Follow my blog with Bloglovin Italia | Teljänneito

Italia

Heinäkuussa lomani aikana tuli tosiaan oltua ensimmäistä kertaa Italiassa! Tykästyin kovasti Italiaan ja lähden mielelläni uudestaan milloin tahansa :) Oli tosi lämmin ja aurinkoista, juuri minun makuuni ;) Ja kaikki ne kauniit maisemat ja upeat rakennukset..! Myös ruoka ja viini oli minun makuuni, erityisesti mieleen jäi jumalaisen herkullinen tonnikalapihvi ravintola Luigi Pomatassa Cagliarissa.

Maanantaina 11. päivä oli lento Tampere-Bergamo. Bergamosta lähdettiin heti bussilla kohti Milanoa mistä juna kohti Genovaa lähti.

Genova oli siis ensimmäinen kohde johon saavuimme illalla. Hotellimme Bristol Palace oli upea (hotellin rappukäytävä näkyy kolmannessa kollaasissa) sekä sijaitsi hyvässä paikassa, lähellä Piazza de Ferraria. Genovassa olimme kolme päivää; siinä ajassa ehti hyvin katsella kaunista kaupunkia. Kävimme mm katsomassa Palazzo Ducalea, Cattedrale di San Lorenzoa ja Aquarium of Genoaa.
Genovassa tuli myös syötyä sushia joka oli todella hyvää! :)

Keskiviikko iltana lähdimme laivalla kohti Sardiniaa. Saavuimme seuraavana aamuna Olbiaan jossa pääsimme viettämään puoli päivää ennen kuin juna lähti kohtia Cagliaria. Olbia oli pieni uninen paikka verrattuna Cagliariin, joka on Sardinian pääkaupunki.
Cagliarissa vietimme neljä päivää joka mielestäni oli sopivasti; ei jäänyt sellaista tunnetta, että jokin paikka jäi katsomatta.
Yhtenä päivänä lähdimme kohti Poetto-rantaa, sinne joutui lähteä bussilla vaikka ensin lähdimmekin kävellen liikeelle :D Ranta oli upea, noin 11km pitkä! Ei ihme että se on alueen suosituin ranta.Kävimme myös tutkimassa Bastione di Saint Remyä, se oli mahtava alue! Siitä pääsikin sopivasti myös piipahtamaan Cagliarin Wax Anatomy Museoon.
Myös Anfiteatro Romano di Cagliari tuli katsottua, sinne olikin vähän pidempi matka kävellä, mutta ihan sopiva matka kuitenkin.


Viimeinen kohde matkallamme oli Milano. Lento Cagliarista lähti puolilta päivin kohti Malpensan lentokenttää josta bussi lähti Milanoon.
Olimme Milanossa kaksi päivää josta yhtenä päivänä kävimme shoppailemassa Piazza del Duomon alueella ja kävelimme Galleria Vittoria Emanuele II:n läpi. Kävimme sekä Cagliarissa että Milanossa La Rinascente tavaratalossa, jossa myös oli alennukset käynnissä. Ostokset olinkin jo esitellyt tässä. Milanossa olisi vielä voinut olla kauemmin, jolloin esim olisi voinut käydä Duomo di Milano katedraalissa.


Kort och gott: Matka oli kaikin puolin onnistunut; mahtavia paikkoja, lämmintä ja aurinkoista, maukasta ruokaa ja viiniä, hyvin pidetyt aikataulut, shoppailua, ihania muistoja ja parasta seuraa unohtamatta <3


kuvaaja, herra J

13 comments

 1. Muistako yhtään minkä hintaista oli matkustaa Italiassa junaala/laivalla?

  ReplyDelete
 2. Pinja:
  Laiva Genovasta Sardiniaan Tirrenialla (1kpl hytti) oli 170€ yhteensä, juna oli ehkä hiukan edullisempaa kuin Suomessa! olisiko Olbia-Cagliari maksanut noin 30€/hlö..?

  ReplyDelete
 3. Oj va härligt :) jag vill si alla bilder sen nångång bara vi hinner :D

  ReplyDelete
 4. Sara:
  Jo, de e riktigt mysigt att titta på bilderna igen å igen <3 Vi får nog ta en bildkväll här snart :)

  ReplyDelete
 5. Ihania kuvia!! :)

  http://todellajossain.blogspot.com/

  ReplyDelete
 6. Kenen/keiden kanssa olit reissussa?

  ReplyDelete
 7. Anonyymi:
  Poikaystäväni kanssa :)

  ReplyDelete
 8. Ai sulla on jo uus poikaystävä? Etkö vasta ollut kihloissa edellisen kanssa? :)

  ReplyDelete
 9. Täällä on yks Italiaan ihastunu! Ihania kuvia. Ootko kokeillu tätä nettiradiosivua. Sieltä löytyy aika tavalla italialaisia asemia - ja paljon muitakin:))

  http://www.makela.info/nettiradiot/

  ReplyDelete
 10. Anonyymi:
  Niimp, nyt jo, eihän siitä ole kun 9kk kun erottiin ;)

  Anonyymi:
  On se vaan niin ihana paikka :) Kiitos tästä, täytyypä katsoa! :)

  ReplyDelete
 11. Niitä italialaisia nettiradioita löytyy http://radiomakela.net

  ReplyDelete
 12. Ihan kivasti löytyy italialaista musiikkia ja radioita myös tästä

  http://www.nettiradiomaailmalla.com/category/italia/#.WH_Q2styjqA

  ReplyDelete

Kiitos kommentista :)

© Teljänneito

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Professional Blog Designs by pipdig