä rauhallisen kuuntelee ja pohtii mitä ikinä sydämmellä onkaan. Sara osasi monessa asiassa auttaa, sillä he meni miehensä kanssa naimisiin vuonna 2011 joten onhan asiantuntijan titteli kohdallaan ;) Häneltä tuli hyviä tipsejä budjettiin sekä muuhun liittyvää. Vaikka Sara olikin kaasona hänellä oli tietysti kamera mukanansa, sillä Vaasassa hän toimii kuvaajana ja myös hääkuvaajana! Annan kanssa olemme olleet ystäviä yläasteelta asti ja hän onkin yksi niitä jota alkuaikoina Helsinkiin muuton jälkeen itkin ja ikävöin niin kovasti. Onneksi Vaasaan tulee mentyä useasti, seuraavan kerran jo kahden viikon päästä taas! Wilman kanssa olemme tunteneet sattuneesta syystä vuodesta 2011, sillä hän on rakkaan aviomieheni sisko ♥  Meillä synkkasi heti todella hyvin ja Wilmasta onkin tullut minulle tärkeä ystävä ja siksi halusinkin hänet kaasoksi ja "järjen ääneksi" sillä ilman Wilmaa olisi painajaiset toteutunut ja olisin ollut varmasti myöhässä omista häistä :D
Bestmanina oli aviomieheni pitkäaikainen ystävä joka sai pitää huolta siitä, ettei sulhanen stressaa liikaa ja että juomaa riittää ;) 

Vihkimisen jälkeen alkoi juhlat! Prosecco korkattiin ja skoolailtiin puistossa ja olo oli onnellinen, rakastunut ja helpotunut ♥  
Seuraavaksi luvassa oli juhlapaikalle siirtyminen venekuljetuksella takaisin Bellagioon.
Wedding Reception:


Meille tärkeintä oli, että saamme juhlia häitämme yhdessä rakkaiden ystävien ja sukulaisten kanssa. Juhlissä tärkeintä on ehdottomasti vieraat ja tunnelma! 


Adalmina, Char ja Karolina ♥
Tottakai meitä jännitti, että miten kutsutut vieraat reagoisivat kun kerromme, että häitä juhlitaan Italiassa. Iloiksemme asia otettiin todella hyvin vastaan ja tottakai ymmärsimme, että ihan kaikki kutsutut eivät pääse paikalle. Osallistujamäärä kuitenkin pääsi yllättämään todella positiivisesti! ♥Halusimme tosiaan rennon tunnelman, joten istumajärjestys oli tärkeä. Olemme siitä saaneet kiitoksia jälkikäteen monelta, joten oletan että onnistuimme siinä hyvinkin ;) 

Juhlapaikka oli kauniisti koristeltuna: valkoiset pöydät ja valkoiset hupulliset tuolit, valkoiset kynttilät ja valkoiset hortensiat ♥ Alunperin olimme ajatelleet pioneja hääkukiksi, mutta muutama päivä ennen häitä saimme tiedon, että pionit olivat sen verran huonokuntoiset, että ne suositeltiin vaihtaa muihin kukkiin. Valitsimme hortensiat koristelemaan pöytiä ja vihkipaikkaa. Myös minun ja kaasojen hääkimppu oli hortensioita. Hortensiat olivat todella kauniit, ei harmittanut kyllä yhtään että pionit jäivät pois.
Istumajärjestyksen, menun ja pöytänumerot olimme askarrelleet itse Ikean valokuvaraameista sekä liitutaulumaalilla, olen todella tyytyväinen lopputulokseen :)

Päätimme, että juhlissa ainut virallinen ohjelma on ruoka ja muutama puhe. Mielestäni typerät leikit on vaan ärsyttäviä ja ilmoitimme etukäteen myös kaasoille ja bestmanille, että emme halua heidän keksivän mitään yllätysohjelmaa. Olimme päättäneet juhlia häitä ilman lapsia ja mielestäni se oli hyvä päätös. Toki sekin oli asia joka hankaloitti asioita vieraidemme osalta, mutta vieraat tuntuivat olevan myös tyytyväisiä lapsettomiin häihin :)
Aika meni kuin siivillä ja viimeiset juhlijat olivat juhlineet vielä aamuun asti ja skumpat olikin osana aamupalaa seuraavana päivänä ;)
The details:

Olin Designiston avulla ihastunut LouisVuittonin Louise laukkuun jota olin heiltä lainannut aikaisemmin. Tykästyin laukkuun sen verran paljon, että ostin häitä varten omani, laukulla tulee olemaan paljon käyttöä häidenkin jälkeen! Ilokseni laukun nude väri oli sävy sävyyn minun Christian Louboutin Pigalle-kenkien kanssa.
Hääpukuni on David Tutera Billie.

edit: Designisto laukkulainaamo lopetti toimintansa keväällä 2015.
Halusin vieraskirjan juhlapaikalle johon vieraamme voisi kirjoittaa tervehdyksensä ja onnitella meitä, ostin sen hyvissä ajoin Tukholman Ordning&Redasta. Halusin muistoksi myös siihen sopivan kynän, joten hankimme Parkerin kynän sävyssä "Pink Gold" johon kaiversimme hääpäivämme ja paikan muistoksi.
The Menu:
Halusimme hyvää italialaista ruokaa ja sitä todellakin saatiin! Kun kakku oli syöty oli kyllä mahtavaa että puvussa oli nyöritys, siinä sitten löysättiin pukua ja henki pääsi taas kulkemaan :D


Kun saavuimme juhlapaikalle tarjolla oli kuohuvaa pizzalajitelman kera jotta saataisiin pahin nälkä taltutettua ennen varsinaista ruokailua.


Alkuruokana oli perinteistä antipastoa: caprese, parmakinkkua ja melonia, parmesanilla höystettyä salamia ja rapucoctail
Primi piatti, eli ruoka ennen varsinaista pääruokaa, oli mielettömän herkullinen pasta di radicchio e scamorza! Siinä oli scamorza juustoa sekä punakaalia ja oli ihanan kermainen ;) 
Secondi piatti, eli pääruoka, oli Tagliata di manzo tai Tagliata di tonno, eli grillattua naudan ulkofilétä tai pariloitua tonnikalaa. Naurettiin kuvaajan kanssa, että pääruoka oli niin herkullinen että se syötiin ennenkuin ehti kuvata pääruoan! :D


Voi kunpa näitä herkullisia confetteja olisi saanut mukaan kotiinkin, ne oli niiin herkullisia! ♥


The Wedding Cake:
La Torta nuziale

Olisittepa kuulleet ne riemunkiljahdukset kun näimme kaasoni kanssa kakun! En ole elämässäni niin suurta kakkua nähnytkään, se oli valtava! Ihana! Ja vielä hyvänmakuinenkin ;) Halusimme hyvin perinteisen mansikka-kermakakun ja se oli nappivalinta. Kakku oli päällystetty kauniisti kiiltävällä metallihohtavalla kermalla, vaikea selittää sillä alla olevasta kuvasta saattaa saada vaikutelman että kuva on otettu salamalla, mutta kakku oli siis kiiltävä :D
Wedding Photography:


Postauksen kuvat ovat kuvaajamme Hannu Perälän ottamia kuvia.
Hääsuunnittelijamme ehdotti muutamia italialaista hääkuvaajaa meille aluksi, mutta meillä alkoi jo hyvissä ajoin kehittyä toisenlainen idea hääkuvaajasta. Olisihan italialainen kuvaaja tuonut jotain erilaista häihin, mutta päätimme toisin. Halusimme mukaamme kuvaajan Suomesta ja kun saimme Hannun innostumaan ajatuksesta  niin olimme erittäine tyytyväisiä! Hannulla oli tulvea vaimo Jossu mukanansa(menevät elokuussa naimisiin, heillä tulee olemaan ihan huikeat häät!) joka auttoi todella paljon kuvaajaa ja vielä kaiken lisäksi  Jossukin otti ihania kuvia ♥ 
The Wedding Ring:

Selailin monen monta häälehteä ja katselin erilaisia sormuksia hyvissä ajoin. Kihlasormukseni on solitaire yhdellä brilliantilla. Pidän kihlasormuksestani todella paljon, erityisesti kun se on aviomieheni valitsema sormus, hän kun kosi minua todella romanttisesti yllättäen Siennassa vuonna 2012 ♥ Tiesin haluavani vihkisormukseksi rivisormuksen jossa kaksi timanttiriviä.  Kun näin kollegani Sarin sormuksen oli pakko kysyä mistä hän noin kauniin sormuksen on löytänyt. Hän suositteli Turkulaista Morris Lindblomia. Noin vuosi sitten otin heihin yhteyttä ja siitä alkoi vihkisormukseni suunittelu! Rivisormus-ideasta kehittyi oma sormus jossa myös keskellä timantti ja pikkutimantteja peittämässä yläreunaa. Lindblomin Joachimin palvelu on ollut aivan erinomaista ja sormus on täydellinen ♥ 

Tulipas tästä pitkä postaus, mutta kun niitä ihania kuvia on niin paljon ja haluaisin jakaa kanssanne kaiken! :) Tottakai vastaan mielelläni kysymyksiin jos tulee jotain mieleen :)
Kaikien kaikkiaan oli meiletön päivä ja onnistuneet häät, tätä päivää muistamme yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa pitkään! Pysyimme hyvin budjetissa, ja olihan se tiedossa, että kun järjestämme häitämme niin on överit tiedossa :D
Häiden jälkeen oli mukava käydä pyörähtämässä Milanossa shoppailemassa ja sen jälkeen suunnata Vaasan saaristoon kahdestaan mökkeilemään ja uimaan Albert-koiran kanssa ♥

25 comments

 1. Teidän päivänne kuulostaa aivan täydelliseltä, ja miten kaunis morsian olitkaan!

  Olen lueskellut blogiasi reilun vuoden verran, enemmän ja vähemmän säännöllisesti, mutta nyt kesän ajan tästä on tullut yksi lemppareistani! Pidän todella paljon tyylistäsi ja muutenkin blogisi sisällöstä. Ihanaa kesää teille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Eveliina mikä ihana kommentti!! :) Ihana kuulla että tykkäät blogista :) Aina saa myös tehdä toivomuksia jos on jotain tiettyä mistä haluaa blogissani lukea enemmän! :) Ihanaa ja aurinkoista kesää :)

   Delete
 2. Det är bara kul med långa bröllopsinlägg - roligt att läsa om dagen och se bilder! Den bilden där ni står på stenterrassen och tittar ut över vattnet är otroligt lyckad, jättefin! =D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är roligt att höra att inlägget inte kändes för långt! :) Jo den bilden är en av mina favoriter <3

   Delete
 3. Tosi kaunis ja näyttävä vihkisormus, se ei vaan sovi tuohon kihlaan yhtään yhteen. Ovat niin epätasapainossa keskenään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kauneus on katsojan silmässä, ja olet oikeassa ettei kombinaatio ole tyypillinen valinta :)

   Delete
 4. koko homma........paljon melua tyhjästä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmi kuulla, että häät aiheutti sinussa ikäviä tunteita. Meidän häät oli minulle suuri päivä ja minulle naimisiin meneminen oli tärkeää ja suuri asia, yksi elämäni suurimmista asioista jota mielestäni ei tulisi vähätellä <3

   Delete
 5. Teidän häät on kyllä hiponeet täydellisyyttä! Ehkä hienoimmat mistä oon koskaan kuulleet. Mutta tietenkin onnea nyt siitä kaikkein tärkeimmästä - että olette vihdoin saaneet toisenne ja pääsette nauttimaan ihanista vuosista yhdessä! Kaikkea hyvää tuoreelle avioparille <3<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ihana kauniista sanoista <3 <3 Kyllä tässä menee hetki ennenkuin asiaan tottuu ja muistot elämämme onnellisimmasta päivästä säilyy ikuisesti <3

   Delete
 6. Aivan ihanaa! Just noin ne häät pitää järjestää! Bellagio sattuu olemaan yksi mun suosikkikohteista... Näyttää vähän siltä että olitte Silviolla...
  Terveiset iltaaurinkoisesta Lontoosta!
  Tibs

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos terveisistä Lontoosta!! Kyllä vain, hotellimme oli Silvio josta parvekekuvat on kuvattu :) Bellagio on niin älyttömän kaunis paikka, siellä mieli lepää ja arjen kiireet todellakin unohtuu :) Häät pitää järjestää juuri omalla tavallaan, juuri sillä tavalla kun itseä tekee mieli, se on ehdottomasti se ainut oikea tapa, viis kaikkien muiden mielipitestä :)

   Delete
 7. Moikka, tiedän, että on henkilökohtainen kysymys, mutta itseäni kiinnostaisi kauheasti, paljonko häät italiassa kustansiva?

  Oliko se "edullisempaa", jos ajatellaan kampauksia, meikkejä, tilavuokria ja ruokia, yms?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei hätää, vastaan mielelläni tarkempiin kysymyksiin myös sähköpostitse: jessica_h88@hotmail.com
   Voisin kuvitella, että ihan kuten täällä niin hinnat vaihtelevat paikkakunnittain.
   Jos tarkkoja hintoja ja vaihtoehtoja haluaa tietää niin suosittelen niin lämpimästi Tiina Oksasta My Choice Eventistä, hän on aivan korvaamaton!!
   Bellagiossa hinnat ovat meidän hintoihin verrattuna valitettavasti kovemmat, mutta halusimme kuitenkin saada päivästämme meidänlaisen, ja valitettavasti taivas ei ollut rajana vaan budjetti ;) Toki on myös asioita joissa säästää: voisin kuvitella, että koristeluun sekä kukkiin menee pienempi osa budjetista kuin täällä häissä missä juhlatilojen koristeluun tarvitaan enemmän mikäli halutaan juhlapaikasta juhlavan. Olisiko kenties myös niin että kukat oli siellä halvemmat kuin täällä?

   Delete
 8. Wau, ihan niinkuin saduissa konsanaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, voi kiitos! :) Oli kyllä mieletön päivä, en sitä päivää unohda milloinkaan <3

   Delete
 9. Minkäkokoiset isoimmat timantit ovat sinun vihki ja kihlasormuksessa? Kauniit!

  ReplyDelete
 10. Miten huikeat häät. Wau!
  Onnea teille molemmille. Nauttikaa toisistanne nyt ja aina.

  PS. Olet kyllä kaunotar :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Pipari, ihana kuulla :) On kyllä mukavaa kun syksy tulee ja on enemmän aikaa olla yhdessä nyt kun häiden suunnittelu ei vie aikaa :)

   Delete
 11. Vilka jättefina bilder Jessica! Så vackert bröllop :D

  ReplyDelete
 12. Tack Mizza <3 Alltså du måst så komma hit ti Helsingfors så jag får tråka ut dej med alla bilder från bröllopet å kanske festa lite grann ;) De e bara å säga till när du kommer så fixar jag gästrummet!

  ReplyDelete
 13. Aikamoinen valokuvaaja teillä kun katsoo hänen kuviaan. Mulla ei olis kyllä kiva fiilis, jos olisi omat kuvat tuolla "piiiiiiiip" kuvien joukossa. :( Miten päädyitte juuri häneen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hannu on lahjakas ja peloton kuvaaja ja kuvaa todella laidasta laitaan, halusimme kuvaajan jolla on asennetta! Kauneus on katsojan silmässä ;)

   Delete
 14. Tosi kaunis pari ja häät. Ihana miljöö :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig